5 идеи за пътуване през декември

1 коментар0/5

Празничният месец декември често събужда желание за пътуване. Но преди да изберете дестинация помислете: искате да прегърнете зимата или да избягате от нея? Предлагаме ви 5 идеи за пътуване през декември, които да направят избора ви по-лесен.

5 идеи за пътуване през декември
5 идеи за пътуване през декември

Пътувайте из Европа заради празничното настроение

Още в средата на ноември европейските градове се превръщат в коледна приказка – празнична и вдъхновяваща. Врати отварят традиционните коледни базари, въздухът се изпълва с аромат на наденички, греяно вино и сладкиши, улиците и сградите грейват в коледни светлини, а магазините примамват с празнични намаления. Да не забравяме ледените пързалки, гигантските коледни елхи и маскираните като Дадо Коледа и Снежанка персонажи.

Най-любими дестинации по това време на годината са Виена (особено за Нова година), Париж, Кьолн, Мюнхен, Нюрнберг и Москва, но където и другаде да отидете, празничното настроение ще ви помете.

Идете на ски ваканция в Алпите

Алпите са страхотно място да посрещнете Коледа, особено ако сте любители на зимните спортове. Навсякъде ви очакват заснежени склонове, традиционни дървени вили и луксозни хотели, множество забавления за свободното време, топло гостоприемство и еко – атмосфера. Тук добре ще се чувства всеки член на семейството и всяка минута престой ще бъде пълноценно запълнена.

Алпите се простират на територията на 7 европейски държави (Австрия, Словения, Италия, Швейцария, Лихтенщайн, Германия и Франция) и навсякъде престоят ви ще е различен.

Посетете Скандинавието, за да отседнете в хотел от лед

Хотели от лед има по цял свят, но като че ли най-много са в Скандинавските страни. Те се изграждат наново всяка година и са оборудвани с ресторанти, барове и SPA услуги. Гостите спят върху термо матраци, в специални чували и получават зимна екипировка.  

Често около хотелите от лед се организират празненства и зимни забавления като ледени пързалки, разходки със снегомобили, с шейни, теглени от хъскита, ловене на риба във фиордите. И въпреки че температурата в хотелите от лед е доста ниска (между -5 и –10 градуса), престоят може да бъде изключително романтичен и забавен.

Запишете се на круиз, за да избягате от зимата

Ако искате да избягате от снега и ниските температури, запишете се на круизен туризъм. Възможностите са много, а цените през декември – изключително ниски. Огромните плаващи хотели винаги предлагат разнообразна и интересна програма на своите гости, а разнообразието от услуги и пакети е съобразено с портфейла на всеки турист.

Един круиз по Нил например ви гарантира горещи дни, хладни нощи, по-малко спътници на борда и великолепни панорамни гледки. Класическата круизна обиколка (из Карибско море и Средиземно море, например) пък, ще ви позволи да се насладите едновременно на някои от най-живописните природни кътчета.

Посетете екзотична дестинация, за да отпразнувате Нова година на плажа

Как ви се струва да посрещнете Нова година под жарките слънчеви лъчи на плажа, с коктейл в ръка? На практика това може да се случи във всяка дестинация с тропически климат. Плажовете се превръщат в космополитна сцена за незабравими спектакли с напитки, барбекюта и музика, а небето сияе от пъстроцветните искри на фойерверките.

Особено атрактивна дестинация за целта е плажът Копакабана в Рио де Жанейро, където се организират едни от най-мащабните новогодишни партита – с милиони хора и безброй активности. Също толкова популярни са и плажовете на Маями, Сидни, Тайланд и Индонезия. Където и да отидете, забавлението ви е гарантирано. 

 

11. 12. 2012 г. / Цвети Тошева

1 коментарДобави коментар »

Pi_

От Pi_11.12.2012, 14:28 ч.

Евалла! Тези идеи трябва да се планират няколко месеца предварително, а не две седмици преди Коледа :) Идеите са готини, де. От миналия месец се опитвам да намеря екскурзия барем до Тунис, Алжир или Мароко - и няма! Даже...

Виж всички коментари за "5 идеи за пътуване през декември".

Още от "По света"

Идеи за посрещане на Нова година 2011

Идеи за посрещане на Нова година 2011

Празненствата за Нова година внасят емоции и настроение в забързания живот на хората. Защото всеки иска да приветства Нова година по един незабравим начин. А вие обмислихте ли вече идеите за посрещане на Нова година 2011?

Лорето – светилище сред слънчогледи

Лорето – светилище сред слънчогледи

Лорето е типичен поклоннически град. Светилище насред стотиците хиляди слънчогледи, обсипали като жълто море брега на Адриатика, в което се съхранява една от най-значимите в света реликви, свързани с култа към Дева Мария – нейният дом. Посещението на Лорето е много повече от пътешествие. То е духовно извисяване. Изпитайте го!

Топ 5 на туристическите легенди, носещи милиони

Топ 5 на туристическите легенди, носещи милиони

Някои туристически дестинации успяват да донесат милиони долари приходи само заради легендите, свързани с мястото. Вижте нашата класация топ 5 на туристическите легенди, носещи милиони