5 топли места в Европа, където да се „скриете” през зимата

0 коментара0/5

Дестинация:
Гърция;
Италия;
Малта;
Португалия;

И в Европа има места, които остават топли дори през зимата. Те са малко, но пък това ги прави толкова ценни. Ако искате да се стоплите през зимата и да се порадвате на повече слънце, вижте 5 места в Европа, които са подходящи за „скривалище” през зимата.

Крит

Температурите навън падат с всеки изминал ден. И докато зимата има своя чар заради снега и красивия, безкраен бял пейзаж, то студът е нещо, което определено не се нрави на повечето хора.

Точно в тези зимни дни на човек му се приисква да отиде на някое топло местенце, където слънцето да го докосва нежно със своите топли лъчи.

Добрата новина е, че не е необходимо да пропътувате половината земно кълбо, за да отидете на някой райски остров, където да се радвате на високи температури. Разбира се, ако можете да го направите, това би било страхотно!

В Европа съществуват места, които се радват на далеч по-приемлив зимен климат, отколкото имаме ние тук в България. Ето защо, ако ви се ходи някъде на топло, имате достатъчно свободно време за кратка екскурзия и разбира се, разполагате със средствата за подобно пътуване, вижте 5 топли места в Европа, където може да се „скриете” през зимата.

Прочетете също:

Най-студените градове на планетата

Мадейра, Португалия

Красивият остров в Атлантическия океан е истински бижу в студената зима. Дори през януари в Мадейра се радват на до 10 часа слънце, а умереният климат на острова го прави подходящо място, където да се скриете на топло. През зимните месеци в Мадейра има по-малко туристи, което е добра възможност да се насладите на мястото на спокойствие и на по-ниска цена. Историята на Мадейра е интересна, а вулканичните плажове на острова и лавровите му гори го правят особено красив.

Синтра – португалското наследство >>>

Добави описание

Малта

Този идиличен остров е често идеална дестинация в Европа през зимата. Малта се радва на умерен климат и приемливи цени. По-слабият сезон през зимните месеци пък означава по-изгодно пътуване и по-малко туристи. Столицата Валета предлага достъп до галерии, музеи и исторически сгради.

Малта – мистичната страна на рицарите >>>

Добави описание

Крит, Гърция

През зимата температурите на остров Крит, най-големият гръцки остров, са около 20 градуса по Целзий. Традиционно обаче по това време на годината има далеч по-малко туристи в Крит, което дава възможност да разгледате на острова на спокойствие. Може да посетите и планините в Крит, но не забравяйте, че там температурите са по-ниски. В южната част на остров Крит има някои прекрасни плажове с барове и кафенета, където може да седнете и да се насладите на слънчевите лъчи в компанията на любима напитка.

Добави описание

Амалфийското крайбрежие, Италия

Макар че Италия е предпочитана дестинация през зимата от любителите на карането на ски, това се отнася по-скоро за нейната северна част. На юг в Италия се радват на по-топло време през зимата. Крайбрежието на Амалфи си заслужава да бъде посетено по всяко време от годината, включително и през зимните месеци. Красотата на град Амалфи е вдъхновяваща, доказателство за което е и фактът, че той е под закрилата на ЮНЕСКО. Единственият недостатък на Амалфи (дори и през зимата) е, че това не е евтина дестинация.

Добави описание

Кипър

Ако искате да прекарате известно време на плажа през зимата, то може би трябва да се насочите към Кипър. Температурите на острова дори през зимните месеци са около 20 градуса по Целзий, което го прави подходящо място, където да се „скриете” на топло. Цените в Кипър са приемливи, а историята му заслужава внимание. Кухнята на острова в отлична, особено за любителите на морски дарове.

Добави описание

10.01.2017/Милена Алексиева

Още от "По света"

Най-опасните градове в Европа

Най-опасните градове в Европа

Били ли сте в някой от най-опасните градове в Европа? Ако планирате пътуване до някое от изброени места, се подгответе за „страховито“ приключение. Въпреки красивите места и исторически забележителности, тези градове крият и друго лице, което може да бъде опасно.

Порто – град с харизма

Порто – град с харизма

Порто е един от най - харизматичните европейски градове, който крие безброй неопознати съкровища, тъй като често остава в сянката на португалската столица. Всеки посетил го обаче е категоричен, че с жизнената си атмосфера и мултиепохален облик, Порто е достоен да бъде първенец. Преценете сами!

Бора Бора – дестинация за ценители

Бора Бора – дестинация за ценители

Бора Бора е сред дестинациите, които се посещават веднъж в живота, но тръпката от преживяното се помни вечно. Бора Бора е олицетворение на утопията, кътче от земната действителност, чиято уникалност може да бъде разпозната само от ценители.