5 места за коледна почивка в Европа

0 коментара0/5

Кои места в Европа са най-подходящи за една незабравима Коледа? Това са различни точки в Стария континент, които очароват с коледен дух, сняг, природа и забележителности. Вижте 5 места, идеални за коледна почивка в Европа.

5 места за коледна почивка в Европа
 © iStock

Коледа е един от най-специалните празници през цялата година. Това е семеен празник и обикновено на този ден семейството се събира, разменят се подаръци, хапват се вкусни ястия, има елха и много светлини, а при късмет - и сняг. Повечето хора избират да прекарат Коледа у дома, но как ви звучи едно приказно коледно пътешествие в друга страна?

Със сигурност вашата Коледа ще остане незабравима, ако я прекарате заедно с любимите си хора извън обичайното място, с което сте свикнали. Вижте кои 5 места в Европа са подходящи за коледна почивка и ако харесате някое от тях – не губете време, а час по-скоро организирайте своята невероятна коледна ваканция.

Коледни базари в Европа - част I >>>

Коледни базари в Европа - част II >>>

Тромсьо, Норвегия

Искате ли на Коледа да видите забележителното и красиво Северно сияние? Снежният град остров Тромсьо в Норвегия предлага несравнима гледка на към „извънземното” небе. Най-доброто време да се насладите на Северното сияние по време на коледната си ваканция е в периода между 18:00 часа и полунощ. В Тромсьо, Норвегия ще може и да изживеете пътешествие с кучешки впряг, да ядете чудесна храна и да направите панорамна обиколка на планината с лифт. Ако изберете този град в Норвегия за коледната си ваканция, пригответе се само за няколко часа „ден”.

Добави описание

Снимка: Flickr

Прага, Чехия

Столицата на Чехия – Прага също е подходящ избор за незабравима коледна ваканция. Тя е подходяща за хората, които искат да съчетаят почивката с разглеждане на забележителности и опознаване на чужда култура. Прага има богата история и множество туристически атракции. Освен това в Прага има коледни базари, които допълнително подхранват очарователната празнична атмосфера.

Лапландия, Финландия

Кое по-добро място за празнуване на Коледа от Лапландия? Националният парк Урхо Кекконен във Финалндия, отдалечен на 90 минути с полет от Хелзинки, е наистина приказно зимно място. Посетителите могат да се насладят на пейзажа и заобикалящата ги природа, возейки се на шейна с елени или пък спускайки се по пистите със ски. Някои от иглутата в хотел Kakslauttanen са изработени от термично стъкло, така че вие оставате на топло, докато се наслаждавате на Северното сияние.

Прочетете още по темата:

Лапландия – домът на Дядо Коледа

Цюрих, Швейцария

На 21-ви ноември 12 000 кристални светлини отбелязаха празничния сезон в Цюрих. Градът предлага много възможности за тематично коледно забавление, както и богата история за любителите на забележителности. Хората в Цюрих обичат Коледа и я отбелязват подобаващо. Така например в навечерието на 19-ти декември деца ще пуснат свещи по повърхността на река Лимат в близост до кметството.

Добави описание

Рейкявик, Исландия

Столицата на Исландия е още едно подходящо място в Европа, където можете да прекарате незабравима коледна ваканция. По това време на годината светлата част на деня продължава само 4 часа, а през останалото време зелените светлини на Полярното сияние озаряват небето. Статуи на исландският Дядо Коледа (Yule Lads) пък могат да бъдат забелязани във всеки магазин и дом.

06.12.2016/Милена Алексиева

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "5 места за коледна почивка в Европа".

Още от "По света"

Верона

Верона - град на красота и любов

Едно от най-романтичните места в Италия безспорно е град Верона. Той е идеалното място за романтична екскурзия в компанията на любимия човек. Вижте кои са забележителностите на Верона, с които градът ще ви покори.

Туризъм сред руините – 7 забележителности

Туризъм сред руините – 7 забележителности

Ако обичате историята и пътешествията, то със сигурност сте мечтали някой ден да посетите някоя от забележителностите в нашия списък. Туризъм сред руините – 7 забележителности

Синтра – португалското наследство

Синтра – португалското наследство

Да отидете в Португалия и да не посетите Синтра, означава, че не сте видели нищо. Защото Синтра е не само един от най-прелестните градове в Европа, но и образец за културно-историческата стойност на португалското наследство.