Есен в Европа: Най-подходящите градове за екскурзия

0 коментара0/5

Есента в Европа е много красива, а и нашият континент предлага изобилие от чудесни градове и интересни места, които може да разгледате. Вижте кои са най-подходящите градове за есенна екскурзия в Европа.

Прага, Чехия
Прага, Чехия © iStock

Ако искате да зарадвате себе си, своя любим човек или пък семейството си с пътуване до някоя друга страна, Европа определено е подходящият избор за вас. Тя посреща туристи през 356 дни в годината, като всеки сезон предлага неповторима атмосфера и възможност за различни изживявания.

Есента в Европа обаче си има своите предимства. Месеците от края на лятото до коледните празници обикновено са по-спокойни, а желаещите да разгледат Стария континент са по-малко. Това автоматично прави екскурзията в Европа през есента по-изгодна, заради по-ниските цени на хотели и самолетни билети.

Прочетете как да "грабнете" евтин самолетен билет тук:

8 съвета как да купувате най-изгодните самолетни билети >>>

Освен това тълпите от туристи, които обикновено се наблюдават през лятото, също липсват през есенните месеци в Европа. По този начин ще можете да се насладите по-пълноценно на забележителностите и атракциите на града, който сте избрали. Времето през есента в Европа все още е благосклонно и вие може да изживеете една незабравима екскурзия, стига да се запасите с достатъчно топли дрехи.

Ето и кои са най-подходящите градове в Европа, които да посетите през есента:

Брюж, Белгия

Градът е известен още като Брюге (на нидерландски). Той е съхранил своята неповторима архитектура от Средновековието и днес е сред най-предпочитаните места от туристи в Белия. Струва си да видите Брюж през есента.

Добави описание

Снимка: Flickr

Прага, Чехия

Ако все още не сте били в Прага, може би трябва да го направите час по-скоро. Столицата и най-големият град в Чехия е смятан за един от най-красивите градове в света и е притегателна дестинации за много туристи от цял свят.

Добави описание

Снимка: Flickr

Вижте още:

Прага - градът на стоте кули >>>

Дубровник, Хърватска

Курортният град е забележителен не само през лятото, но и през есента. Дубровник е място с древна история и една от перлите на Хърватска. Ето защо се нарежда сред най-подходящите градове в Европа, които трябва да видите през есента.

Добави описание

Снимка: Flickr

Будапеща, Унгария

Будапеща е най-големият град в Унгария, както и столица на страната. Тя е съставена от два исторически града – Буда и Пеща, разположени на двата бряга на река Дунав. Със своята богата история, Будапеща може да предложи много атрактивни забележителности, които да разгледате през есента.

Добави описание

Снимка: Flickr

Прочетете още по темата:

Будапеща – повелителката на Дунава >>>

Уканц, Словения

Ако искате да се насладите на една идилична почивка през есента в Европа, може да посетите селището Уканц в Словения. То се намира в северозападната част на страната в близост до езерото Бохин (Bohinj). Повечето от сградите в Уканц са хотели или къщи за почивка.

Добави описание

Снимка: Flickr

Лугано, Швейцария

Курортният град се намира в югоизточната част на Швейцария и е разположен на северния бряг на езерото Лугано. Градчето се намира в непосредствена близост до границата с Италия. Лугано е чудесно място за почивка не само през лятото, но и през есента.

Добави описание

Снимка: Flickr

Осло, Норвегия

Градът и столица на Норвегия е разположен в южната част на страната. Той предлага не само интересна и различна архитектура, но и е един от най-чистите градове в света. Струва си да се види, защо не и през есента.

Добави описание

Снимка: Flickr

01.11.2016/Милена Алексиева

Още от "По света"

Буенос Айрес – танго и страст

Буенос Айрес – танго и страст

Тангото и страстта, бликащи от всяко кътче на Буенос Айрес, създават такъв мощен енергиен заряд, че превръщат града в една от най – горещите туристически дестинации.

Барбадос – смокиновият остров

Барбадос – смокиновият остров

Барбадос е любимият остров за почивка на най-богатите и известни знаменитости. Но Барбадос е също толкова желана дестинация от любителите на екзотичната атмосфера. Просто защото Барбадос е островът – мечта за тропическо пътешествие.

5 забележителности в Дрезден

5 забележителности в Дрезден

Дворци като от приказките, приятна атмосфера за разходки и много места за пазаруване. Всичко това можете да откриете в Дрезден. Един немски град със замъци в бароков стил, малки магазинчета за сувенири и много музеи. Идеалното място за културен туризъм.