5 незабравими полета с балон

0 коментара0/5

Полетът с балон е невероятно изживяване, което със сигурност няма как да бъде забравено. На много места по света може да летите с балон. Кои обаче са най-добрите, предлагащи зрелищни пейзажи? От Мианмар до Танзания – вижте 5 незабравими полета с балон.

Полет с балон над Баган, Мианмар
Полет с балон над Баган, Мианмар © iStock

Мечтали ли сте някога да полетите и да се извисите високо нагоре като орел? Да се радвате на красотата на природата и на някои от най-известните забележителности в света от един по-различен ъгъл? Да изпитате едно неповторимо преживяване, което няма да забравите цял живот? Ако отговорът на тези въпроси е „да”, то със сигурност трябва да опитате полет с балон.

Идеята за комбинация между спиращи дъха гледки и радостта от свободното „плаване” над земята е едновременно малко плашеща, но и много екзотична. Преди да се впуснете в подобно приключение обаче, вижте най-добрите места, където можете да сбъднете своята мечта и да полетите с балон в небето.

Баган, Мианмар

Самият пътешественик и изследовател Марко Поло описва Баган като „една от най-хубавите гледки в света”. Над 2000 древни пагоди са разположени в района на Баган. Те са красиви, величествени и магични. Още по-приказно би било тази смесица от природни зелени пейзажи и древна будистка красота да се види от небето. Полетите с балон над Баган се правят при изгрев и залез слънце, което прави изживяването още по-незабравимо и романтично.

Добави описание

Серенгети, Танзания

Полетът с балон над Серенгети ще ви даде една по-различна гледна точка за богатите флора, фауна и екосистема на националния парк. Един час полет с балон над Серенгети със сигурност ще се превърне в спомен за цял живот. По време на полета с балон над Серенгети в Танзания имате шанс да видите слонове, зебри, биволи, жирафи и „големи котки” от безопасно разстояние. В периода от май до юли човек има възможност да се наслади на невероятната годишна миграция на стадата гну от Серенгети до Масай Мара в Кения.

Най-впечатляващите сафари лоджове в Африка >>>

Добави описание

Кападокия, Турция

Турция предлага един от най-добрите полети с балон в света, което е чудесна новина, имайки предвид факта, че това е най-близката дестинация до България за полет с балон от всички пет. Всъщност районът Кападокия е привилегирован с някои от най-постоянните и подходящи условия за полет с балон. Зимата в тази турска област е по-мека, но най-доброто време да се насладите на красотата и величието на Кападокия е периодът от април до ноември.

Прочетете още:

Кападокия – вълшебство от природата

Добави описание

Долината Напа, САЩ

Полетът с балон над долината Напа е различно преживяване, което ще ви даде възможност да се насладите на винената област в Калифорния, погледната отгоре и да завършите незабравимото изживяване с гурме обяд и вино. Полетът с балон над долината Напа разкрива великолепни гледки към планината и зелените долини с лозя. Подходящо време за полет с балон над Напа е лятото, когато и туристите са по-малко.

Добави описание

Луксор, Египет

Благодарение на полета балон над Луксор в Египет ще можете да наблюдавате как първите слънчеви лъчи огряват тъмните води на Нил. Някои от най-известните забележителности в Египет могат да се видят и от небето, като по този начин дори се спестява големия туристически поток. За съжаление, от 2009 година насам има няколко широко разгласени произшествия с балон над Луксор. Ето защо, ако искате да се насладите на тази древна и пленяваща гледка – резервирайте своя полет с балон с акредитирана туристическа компания, която взима нужните предпазни мерки.

Добави описание

17.01.2017/Милена Алексиева

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "5 незабравими полета с балон".

Още от "По света"

Алеята на целувката в Мексико

Алеята на целувката в Мексико

14-ти февруари отмина, но романтиката на някои места по света никога не умира. В Мексико дори си имат Алея на целувката – вероятно едно от най-любовните кътчета на планетата

Разходка из Болоня под звуците на диджериду

Разходка из Болоня под звуците на диджериду

На една от пешеходните зони в Болоня, водеща към централния площад двама младежи омайват хората излезли да отморят привечер след жегата през деня със странна музика, произведена от дълги магически инструменти, приличащи на тибетските.

Беатенберг - красота от Алпите

Беатенберг - красота от Алпите

Разположено на слънчева тераса високо над езерото Тун в Швейцария, градчето Беатенберг е любим курорт за отдих на природолюбителите и семействата с деца.  Китен и одухотворяващ, Беатенберг е за всички почитатели на типичната алпийска атмосфера.