Най-големият аквариум в света

0 коментара0/5

Най-големият аквариум в света се намира в Китай и впечатлява не само със своите размери, но и с разнообразните тематични кътове, представящи различни морски обитатели. Разберете повече за най-големия аквариум в света.

Най-големият аквариум в света
 © Flickr

Най-големият аквариум в света отваря врати през 2014 година, измествайки от челната позиция тогавашния първенец – Джорджия аквариум в САЩ. Той се нарича Чаймлонг оушън кингдъм (Chimelong Ocean Kingdom) и се намира в Китай, по-специално на остров Хънцин (само на 15 минути с кола от Макао).

Най-големият аквариум в света може да се похвали с 5 рекорда на Гинес, сред които „най-голям подводен стъклен купол” и „най-голям резервоар с вода”. Говорейки за вода – Чаймлонг оушън кингдъм побира в себе си невероятните 22.7 милиона литра вода! Заради своите внушителни размери най-големият аквариум в света не може да бъде разгледан изцяло за един ден.

Добави описание

Снимка: Flickr

Морският парк е част от огромен курортен комплекс, който включва три хотела, цирк, множество влакчета (едно, от които преминава над полярните мечки) и 5D кино.

Животните в Чаймлонг оушън кингдъм са разделени на групи, като всяка разполага с отделен кът. Най-големият аквариум в света е дом на полярни мечки, делфини, китови акули, морски костенурки, скатове и много други морски обитатели. Посетителите могат да им се радват, заставайки пред внушителна панорамна стена или пък разхождайки се през огромен стъклен тунел, широк над 11 метра.

7 любопитни факта за китайската култура >>>

Добави описание

Снимка: Flickr

Впечатление прави и почти 60-метровата скулптура на китова акула, заобиколена от изкуствена лагуна, която също може да бъде видяна в най-големия аквариум в света. Вечерта се провеждат пищни спектакли с лазери, фойерверки и танцьори, изскачащи от водата със скай бордове.

Прочетете още:

Бихте ли спали, заобиколени от акули?

22.11.2016/Милена Алексиева

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Най-големият аквариум в света".

Още от "По света"

Лугано – Монте Карло на Швейцария

Лугано – Монте Карло на Швейцария

Лугано е пленително швейцарско градче, намиращо се само на няколко километра от италианската граница. Това го прави изключително атрактивна дестинация - както за туристите, така и за някои от най-големите знаменитости на шоубизнеса.

29 години по-късно: На екскурзия до Чернобил

29 години по-късно: На екскурзия до Чернобил

Черният туризъм е в своя възход и може би най-добрият пример за това явление е все по-нарастващия интерес към Чернобил като туристическа дестинация.

Почивка в Италия

Почивка в Италия

Една от най-красивите страни в света, цялата един музей на открито, събрал останки от минали времена, световно известни творби на талантливи художници и поети, прекрасна архитектура, безброй замъци и крепости...