Невероятният ресторант в пещера в Италия

0 коментара0/5

По света има много впечатляващи кътчета, дело не само на природата, но и на човешкия ум. Когато всичко е в синхрон, комбинацията между природния и човешкия елемент може да се окаже точната формула за място, което да ви остави без думи. Или поне да ви накара да се чувствате щастливи и специални, че го виждате.

Невероятният ресторант в пещера в Италия
 © grottapalazzese.it

Един италиански ресторант залага именно на нетипичното си разположение, с което печели не само слава, но и много почитатели. Той се намира във варовикова пещера и е част от хотела Grotta Palazzese, разположен в крайбрежния град Полиняно а Маре в Южна Италия.


Забележителният ресторант предлага романтична атмосфера на свещи и неповторим изглед към Адриатическо море.

Смята се, че мястото е било обитавано още от неолита (последният период от каменната епоха) и че някога е било гръцка колония. Като първобитен ресторант пък пещерата се е използвала още през 1700 година, когато местната аристокрация се събирала там.

 

Добави описание


Самият град Полиняно а Маре е пристанищно и курортно градче, намиращо се в италианската провинция Бари. То се посещава от туристи най-вече през месец август, както и е любимо място на гмуркачи от цял свят.

Рим - градът на любовта >>>

Не правете това в Италия! - 7 правила >>>


Дори и да не сте фенове на гмуркането, а просто обичате красивите места, то непременно разгледайте нашата галерия.

Насладете се на впечатляващия ресторант във варовикова пещера и ако ви харесва – пожелайте си някога да го видите на живот. Все пак не забравяйте, че мечтите се сбъдват!

 

26.01.2016/Милена Алексиева

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Невероятният ресторант в пещера в Италия".

Още от "По света"

Париж – градът на мечтите

Париж – градът на мечтите

Париж – градът на светлините, градът на кулинарното изкуство, градът на архитектурните постижения, градът на любовта, градът на дългите разходки и приказни мечти ...

Марбея – слънчевият лъч на Испания

Марбея – слънчевият лъч на Испания

Както Франция има своето Сен Тропе, така и Испания има своята Марбея. С разликата, че в Марбея животът е като безспирна фиеста от история, природа, култура и наслади. Марбея е слънчевият лъч на Испания, огряващ милиони пътешественически сърца.

Седемте Нови Чудеса на Света

Седемте Нови Чудеса на Света

Миналата седмица ви разказахме за Древните седем чудеса на света. Те са съществували преди повече от 2000 години. От тях само пирамидите в Гиза са се запазили и до днес.