6 идеи за почивка през декември

0 коментара0/5

Дестинация:
Белиз;
Бразилия;
Гватемала;
Израел;
Турция;

Ако сте си оставили отпуска за края на годината и искате да я прекарате на нестандартно място, то нашите идеи за почивка ще ви харесат. Вижте някои от най-добрите дестинации за почивка през декември. 6 идеи за почивка през декември

6 идеи за почивка през декември

  • Коня и Фестивалът на танцуващите дервиши

В средата на декември, всяка година, в Коня, Турция се провежда Фестивалът на танцуващите дервиши. Град Коня е най-важното място за суфите, мистична ислямска секта. Пикът на Фестивала на танцуващите дервиши е на 17 декември, когато се почита смъртта на основателя им – Руми.

Не правете това в Турция - 7 правила >>>

6 идеи за почивка през декември

Фестивалът на танцуващите дервиши ще се проведе между 10 и 17 декември 2014

  • Рио де Жанейро и най-голямата плаваща елха

Никъде по света не отбелязват празниците по-пищно от Рио де Жанейро, Бразилия. Това важи с пълна сила и за коледните празници. Освен на хубаво време, тук можете да се порадвате на най-голямото плаващо дърво.

Освен това на 31 декември задължително е хубаво да посетите плажа Копакабана. Тук се събират над 2 милиона души, слушат жива музика и хапват традиционна храна на крак или в някои от близките ресторанти.

6 причини да посетите Бразилия >>>

6 идеи за почивка през декември

Плаващото коледно дърво в Рио де Жанейро блесна и през 2014-та

  • Белиз – екзотика и хубаво време

Най-доброто време за екзотична екскурзия до Белиз е декември. Тъкмо е свършил сезонът на ураганите, а от друга страна мястото все още не е пълно с тълпите туристи, които се очакват през януари. Отделете време за себе си и се поглзете с малко хубаво време и плажове-мечта, докато в България е студено.

10-те най-красиви острова в света >>>

  • Коледните базари на Европа – класика

Коледните базари в Централна Европа са известни по цял свят. На тях времето сякаш е спряло и се носи усещане за празничен дух и романтика. Германия, Фрнция, Белгия, където и да отидете, ще имате шанса да усетите Коледния дух. Купете ръчно изработени подаръци, поглезете се с греяно вино и традиционни сладкиши. Какво повече ви трябва в месеца на Коледа?

Коледни базари в Европа - част I >>>

Коледни базари в Европа - част II >>>

  • Израел – отпразнувайте Ханука

Най-доброто време за посещение на Изреаел безспорно е месец декември. Израелските градове се приготвят за Ханука, която тази година започва на 16-ти декември и ще продължи до 24-ти декември. След това лесно можете да отбележите Коледа в български стил.

6 идеи за почивка през декември

По Коледа и Ханука не пропускайте да се разходите из прочутите базари на Назарет, от където ще напазарувате куп подаръци

  • Гватемала – Изгарянето на дявола и Фестивала на Св. Тома

Декември е най-подходящият да посетите Гватемала. През декември не само е най-доброто време за забележителности (като древния град на маите  Тикал), но и за да усетите част от местната култура. На 7-ми декември в Гватемала честват Изгарянето на Дявола – традиция, при която местните изгарят фигури на Дявола, хартии и ненужни вещи и така се подготвят да посрещнат на чисто Новата година.

Друга причина е Фестивалът на Св. Тома. Той се провежда в град Чичикастенанго на 21-ви декември. Този фестивал отдава почит на гватемалските индианци като се демонстрират елементи от културата им – най-вече песни, танци и костюми.

6 идеи за почивка през декември

02.12.2014/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "6 идеи за почивка през декември".

Още от "По света"

Ескишехир – градът на Настрадин Ходжа

Ескишехир – градът на Настрадин Ходжа

Ескишехир е градът на Настрадин Ходжа. Модерен турски град в Анадола, построен по европейски образец. Тук можете да пиете силно турско кафе, да хапнете традиционни сладкиши и да се повозите на гондола. Научете повече за Ескишехир – градът на Настрадин Ходжа.

10 красиви площада по света

10 красиви площада по света

Площадът често е една от най-популярните забележителности във всеки град. На повечето площади има за всекиго по нещо – кафенета, ресторанти, магазини, забележителности. Вижте 10 красиви площада по света. Къде бихте искали да отидете, ако имахте възможност?

Коледни базари в Европа - част I

Коледни базари в Европа - част I

Какво е Коледа без пазаруване? А местата с най-празнично настроение са традиционните коледни базари. Най-красивите коледни базари са в Централна и Западна Европа. Представяме ви 10 от тях в две последователни седмици.