Какво не знаете за Валенсия?

0 коментара0/5

Дестинация:
Валенсия - Испания;

Третият по големина град в Испания все още е подценяван в много отношения от туристите, макар че е истинско скрито съкровище, което ще ви плени.

Добави описание

С насочващите се туристически потоци към близките крайбрежни курорти като Дения или Бенидорм, Валенсия все още е сравнително непокътната и имаща възможността да угоди на всеки индивидуален вкус.

Градът, откъдето е произлязла паелята, както е известна още Валенсия, притежава нужното разнообразие, за да се нареди сред местата, които трябва да посетите (ако вече не сте го направили).

От готически архитектурен стил в сърцето на историческия център до футуристичния дизайн на Града на изкуствата и науките -  една от най-известните атракции във Валенсия, испанският град е интересна комбинация между новото и старото, между модерното и класическото. И макар че донякъде Валенсия е засенчена от по-големите Барселона и Мадрид, тя определено заслужава вашето внимание:

Прочетете още:

10 от най-красивите крайбрежни града в Испания

В града има различна фиеста всеки месец от годината

Във Валенсия се организира различен фестивал всеки месец, така че може да се насладите на такъв, без значение кога сте решили да посетите третия по големина град в Испания. Валенсийска общност е дом на някои от най-добрите вина в света (месец май е Фестивалът на виното), през март има нощни фойерверки, докато през август има хипи сцена. Във Валенсия определено няма да скучаете.

Добави описание

В града не се говори на традиционния испански език

Много от имената на улиците във Валенсия са написани на местния език, наречен валенсиано или валенсиански. Това е диалетк, много близък до каталонския. Около една четвърт от населението във Валенсия говори и използва валенсиано редовно. Езикът се преподава в училищата 2 или 3 дни от седмицата. Имате предвид този факт, ако говорите испански език и решите да посетите Валенсия.

Вижте също:

Не правете това в Испания - 8 правила >>>

Невинаги може да общувате на английски език в града

Ще се изненадате, но понякога може да се явят трудности, ако искате да си поръчате храна или напитка на английски език. Всъщност много хора, работещите на обществени места не могат да говорят английски език. Разбира се, това не е правило, което важи за всички заведения и магазини. В историческия център на града, наречен Ел Кармен, например, проблеми с комуникацията е почти изключено да срещнете.

Добави описание

В града никога не е претъпкано

С население около 800 000 души Валенсия винаги изглежда пуста. Освен това третият по големина град в Испания не е жертва на огромни задръствания, които традиционно съпътстват големите градове по света. Въпреки това във Валенсия има много различни области, които предлагат по нещо за всеки човек. Районът Русафа изобилства от винтидж магазини, докато към Кановас трябва да се насочат хората, които обичат луксозните ресторанти с вкусна храна. Ел Кармерн е модерният район, пълен с нощен живот.

Добави описание

В града има голяма влажност

Топлото слънчево време може да бъде различно, като това във Валенсия се характеризира с голяма влажност. Именно влажният въздух прави месеците юли и август не толкова подходящи за посещение на този испански град. Ако обмисляте да се насладите на Валенсия, най-добре планирайте пътуването си за периода септември-ноември или март-май, когато слънцето грее достатъчно, за да ви бъде приятно да разглеждате забележителности.

Добави описание

20.09.2016/Милена Алексиева

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Какво не знаете за Валенсия?".

Още от "По света"

Алерт – най-северното селище в света

Алерт – най-северното селище в света

Алерт е едно необикновено място, на което няма как да попаднете като турист. Алерт е най-северното селище в света, където животът е истинско предизвикателство.

Лодж в Танзания

Най-впечатляващите сафари лоджове в Африка

Черният континент е известен със своята невероятна природа и разбира се – с разнообразието на животинския си свят. Най-добрият начин човек да се докосне и до двете, е като отседне в сафари лодж. Вижте 10-те най-впечатляващи сафари лоджове в Африка.

Пустинята Намиб и Атлантическият океан

Природно вдъхновение: Където пустинята Намиб среща океана

Зрелищни гледки, способни да спрат дъха на човек. Това са природните пейзажи в Намибия, представляващи „сблъсъка“ между пустинята Намиб и океана. Величие, което ни кара да се чувстваме малки, да обичаме повече света и помечтаем някога да го видим с очите си.