10-те най-посещавани града по света през 2016

0 коментара0/5

Кои градове бяха най-желаните туристически дестинации през изминалата година и колко милиона туристи ги посетиха? Вижте кои са 10-те най-посещавани града по света през 2016 година.

Това е най-посещаваният град за 2016 година
Това е най-посещаваният град за 2016 година © iStock

Пътешествието е нещо, което кара човек да се чувства жив и щастлив. Пътуванията разширяват мирогледа, обогатяват общата култура и носят незабравими преживявания. Неслучайно милиони хора от целия свят всеки ден се отправят към някой близък или далечен град, който искат да опознаят.

Кои градове са били най-предпочитани от туристите през изминалите 12 месеца? В топ 10 попадат градове от различни континенти, като сред първите три места откриваме два европейски града (които може би самите вие вече сте видели).

28 интересни факта, заради които ще обикнете пътуването >>>

Вижте кои са 10-те най-посещавани града по света през 2016 година и с какво те очароваха туристите, избрали да ги видят:

10. Сеул, Южна Корея

10.2 милиона чуждестранни посетители

На 10-то място се нарежда столицата на Южна Корея – Сеул. Това е най-големият град в страната, както и културен, икономически и политически център на Южна Корея. Населението на Сеул надхвърля 10 милиона – относително колкото броя на постилите го туристи през 2016 година.

Добави описание

9. Токио, Япония

11.7 милиона чуждестранни посетители

Токио се нарежда на 9-то място в класацията на най-посещаваните градове по света през 2016 година. Столицата на Япония е определяна като един от трите „командни центъра” на световната икономика. И макар че Токио е сред най-скъпите дестинации за чужденците, очевидно това не пречи да бъде сред най-посещаваните градове за 2016 година.

Добави описание

8. Истанбул, Турция

11.95 милиона чуждестранни посетители

В тази цифра със сигурност попадат и българи, имайки предвид, че много наши сънародници избират да почиват в Турция. Истанбул е смесица от модерното и традиционното, което очевидно е успешна комбинация, привличаща туристическия интерес. Тази година Истанбул заема 8-мо място в списъка с най-посещаваните градове по света, което доказва, че дори терористичните нападения в турския град не могат да откажат ентусиастите, решили да го видят.

Добави описание

Истанбул - „Царицата на градовете“ >>>

7. Куала Лумпур, Малайзия

12.02 милиона чуждестранни посетители

Куала Лумпур е още един азиатски град, който попада сред най-предпочитаните от туристите за 2016 година. Столицата на Малайзия е сред най-модерните и динамично развиващи се градове в света, което със сигурност привлича туристическия интерес. Най-голямата гордост на Куала Лумпур пък са Кулите на Петронас, които преди време бяха най-високите сгради в света.

Добави описание

6. Сингапур

12.11 милиона чуждестранни посетители

На 6-то място по посещаемост през 2016 година се нарежда градът-държава Сингапур. Това една ли е случайно, имайки предвид, че Сингапур е една от най-сигурните дестинации за туристите. Освен това там има много впечатляващи сгради и зеленина. Сингапур е истинска градска джунгла!

Добави описание

5. Ню Йорк, САЩ

12.75 милиона чуждестранни посетители

Щом чуете Америка, за кой град първо се сещате? Точно така – Ню Йорк! Голямата ябълка е дестинация-мечта за милиони хора от целия свят и това ѝ отрежда 5-то място сред най-посещаваните градове за 2016 година. Едва ли някой може да каже, че наистина е видял САЩ, ако не се е отбил до Ню Йорк.

Добави описание

4. Дубай, ОАЕ

15.27 милиона чуждестранни посетители

С всяка изминала година Дубай все повече се развива, а на територията му изникват още и още зашеметяващи сгради. Най-впечатляващата туристическа атракция в Дубай е небостъргачът Бурж Халифа, който е най-високата сграда в света. Нещо, заради което определено си струва да се посети Дубай! Така мислят и над 15 милиона души, които само през 2016 година са посетили Дубай и благодарение на които той застава на 4-то място сред най-посещаваните градове през изминалите 12 месеца.

Добави описание

Прочетете още по темата:

Не правете това в Дубай! >>>

3. Париж, Франция

18.03 милиона чуждестранни посетители

Един от най-романтичните или може би най-романтичният град в света заема 3-то място сред 10-те най-предпочитани градове по света за 2016 година. Френската столица е притегателно място за туристи от целия свят, а безспорно най-голямата забележителност на града е Айфеловата кула.

Добави описание

2. Лондон, Англия

19.88 милиона чуждестранни посетители

За 2016 година колоритният Лондон е бил посетен от почти 20 милиона туристи, което заслужено го нарежда на номер 2 в класацията на най-предпочитаните градове в света за 2016 година. Сред най-известните забележителности в Лондон са Биг Бен, Тауър бридж, Кулата на Лондон, Бъкингамският дворец и Британският музей.

Добави описание

1.Банкок, Тайланд

21.47 милиона чуждестранни посетители

Най-посещаваният град в света за 2016 година е столицата на Тайланд – Банкок. Космополитният град е притегателна точка за много туристи и заради славата на своята държава Тайланд като една от най-приятните дестинации. В Банкок могат да се видят както модерни сгради и небостъргачи, така и много религиозни храмове.

Добави описание

Прочетете още за Банкок:

Банкок – град на ангели

20.12.2016/Милена Алексиева

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "10-те най-посещавани града по света през 2016".

Още от "По света"

Зашеметяващите скални колони по крайбрежието на остров Тасмания

Впечатляващото крайбрежие в Тасмания

Остров Тасмания е една от перлите на Австралия, където човек може да види множество природни чудеса. Едно от тях е впечатляващото крайбрежие от скални колони, намиращо се в южната част на острова. Научете повече за древните скални колони по крайбрежието на остров Тасмания.

Водопадите – водна феерия

Водопадите – водна феерия

Съществуват буквално десетки хиляди водопади в света. Може ли да се създаде списък на най-красивите, най-внушителните, най-впечатляващите? Това е по-скоро непосилна задача ... Всеки водопад, дори най-малкият, представлява феерична приказка от пръски

Лондон – голям, богат и известен

Лондон – голям, богат и известен

В град като Лондон, едно от най-важните неща, което трябва да носите със себе си, е карта на града. А ако се нуждаете от помощ, може да се обърнете към служителите, които носят бадж с логото "Visit London" и син знак с буква "i".