Есен в Европа: Най-подходящите градове за екскурзия

0 коментара0/5

Есента в Европа е много красива, а и нашият континент предлага изобилие от чудесни градове и интересни места, които може да разгледате. Вижте кои са най-подходящите градове за есенна екскурзия в Европа.

Прага, Чехия
Прага, Чехия © iStock

Ако искате да зарадвате себе си, своя любим човек или пък семейството си с пътуване до някоя друга страна, Европа определено е подходящият избор за вас. Тя посреща туристи през 356 дни в годината, като всеки сезон предлага неповторима атмосфера и възможност за различни изживявания.

Есента в Европа обаче си има своите предимства. Месеците от края на лятото до коледните празници обикновено са по-спокойни, а желаещите да разгледат Стария континент са по-малко. Това автоматично прави екскурзията в Европа през есента по-изгодна, заради по-ниските цени на хотели и самолетни билети.

Прочетете как да "грабнете" евтин самолетен билет тук:

8 съвета как да купувате най-изгодните самолетни билети >>>

Освен това тълпите от туристи, които обикновено се наблюдават през лятото, също липсват през есенните месеци в Европа. По този начин ще можете да се насладите по-пълноценно на забележителностите и атракциите на града, който сте избрали. Времето през есента в Европа все още е благосклонно и вие може да изживеете една незабравима екскурзия, стига да се запасите с достатъчно топли дрехи.

Ето и кои са най-подходящите градове в Европа, които да посетите през есента:

Брюж, Белгия

Градът е известен още като Брюге (на нидерландски). Той е съхранил своята неповторима архитектура от Средновековието и днес е сред най-предпочитаните места от туристи в Белия. Струва си да видите Брюж през есента.

Добави описание

Снимка: Flickr

Прага, Чехия

Ако все още не сте били в Прага, може би трябва да го направите час по-скоро. Столицата и най-големият град в Чехия е смятан за един от най-красивите градове в света и е притегателна дестинации за много туристи от цял свят.

Добави описание

Снимка: Flickr

Вижте още:

Прага - градът на стоте кули >>>

Дубровник, Хърватска

Курортният град е забележителен не само през лятото, но и през есента. Дубровник е място с древна история и една от перлите на Хърватска. Ето защо се нарежда сред най-подходящите градове в Европа, които трябва да видите през есента.

Добави описание

Снимка: Flickr

Будапеща, Унгария

Будапеща е най-големият град в Унгария, както и столица на страната. Тя е съставена от два исторически града – Буда и Пеща, разположени на двата бряга на река Дунав. Със своята богата история, Будапеща може да предложи много атрактивни забележителности, които да разгледате през есента.

Добави описание

Снимка: Flickr

Прочетете още по темата:

Будапеща – повелителката на Дунава >>>

Уканц, Словения

Ако искате да се насладите на една идилична почивка през есента в Европа, може да посетите селището Уканц в Словения. То се намира в северозападната част на страната в близост до езерото Бохин (Bohinj). Повечето от сградите в Уканц са хотели или къщи за почивка.

Добави описание

Снимка: Flickr

Лугано, Швейцария

Курортният град се намира в югоизточната част на Швейцария и е разположен на северния бряг на езерото Лугано. Градчето се намира в непосредствена близост до границата с Италия. Лугано е чудесно място за почивка не само през лятото, но и през есента.

Добави описание

Снимка: Flickr

Осло, Норвегия

Градът и столица на Норвегия е разположен в южната част на страната. Той предлага не само интересна и различна архитектура, но и е един от най-чистите градове в света. Струва си да се види, защо не и през есента.

Добави описание

Снимка: Flickr

01.11.2016/Милена Алексиева

Още от "По света"

Парма, Италия – вкусна туристическа дестинация

Парма, Италия – вкусна туристическа дестинация

Парма е един от градовете, дал най-много на кулинарията. Освен това Парма може да предложи на туристите редица културни и архитектурни забележителности. Емозции, развлечение и вкусна храна – какво повече можем да искаме от едно пътуване. Научете повече за Парма, Италия – вкусна дестинация.

Бора Бора

8 от най-скъпите дестинации за почивка в света

Всяка държава има какво да предложи на туристите – природа, култура, забележителности, история. Някои места по света обаче залагат предимно на лукса. Лукс, който обикновено могат да си позволят само най-богатите хора, чиито финанси са с почти неограничен ресурс. Вижте 8 от най-скъпите дестинации за почивки.

Остров Рюген – раят на Балтийско море

Остров Рюген – раят на Балтийско море

Ако мислите, че екзотичните острови са далеч на юг, то явно не сте чували за германския остров Рюген. Уникалното богатство от природни съкровища, събрани на Рюген, ще ви накара да се почувствате като попаднали в самия рай... но в Балтийско море!