5 града в Холандия, които си струва да посетите

0 коментара0/5

Холандия е популярна туристическа дестинация както за европейци, така и за туристи от други по-далечни страни. Несъмнено Амстердам е най-посещаваният град в Холандия, макар че в страната има и други градове, които заслужават да се видят. Вижте 5 града в Холандия, които си струва да посетите.

Ротердам, Холандия
Ротердам, Холандия © iStock

Всяка година малката по площ Холандия е притегателно място за милиони туристи от различни краища на света. Само за изминалата 2016 година броят на туристите, посетили Холандия е 15 милиона.

Едва ли е изненада, че Амстердам е най-посещаваното място в страната. В Амстердам могат да се видят исторически забележителности като Къщата на Ане Франк и Музея на Ван Гог. Излишно е да споменаваме и идиличната архитектура с множеството канали, които придават допълнителен чар на Амстердам. За почитателите на разнообразния нощен живот – столицата на Холандия определено има какво да предложи.

Амстердам – култура, цветя и...още нещо >>>

Замисляли ли сте се обаче какво може да се види в Холандия, освен Амстердам? Представяме ви 5 града в Холандия, които си струва да посетите:

Утрехт

Утрехт е създаден преди близо 2000 години като римска крепост. Днес холандският град, който се намира в сърцето на страната, е известен най-вече с красивите си ресторанти до каналите и с факта, че в него се намира най-голямата катедрала в Холандия.

Добави описание

В Утрехт е разположен и най-големият университет в Холандия, което прави града място, пълно със студенти и активен нощен живот. Ако посетите Утрехт през лятото, бихте могли да разгледате част от града, като се пуснете с водно колело в някой от каналите му.

Добави описание

Ротердам

Ротердам е вторият по големина град в Холандия. До голяма степен обаче той бива разрушен през Втората световна война, тъй като там се намира най-важното пристанище за Европа. И докато много други европейски градове се стараят да възстановят своя предишен облик след края на войната, Ротердам се възражда с напълно нов дизайн.

Добави описание

Градът се превръща в място с модерна архитектура, заради което си печели прякора „Архитектурната столица” на Холандия. В Ротердам освен авангарден дизайн и архитектура, има и обширни търговски площи. Молът Beurstraverse в града е един от най-различните търговски центрове в страната, тъй като предлага подземни магазини.

Добави описание

Маастрихт

Маастрихт е разположен почти в южния край на Холандия и е един от най-старите градове в страната. Именно, защото Маастрихт се намира до белгийската и немската граница, градът е по-различен от другите холандски градове и в него се усещат фламандски и френски влияния.

Добави описание

Първоначално Маастрихт е бил построен като римско селище, което трябвало да защитава моста над река Маас. Човек може да научи повече за историята на Маастрихт, като посети Grotten Zonneberg – широка мрежа от тунели, издълбани от римляните. В холандския град се намира една от най-старите църкви в страната, както и американско военно гробище.

Прочетете още по темата:

Маастрихт - най-старият град в Холандия

Добави описание

Хага

Хага е дом на холандското правителство и Международния наказателен съд, което я превръща в политическата столица на Холандия и правната столица на света. В Хага се намира музеят Маурицхойс, където може да видите известната картина „Момичето с перлената обица” на холадския художник Йоханес Вермеер. Живописна вечеря в Хага пък може да ви осигури ресторантът, разположен на 42-я етаж в Хагската кула. Ако го посетите, си гарантирате зашеметяваща гледка от най-високия ресторант в Холандия.

Добави описание

Зандвоорт

Ако посетите Холандия през лятото, то задължително трябва да се насладите на поне един ден на плажа. Колкото и странно да ви звучи – Холандия предлага доста хубав плаж на запад от Амстердам, а именно в крайбрежния град Зандвоорт. През лятото много холандци и немци посещават Зандвоорт, който предлага разнообразие от барове и заведения.

Добави описание

07.03.2017/Милена Алексиева

Още от "По света"

Букурещ - малкият Париж

Букурещ - малкият Париж

Букурещ е една от най-красивите столици на Балканите. Днес Букурещ е впечатляващ мегаполис, който има какво да предложи на туристите. Научете повече за Букурещ и вижте кои са най-популярните забележителности в румънската столица.

Коледни базари в Европа - част I

Коледни базари в Европа - част I

Какво е Коледа без пазаруване? А местата с най-празнично настроение са традиционните коледни базари. Най-красивите коледни базари са в Централна и Западна Европа. Представяме ви 10 от тях в две последователни седмици.

Остров Бали – Екзотика от Индонезия

Остров Бали – Екзотика от Индонезия

Пътешествието до остров Бали се прави веднъж, но изживяването остава за цял живот. Бали е абсолютното определение за екзотичен остров, но той е и едно от най-религиозните места на земята. Бали е вашата сбъдната мечта.