Най-големият аквариум в света

0 коментара0/5

Най-големият аквариум в света се намира в Китай и впечатлява не само със своите размери, но и с разнообразните тематични кътове, представящи различни морски обитатели. Разберете повече за най-големия аквариум в света.

Най-големият аквариум в света
 © Flickr

Най-големият аквариум в света отваря врати през 2014 година, измествайки от челната позиция тогавашния първенец – Джорджия аквариум в САЩ. Той се нарича Чаймлонг оушън кингдъм (Chimelong Ocean Kingdom) и се намира в Китай, по-специално на остров Хънцин (само на 15 минути с кола от Макао).

Най-големият аквариум в света може да се похвали с 5 рекорда на Гинес, сред които „най-голям подводен стъклен купол” и „най-голям резервоар с вода”. Говорейки за вода – Чаймлонг оушън кингдъм побира в себе си невероятните 22.7 милиона литра вода! Заради своите внушителни размери най-големият аквариум в света не може да бъде разгледан изцяло за един ден.

Добави описание

Снимка: Flickr

Морският парк е част от огромен курортен комплекс, който включва три хотела, цирк, множество влакчета (едно, от които преминава над полярните мечки) и 5D кино.

Животните в Чаймлонг оушън кингдъм са разделени на групи, като всяка разполага с отделен кът. Най-големият аквариум в света е дом на полярни мечки, делфини, китови акули, морски костенурки, скатове и много други морски обитатели. Посетителите могат да им се радват, заставайки пред внушителна панорамна стена или пък разхождайки се през огромен стъклен тунел, широк над 11 метра.

7 любопитни факта за китайската култура >>>

Добави описание

Снимка: Flickr

Впечатление прави и почти 60-метровата скулптура на китова акула, заобиколена от изкуствена лагуна, която също може да бъде видяна в най-големия аквариум в света. Вечерта се провеждат пищни спектакли с лазери, фойерверки и танцьори, изскачащи от водата със скай бордове.

Прочетете още:

Бихте ли спали, заобиколени от акули?

22.11.2016/Милена Алексиева

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Най-големият аквариум в света".

Още от "По света"

Най-добрите зимни курорти в Европа 2014

Най-добрите зимни курорти в Европа 2014

Ако искате да си починете активно през зимата, в Европа ще намерите някои от най-добрите зимни курорти. В класацията ни попадат както големи ски курорти, така и места, които предлагат по-скоро изживяване за сетивата - красиви гледки, вкусна храна и ресторанти с приятна атмосфера.

Топ 7 на водните пързалки по света

Топ 7 на водните пързалки по света

Обичате ли да ходите на аквапарк? Ако да, със сигурно ще ви заинтригуваме с нашата класация за най-страшните водни пързалки по света.

Санторини – вулканичният рай

Санторини – вулканичният рай

Разглеждали ли сте туристически реклами за Гърция? А забелязали ли сте онази снимка на красива бяла църква със син купол, заобиколена от снежнобели къщички със сини врати?