Мароко – ориенталски прелести

0 коментара0/5

Дестинация:
Казабланка, Маракеш, Мекнес, Рабат, Фес - Мароко;

Мароко е страна, която събира в себе си древна история и ориенталска екзотика. В Мароко се намират едни от най-популярните туристически атракции в цяла Африка. Вижте кои са най-популярните туристически дестинации в Мароко и техните забележителности.

Как да стигнем до Мароко?

Противно на очакванията, Мароко се намира съвсем близо до Европа. Първо трябва да стигнете до Испания. Там от град Тарифа се качвате на ферибот. Само след  45 минути разходка по вода, вече сте в Мароко.

Мароко – ориенталски прелести

Забележителностите на Мароко

Мароко е държава, запазила автентичността на Ориента. Мароко съчетава в себе си шумни тълпи, ароматно кафе и културни забележителности. Още от първия момент разбирате, че сте попаднали на уникално място. Посетите ли Мароко, задължително трябва да разгледате най-популярните му туристически дестинации – Рабат, Казабланка, Маракеш, Мекнес и Фес.

  • Рабат

Столицата Рабат е модерен ориенталски град. При посещението си в Рабат, задължително посетете Мавзолея от бял мрамор на Мохамед V, повел мароканците в борбата за независимост от Франция.

Мавзолея от бял мрамор на Мохамед V

Не пропускайте да видите и недовършената кула на Хасан, един от символите на Рабат. Друга забележителност в Рабат е Кралският дворец, построен през XVII. Дворецът се намира в укрепения град, наричан от местните Касбата. При посещението си на Кралския дворец в Рабат, разгледайте Музея на мароканското и изкуство и не пропускайте да видите андалусийските градини.

  • Казабланка

Следваща спирка в пътуването ни е „бялата къща“ на Мароко – Казабланка. Тук ще откриете най-голямата джамия в Мароко и третата по големина в света – Джамия Хасан II.

Джамия Хасан II

Не пропускайте да снимате високото 210 м. минаре, което се вижда от всяка точка на града. След посещението на джамията, продължете разходката по крайбрежния булевард Корниш. Тук има за всекиго по нещо – магазини, ресторанти, кафенета и клубове. За киноманите задължителна спирка е кафене Рик от филма „Казабланка“.

  • Маракеш

Маракеш също е сред най-посещаваните туристически дестинации. Както всеки град в Мароко, и тук има впечатляващ мюсюлмански храм – джамията Котубия и минарето й, издигащо се на 70 м.

Медината

Любителите на шума и шопинга задължително трябва да посетят Медината (Стария град), защото оттук можете да си купите най-чистото арганово масло – еликсир за косата и кожата. Тези от вас, които предпочитат тишината, могат да се оттеглят на спокойствие сред прохладните градини Менара и да изпият ароматно мароканско кафе под маслиновите дръвчета.

  • Мекнес

Мекнес е бивша столица на Мароко и един от старите имперски градове. Градът е богат на забележителности, сред които Мавзолеят на султан Исмаил, който е облицован с мароканска мозайка.

Мавзолеят на султан Исмаил

Не пропускайте да видите и музея Дар Джамал, пълен с произведния на местни занаятчии от миналото и настоящето. Най-популярната забележителност в Мекнес е Дворецът, който се слави с едни от най-красивите градини в света и с най-просторните конюшни, побирали в миналото над 12 000 животни.

  • Фес

Разходката до Фес е пътуване с Машина на времето. Градът е запазил древния дух на Мароко. Може би затова и тук е избрал да живее кралят на страната - Мохамед VI. Кралският дворец е една от най-впечатляващите забележителности в Мароко. Макар Дворецът да не е отворен за посещения, можете да го разгледате отвън. Не пропускайте да се снимате пред покритите със злато порти.

Покритите със злато порти

В Стария град ще откриете традиционния за района пазар Медина, откъдето да се спазарите за сувенири за близките си. Препоръчваме ви да посетите и Еврейския квартал, символ за мирното съжителство между религиите.

 

Програма на WELCOME Travel

МАРОКО – имперски тур

Есен 2014:
23.09 | 30.09 | 07.10 | 14.10 | 21.10 | 28.10 | 04.11 |

5 нощувки в Мароко + 2 нощувки в Коста дел Сол

Гарантирано заминаване на всички дати!

 

1-ви ден: СОФИЯ – МАЛАГА
Полет от летище София до Малага. Посрещане от представител на фирмата в Испания, трансфер и настаняване в Коста дел Сол. Вечеря.

2-ри ден: КОСТА ДЕЛ СОЛ – РАБАТ – КАЗАБЛАНКА
Закуска. Трансфер за Тарифа, пътуване с ферибот до Танжер. Посрещане от местен екскурзовод и отпътуване за Рабат. Свободно време за обяд, след което панорамна обиколка на града. Отпътуване за Казабланка. Настаняване. Вечеря.

3-ти ден: КАЗАБЛАНКА – МАРАКЕШ
Закуска, обзорна обиколка на града. Свободно време. Разглеждане на джамията „Хасан II“, крайбрежния булевард, почивка за обяд. Отпътуване за Маракеш. Настаняване. Вечеря.

4-ти ден: МАРАКЕШ
Закуска. Панорамна обиколка на града. Свободно време. Вечеря. Допълнителна програма: Посещение на спектакъла „Фантазия” – вечеря в типична берберска палатка, фолклорни танци, демонстрация на конна езда.

5-ти ден: МАРАКЕШ – МЕКНЕС – ФЕС
Закуска. Отпътуване за Фес. Почивка за обяд в мол Рабат. Продължаване за Мекнес: панорамна обиколка на града. Потегляне за Фес. Настаняване. Вечеря.

6-ти ден: ФЕС
Закуска. Разглеждане на забележителностите на града и посещения на ателиета за занаяти с демонстрация на майсторите. Свободно време. Вечеря.

7-ми ден: ФЕС – ТАНЖЕР – КОСТА ДЕЛ СОЛ
Закуска. Потегляне за Танжер. Качване на ферибота за Тарифа. Пристигане в Тарифа и потегляне за Коста дел Сол. Настаняване. Вечеря.

8-ми ден: МАЛАГА – СОФИЯ
Закуска. Обзорна екскурзия на Малага. Трансфер до летището. Излитане за България. Пристигане на летище София.

За контакти с WELCOME Travel:

Централен офис:
София 1527
бул. „Дондуков“ 77, ет. 3
e-mail: info@welcometravel.bg
тел.: 02 967 03 55; 02 411 25 94; 02 980 20 50
mobile: + 359 878 588 589

Пловдив 4000
ул. „Цар Калоян“ 9А (партер)
e-mail: plovdiv@welcometravel.bg
тел.: 032 80 60 06
mobile: + 359 988 96 46 42

Добави описание 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Мароко – ориенталски прелести".

Още от "По света"

Островът на Клеопатра – едно от най-романтичните места в света

Островът на Клеопатра – едно от най-романтичните места в света

Усещане за безтегловност и безвремие. Изострени сетива за това, което се открива пред очите ти - островът на Клеопатра.

Великата китайска стена

Великата китайска стена

Аз присъединих отделните княжества и обединих Китай, разруших старите стени и застави за да свържа защитните съоръжения на шестте царства. Положението е стабилно, моят народ живее щастливо, мъжете работят в полето, а жените се занимават с тъкане.

Водопадите – водна феерия

Водопадите – водна феерия

Съществуват буквално десетки хиляди водопади в света. Може ли да се създаде списък на най-красивите, най-внушителните, най-впечатляващите? Това е по-скоро непосилна задача ... Всеки водопад, дори най-малкият, представлява феерична приказка от пръски