Вярата често е опора за мнозина, изпаднали в тежко положение. Ежегодно хиляди вярващи се стичат към различни храмове и манастири да се помолят на чудотворни икони за здраве, щастие и успех. Вижте някои от чудотворните икони на България. Към пълния текст

«12»

15 коментарaДобави коментар »

Първите коментари отгоре

Christiyan

Christiyan08.06.2015, 14:27:16 ч.

Второзаконие 18:9-12

9 Когато влезеш в земята, която Господ твоят Бог ти дава, недей се учи да правиш според мерзостите на тамошните народи.

10 Да не се намери между тебе някой, който да прекара сина си или дъщеря си през огън, никой чародей, астролог, гадател, или омаятел,

11 никой баяч, запитвач на зли духове, врач, или запитвач на мъртвите;

12 защото всеки, който прави тия дела, и омразен на Господа, и поради тия мерзости Господ твоят Бог изгонва тия народи от пред тебе.

Отговори на Christiyan

Penmar

Penmar25.06.2014, 18:58:22 ч.

Реплика към Christiyan

Порочно е да се следва хороскоп, да се ходи при врачки, медиуми и гадатели. Всички практики като гадаене чрез бобови зърна, карти, кафе и тям подобни са бесовски практики.

+1

Отговори на Penmar

Christiyan

Christiyan18.06.2014, 09:00:33 ч.

Реплика към Leana

Леенето на куршум също се вписва в забранените дейности, защото е един вид окултизъм (магьосничество)

Отговори на Christiyan

Leana

Leana17.06.2014, 20:14:19 ч.

Реплика към Christiyan

А леенето на куршум противоречи ли на Библията?

Отговори на Leana

Christiyan

Christiyan17.06.2014, 17:37:51 ч.

Реплика към Penmar

Не всички сънища са от Бог. Някои сънища са бесовски (от бесовете). Дяволът има голяма власт да върши чудеса и личби и чрез тях да заблуждава хората, които не са познали правдата и почитат иконите. Има разлика между пророк и гадател. Пророк е който получава откровения от Бог, а гадател е който говори чрез бесовете - говори и верни неща за да зарибява хората да повярват, но някои неща се оказват големи и фатални, съдбопроменящи заблуди и лъжи. Порочно е да се следва хороскоп, да се ходи при врачки, медиуми и гадатели. Всички практики като гадаене чрез бобови зърна, карти, кафе и тям подобни са бесовски практики.

Отговори на Christiyan

Penmar

Penmar21.03.2014, 22:40:17 ч.

Реплика към Гостенка ..

Това вече не е вяра, а налудничавост. Както и сектанството.

Отговори на Penmar

Блум

Блум06.03.2014, 20:44:36 ч.

На мен също честно казано ми е странно преклонението пред иконите. Имаше в Библията идея да не си правиш кумир. Аз харесвам икони, не съм против тях, но ми се струва странно да си мислиш, че икона може да те излекува. Тук може би работи автовнушението и в това няма лошо. Но смисълът на болестта е урок и промяна, а не търсене на външен помощник. Хубава е вярвата в Бог, но в икона....Тя е просто напомняне за мен.

Отговори на Блум

Гостенка ..

Гостенка .. 06.03.2014, 17:10:19 ч.

Реплика към Penmar

Да заведеш болното си дете пред някаква икона и да го караш дни наред, с часове да се взира в нея, докато открие изцелението, което някой луд ще напише с главна буква, е абсолютната, крайната проява на празноглавие!

Познавам доста хора, на които тези икони са помогнали, мда; същите са, като тези, дето целуват ръката на завеждащия АГ-то, когато дъщеря им е забременяла. :Д

Отговори на Гостенка ..

Penmar

Penmar02.03.2014, 18:36:41 ч.

Реплика към Leana

Явно има профил, но след като е възможно, може да се коментира и като анонимни коментатори. Но дали не е права относно това, че не е зле да се опитаме да вникнем и разберем обратното мнение, противоположната гледна точка, макар че е доста по-различна от нашата...

Моето мнение е, че това не е идолопоклонничество. Не смятам себе си за строго религиозен човек, но когато се влезе в църква и се застане през красива икона със свещичка в ръка, поне за мен настъпва някакво успокоение, особено ако молиш за прошка, за здраве или просто ти се иска да си по-щастлив в някакво отношение. И излизаш някак духовно просветлен, по-пречистен. Иначе човешката природа е изначално грешна. Така чувствам нещата като православна християнка. Ако друг ги чувства другояче, няма лошо. Не бих размахала пръст заканително.Всеки е свободен да вярва в каквото намери за добре. И Ванга за някои е творение на дявола, а за други- пророчица с безспорна дарба.

Отговори на Penmar

Leana

Leana01.03.2014, 20:04:19 ч.

Розали, защо преждеговорившата Тя няма профил, а пише коментари, че и злобни? Как става това?

Отговори на Leana

Добави коментар »

«12»

Коментари за "Чудотворните икони в България"
Страница 1 от 2 • Коментари 15

Добави коментар

Внимание: За да коментираш, моля влез в профила си или се регистрирай.