Най-романтичните места в Букурещ

0 коментара0/5

Дестинация:
Букурещ - Румъния;

Кои са най-подходящите локации за влюбени в Букурещ? Те не са забележителности, а места с атмосфера, където може да покажете любовта си. Вижте най-романтичните места в Букурещ.

Добави описание

Кой е най-романтичният град в света? На този въпрос голяма част от хората биха отговорили „Париж”. Париж наистина е прекрасен град, но може би прекалено „изтъркан”, някак клише?

Какво ще кажете обаче за малкия Париж или както наричат още Букурещ? Букурещ е сред най-забележителните столици на Балканите и има известна прилика с Париж – архитектура в стил 19-ти век, Триумфална арка  и булевардът „Съединение”, наподобяващ „Шанз Елизе”.

Букурещ - малкият Париж >>>

Влюбените двойки, решили да посетят Букурещ, няма да бъдат впечатлени само от архитектурата на румънската столица и от нейните забележителности. Има няколко определени места, заредени с романтична атмосфера, което ги превръща в перфектните локации за двойки.

Вижте кои са най-романтичните места в Букурещ:

Градините Чишмиджиу

Разходка с хванати ръце сред прекрасен парк звучи като сцена от романтичен филм, нали?

Добави описание

Снимка: Instagram

Влюбените могат да се почувстват като истински герои на любовен сюжет, ако се разходят сред градините Чишмиджиу, намиращи се в центъра на Букурещ. Това място е толкова страхотно, че дори е вдъхновило най-големия поет на Румъния – Михай Еминеску.

Добави описание

Снимка: Instagram

Вижте още:

Най-романтичните градове в света

Най-романтичните градове в Европа

Чаената къща Ceainaria Bohemia

На кратко разстояние от градините Чишмиджиу се намира чаената къща Ceainaria Bohemia. Там влюбените, ожаднели от разходката в парка (а и от целувките) могат да опитат вкусни видове чай. И макар чаят да не е от романтичните напитки, чаената къща впечатлява със своята тайна градина. Покривът е покрит със зелени лозя, а атмосферата е уютна и спокойна – защото когато двама души се обичат, те не се нуждаят от нищо друго. За романтиците, обичащи и сладките изкушения – в чаената къща Ceainaria Bohemia се предлага и вкусна домашно приготвена торта.

Добави описание

Снимка: Ceainaria Bohemia Tea House

Заведението 18 Lounge by Embassy

След романтичната разходка в градините Чишмиджиу и отбиването до чаената къща, влюбените могат да завършат романтичния си престой в Букурещ със заведението 18 Lounge by Embassy. То се намира на 18-тия етаж на една от най-високите сгради в румънската столица и предлага неповторим изглед към парка Херастъу и Букурещ.

Добави описание

Снимка: Instagram

Главният готвач на заведението е усъвършенствал професията си във Франкфурт и Рим, така че може да се отдадете на вкусна и романтична вечеря. Менюто на 18 Lounge by Embassy често се сменя, така че винаги има нови изненади. Ако посетите Париж през топлите месеци от годината, може да вечеряте и на терасата.

Добави описание

Снимка: Instagram

14.02.2017/Милена Алексиева

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Най-романтичните места в Букурещ".

Още от "По света"

Портофино – пристанището на делфините

Портофино – пристанището на делфините

Мнозина не са чували за Портофино. Но не е така за богатите и известни знаменитости, които избират именно Портофино, за да се поглезят – малък италиански курорт на брега на Лигурско море, който през последните години се превърна в топ дестинация.

Малта – мистичната страна на рицарите

Малта – мистичната страна на рицарите

Малта е едно от най-екзотичните кътчета на земята, чието многовековно съществувуване го е направило не само предпочитано от милиони туристи място за почивка, но и културен обект с  историческо значение.

Замъкът на Дракула се готви за Хелоуин

Замъкът на Дракула се готви за Хелоуин

Многобройни туристи от различни страни, включително и от България, се готвят да посрещнат Хелоуин в замъка на Дракула в румънското градче Бран.