Езерото Керкини (Бутковско езеро)

0 коментара0/5

Дестинация:
Серес - Гърция;

Езерото Керкини е чудесна идея за разходка сред природата. Научете повече за езерото Керкини, известно още като Бутковското езеро.

Езерото Керкини (Бутковско езеро)

  • За езерото Керкини накратко

Езерото Керкини е чудесна дестинация за любителите на природата и птиците. То е изкуствено създаден резерват, който приютява над 200 вида птици, както и други бозайници, влечуги и насекоми. Заради голямото разнообразие на птици често у нас се сравнява със Сребърна.

Вижте също:

Не правете това това в Гърция - 10 правила >>>

Размерите на езерото зависят от сезона. В края на пролетта и началото на лятото е най-пълноводно, като може да достигне до 8,5 км ширина и 15 км дължина.

  • Къде се намира езерото Керкини и как да стигнем?

Езерото Керкини се намира в северна Гърция, близо до град Серес и на около 240 км от София. Най-удобният начин да стигнете до там е с кола. Много туристически агенции организират и еднодневни екскурзии от София до Бутковското езеро.

  • Езерото Керкини – активности

Езерото Керкини е задължителна спирка за любителите на птици. През всеки сезон от годината могат да се наблюдават различни видове. Птиците до такава степен са свикнали с хората, че позволяват да ги доближите, без да се плашат.

Езерото Керкини (Бутковско езеро)

Ако птиците не са вашата страст, можете просто да се качите на лодка и да си направите 40-минутна разходка в езерото

Ако посещавате езерото Керкини, задлжително се отбийте в някое от близките села. Регионът е известен със стадата водните биволи, които се отглеждат тук. От малки местни магазини можете да си напазарувате млечни продукти и дори месо. За такива поводи е добре да имате хладилна чанта или поне термо торба.

Езерото Керкини (Бутковско езеро)

  • Манастирът Свети Йоан Баптиста

В близост до езерото Керкини се намира красивият манастир Свети Йоан Баптиста (Timios Prodromos). Той се намира на 9 км от Серес, сгушен в гориста местност на хълмовете. От него се открива чудесна гледка към езерото. Манастирът е създаден през XIII век. Многократно е възстановяван, за последно преди няколко години. Заслужава си да го посетите. Освен че можете да се насладите на красивите сгради и на стенописите, можете да си закупите икони и различни сувенири на добри цени от църковния магазин.

Ако сте в района и имате повече време, можете да разгледате гръцкия град Серес. А с повече свободно време, защо да не отскочите и до Солун.

А вие посещавали ли сте Керкини? Споделете своите впечатления!

21.07.2015/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Езерото Керкини (Бутковско езеро)".

Още от "По света"

Истанбул - „Царицата на градовете“

Истанбул - „Царицата на градовете“

„Ако имахме право на един единствен поглед към света, достатъчно ще е да се взрем в Истанбул“ - Алфонсо де Ламартин

Това е най-посещаваният град за 2016 година

10-те най-посещавани града по света през 2016

Кои градове бяха най-желаните туристически дестинации през изминалата година и колко милиона туристи ги посетиха? Вижте кои са 10-те най-посещавани града по света през 2016 година.

Остров Рюген – раят на Балтийско море

Остров Рюген – раят на Балтийско море

Ако мислите, че екзотичните острови са далеч на юг, то явно не сте чували за германския остров Рюген. Уникалното богатство от природни съкровища, събрани на Рюген, ще ви накара да се почувствате като попаднали в самия рай... но в Балтийско море!