Невероятният ресторант в пещера в Италия

0 коментара0/5

По света има много впечатляващи кътчета, дело не само на природата, но и на човешкия ум. Когато всичко е в синхрон, комбинацията между природния и човешкия елемент може да се окаже точната формула за място, което да ви остави без думи. Или поне да ви накара да се чувствате щастливи и специални, че го виждате.

Невероятният ресторант в пещера в Италия
 © grottapalazzese.it

Един италиански ресторант залага именно на нетипичното си разположение, с което печели не само слава, но и много почитатели. Той се намира във варовикова пещера и е част от хотела Grotta Palazzese, разположен в крайбрежния град Полиняно а Маре в Южна Италия.


Забележителният ресторант предлага романтична атмосфера на свещи и неповторим изглед към Адриатическо море.

Смята се, че мястото е било обитавано още от неолита (последният период от каменната епоха) и че някога е било гръцка колония. Като първобитен ресторант пък пещерата се е използвала още през 1700 година, когато местната аристокрация се събирала там.

 

Добави описание


Самият град Полиняно а Маре е пристанищно и курортно градче, намиращо се в италианската провинция Бари. То се посещава от туристи най-вече през месец август, както и е любимо място на гмуркачи от цял свят.

Рим - градът на любовта >>>

Не правете това в Италия! - 7 правила >>>


Дори и да не сте фенове на гмуркането, а просто обичате красивите места, то непременно разгледайте нашата галерия.

Насладете се на впечатляващия ресторант във варовикова пещера и ако ви харесва – пожелайте си някога да го видите на живот. Все пак не забравяйте, че мечтите се сбъдват!

 

26.01.2016/Милена Алексиева

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Невероятният ресторант в пещера в Италия".

Още от "По света"

Кан – фестивална треска

Кан – фестивална треска

Ежегодно, през месец май, като домакин на Международния филмов фестивал,  Кан се превръща в една от „най-горещите” точки в Европа. Град, от който лъхат лукс и великолепие, Кан е една от най-атрактивните дестинации на Френската Ривиера.

Сингапур – екзотичното цвете на Азия

Сингапур – екзотичното цвете на Азия

Остров Сингапур е колкото екзотичен, толкова и главозомайващ. Сингапур е перла в короната на Азия и ароматното цвете на Изтока. Пътешествието до Сингапур вече не е мираж, а мерило за страстта към приключенията и екзотиката. Сингапур ви очаква.

7 трудно достъпни забележителности

7 трудно достъпни забележителности

Има места по света, които си заслужава да видите, но достъпът до тях е силно ограничен или невъзможен. Вижте 7 трудно достъпни забележителности.