Предизвикателството, наречено пещера Снежанка

От 0 коментара0/5

Дестинация:
България;

Миналият уикенд аз и моята половинка решихме да си направим разходка извън града. Искахме да избягаме от шума и жегата

 

Съвсем спонтанно и набързо решихме да посетим това красиво природно образувание, за което само бяхме слушали истории в детството си - пещерата Снежанка. Проверихме маршрута и тръгнахме без много приготовления, само с по едно горнище за всеки случай.

Минахме през град Пещера и вече се оглеждахме за табела, която да ни отведе до обекта. Лесно стигнахме до него. Минахме една част от маршрута с кола. Малко тесничък път от около 3 км. Паркирахме и пред нас се разкри истински предизвикателна пътека от около 800 м, която трябваше да преминем, за да стигнем пещерата. Стръмна и криволичеща. Тръгнахме нагоре. Учудихме се, че имаше доста желаещи да посетят Снежанка - и възрастни хора, и много малки дечица. Срещахме хора, които ни поздравяваха и ни насърчаваха да не се отказваме. Изкачването беше весело, защото не бяхме сами, а и имаше много забавни табели по пътя.

Добави описание

Качихме се горе изморени и мокри от пот. Нямахме време за почивка. Купихме билети и трябваше да се присъединим към групата за разглеждане на пещерата. Добре, че си носехме връхни дрехи. В пещерата постоянната температура е 8 градуса и има висока влажност. Беше много завладяваща гледката вътре, особено, ако за първи път си в пещера. Чудехме се накъде да гледаме и какво да снимаме по-напред. Пещерата има няколко зали, а сталактитите, сталагмитите и сталактоните носят забавни и чудновати имена - Статуята на свободата, Свекъра и свекървата, Виметата, както и емблематичната Снежанка, поседнала сред цялата магнетична белота на камъка.

Предизвикателството, наречено пещера Снежанка

Предизвикателството, наречено пещера Снежанка

На връщане от пещерата пътят ни се стори направо песен. Чувствахме се бодри и заредени с много добри емоции. Препоръчвам горещо на всички любители на природата да посетят пещерата.

Ние вече планираме кога да отидем пак. :)

Добави описание

Разкажете ни за вашето пътешествие и можете да спечелите книга. До 31-ви август очакваме тук отзиви и снимки от вашето пътуване >>>

Още за: пещера

Още от "Отзиви"

До Камолия и назад

До Камолия и назад

Казват че,всяко пътуване започва с една-единствена стъпка. Една стъпка-да пожелаеш да пътуваш,една дестинация-всичко необходимо за пътуването на живота ти.

Деветашката пещера-невероятно преживяване

Деветашката пещера-невероятно преживяване

Много ми хареса тази моя екскурзия, при която посетих Деветашката пещера-това природно чудо

Пътуване до Алкосебре-Испания

Пътуване до Алкосебре-Испания

Обичам да пътувам. Ходила съм на доста места, но има и много такива, които бих желала да посетя.