Най-големият аквариум в света

0 коментара0/5

Най-големият аквариум в света се намира в Китай и впечатлява не само със своите размери, но и с разнообразните тематични кътове, представящи различни морски обитатели. Разберете повече за най-големия аквариум в света.

Най-големият аквариум в света
 © Flickr

Най-големият аквариум в света отваря врати през 2014 година, измествайки от челната позиция тогавашния първенец – Джорджия аквариум в САЩ. Той се нарича Чаймлонг оушън кингдъм (Chimelong Ocean Kingdom) и се намира в Китай, по-специално на остров Хънцин (само на 15 минути с кола от Макао).

Най-големият аквариум в света може да се похвали с 5 рекорда на Гинес, сред които „най-голям подводен стъклен купол” и „най-голям резервоар с вода”. Говорейки за вода – Чаймлонг оушън кингдъм побира в себе си невероятните 22.7 милиона литра вода! Заради своите внушителни размери най-големият аквариум в света не може да бъде разгледан изцяло за един ден.

Добави описание

Снимка: Flickr

Морският парк е част от огромен курортен комплекс, който включва три хотела, цирк, множество влакчета (едно, от които преминава над полярните мечки) и 5D кино.

Животните в Чаймлонг оушън кингдъм са разделени на групи, като всяка разполага с отделен кът. Най-големият аквариум в света е дом на полярни мечки, делфини, китови акули, морски костенурки, скатове и много други морски обитатели. Посетителите могат да им се радват, заставайки пред внушителна панорамна стена или пък разхождайки се през огромен стъклен тунел, широк над 11 метра.

7 любопитни факта за китайската култура >>>

Добави описание

Снимка: Flickr

Впечатление прави и почти 60-метровата скулптура на китова акула, заобиколена от изкуствена лагуна, която също може да бъде видяна в най-големия аквариум в света. Вечерта се провеждат пищни спектакли с лазери, фойерверки и танцьори, изскачащи от водата със скай бордове.

Прочетете още:

Бихте ли спали, заобиколени от акули?

22.11.2016/Милена Алексиева

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Най-големият аквариум в света".

Още от "По света"

Дания

Как хората по света празнуват Свети Валентин - част II

С наближаването на Денят на влюбените всички магазини са препълнени с шоколадови сърца, бонбони и плюшени играчки. Дори и да не сте им фен, със сигурност вече се оглеждате къде да прекарате романтичната вечер.

Езерото Керкини (Бутковско езеро)

Езерото Керкини (Бутковско езеро)

Езерото Керкини е чудесна идея за разходка сред природата. Научете повече за езерото Керкини, известно още като Бутковското езеро.

Пиетрасанта - „малката Атина“

Пиетрасанта - „малката Атина“

Италианското градче Пиетрасанта е известно със своите ателиета за мрамор, галерии на изкуството и висококачествено туристическо обслужване. Ето защо другото име на Пиетрасанта е „малката Атина“ - един исторически град с артистична душа.