10 невероятни ледени хотела по света

0 коментара0/5

Дестинация:
Канада;
Норвегия;
Румъния;
Словения;
Финландия;
Швеция;

Бихте ли прекарали една нощ в хотел, направен изцяло от лед и сняг? Ледените хотели са интересен и разнообразен начин да прекарате почивката си. За щастие някои от най-хубавите ледени хотели се намират в Европа, само на няколко часа със самолет. Вижте 10 невероятни ледени хотела по света

10 невероятни ледени хотела по света

Всеки от тези ледени хотели предлага нещо уникално на своите гости, с което се отличава от конкурентите си, макар и имената им да са доста сходни. Хотелите в нашата класация са предимно в Европа, като има няколко изключения, които са в Канада. Нощувката за двама души в тези хотели е средно около 1 000 долара. Цената е малко висока, но нормална предвид усилията и средствата, които са нужни за поддръжката на тези ледени хотели.

  • Снежният замък в Кеми, Финландия

Снежният замък е леден хотел във Финландия, който всяка година се строи наново. Нужни са 6 седмици, за да се изгради снежната сграда, която всяка година е с различна архитектура. В хотела ще ви поднесат куп вкусни местни ястия, ще опитате вкусно еленско месо и топли местни напитки.

10 невероятни ледени хотела по света

Ако сте романтици, можете да сключите брак в ледения параклис към хотела

  • Леденият хотел, Кируна, Швеция

Леденият хотел край Кируна, Швеция, е един от най-красивите в нашата класация. Целият е изграден от ледени блокове, образували се от водите на близката река Торн. Леглата тук представляват огромни ледени блокове, покрити с еленски кожи, за да ви е топло, докато спите. Не пропускайте ресторанта на Ледения хотел, в който ще ви сервират ароматно ястие в прозрачни ледени чинии.

10 невероятни ледени хотела по света

  • Ескимоското село в Словения

Ескимоското село е чудесен вариант за леден хотел, сравнително близо до България. Тук можете да спите на ледени блокове, покрити с плътна овча кожа. Ескимоското село предлага много добри възможности за авантюристите – катерене и каране на снежно колело. Снежното колело прилича на обикновеното колело, но има ски вместо колела.

10 невероятни ледени хотела по света

  • Иглу хотел Сориснива в Алта, Норвегия

Иглу хотелът Сориснива предлага два основни варианта за гостите си. Единият е да спите в ледена стая, другият е – да се приютите под звездите. Нощта под звездите включва нощувка  в палатка, наречена Явво, която в миналото е била използвана от местното население. Освен това иглу хотелът Сориснава предлага възможности за снежно сафари, за да огледате местността подробно.

10 невероятни ледени хотела по света

  • Снежното село в Монреал, Канада

Няма как да говорим за снежни хотели и да не споменем Канада. Снежното село е комплекс от иглута с много забавление за възрастните и за децата. Можете да се подложите на специални ледени спа процедури, а децата да се спуснат по ледената пързалка. На разположение са също така леден ресторант и леден бар. Поне веднъж в седмицата има фойерверки, които изглеждат особено красиви на снежния фон наоколо.

10 невероятни ледени хотела по света

  • Хотелът от лед в Балеа, Румъния

Хотелът от лед в Балеа е построен върху замръзнало езеро в планинска долина. Предлага нормални стаи и ледени стаи. Ресторантът на Хотела от лед предлага местни ястия от трансилванската кухня. Към хотела има и зимен парк, в който можете да карате ски, сноуборд или да играете леден боулинг. Има забавления и за децата – спускане с шейни и терен за бой със снежни топки.

  • Снежен хотел в Киркенес, Норвегия

Всяка стая на този леден хотел в Норвегия е украсена със снежни и ледени скулптури. Хотелът предлага изцяло местни ястия, най-вече с еленско месо. В свободното си време можете да се разходите наоколо и да се порадвате на хъскитата и елените, които са домашни любимци на Снежния хотел. Сред уникалните преживявания тук е еднодневната екскурзия за лов на кралски краб.

10 невероятни ледени хотела по света

  • Снежното село в Китиле, Финландия

Снежното село е плетеница от тунели, осветени с цветни светлини и украсени със скулптури. Снежното село предлага възможности за нощувка в ледена стая. За по-консервативните има топли хижи в близост до селото. В свободното си време тук можете да се повозите на пейка, дърпана от хъски, или да карате картинг на лед.

10 невероятни ледени хотела по света

Уникално изживяване е возенето в сауна лифтът. Радвате се на топлата пара, докато междувременно се радвате на природните красоти.

10 невероятни ледени хотела по света

  • Леденият хотел в Квебек, Канада

Леденият хотел се намира съвсем близо до центъра на Квебек. Хотелът е като произведение на изкуството. Всичко е направено от лед – включително чашите с коктейли, които ви поднасят за добре дошли. Всеки гости има възможност да си направи собствена ледена чаша в едно от ателиетата на Ледения хотел. Едва ли обаче е нещо, което можете да си занесете за спомен у дома.

10 невероятни ледени хотела по света

  • Селото на иглутата в Какслаутанен, Финландия

Селото на иглутата предлага два варианта за нощувка. Единият е да спите в снежно иглу, а другият в стъклено иглу, през чийто покрив можете да наблюдавате звездите. Селото на иглутата също така предлага галерия с ледени скулптури, а за децата има посещение  до селото на Дядо Коледа и възможности за разходка с шейна, теглена от елени.

10 невероятни ледени хотела по света

09.12.2014/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "10 невероятни ледени хотела по света".

Още от "По света"

Колонж ла Руж – приказка в червено

Колонж ла Руж – приказка в червено

Изключително миниатюрен, но безкрайно пъстроцветен, Колонж ла Руж влиза в групата на Най-красивите градове на Франция. Пригответе се за много топлина, великолепие и пасторален чар, за една живописна приказка в червено.

Абу Даби – разкошът на арабския свят

Абу Даби – разкошът на арабския свят

Абу Даби е тайната мечта за всеки любител на разкоша и лукса. Абу Даби е перлата на арабския свят, където са реализирани най-необяснимите човешки представи за условия на живот. В Абу Даби престоят е приключение в нереално измерение.

Дисниленд, Париж - събудете детето в себе си

Дисниленд, Париж - събудете детето в себе си

Дисниленд е най-посещаваната дестинация в Париж. Дисниленд дори задминава Айфеловата кула по популярност. Елате с нас на виртуална разходка из Дисниленд Париж.