Париж – градът на мечтите

38 коментара5/5

Дестинация:
Париж - Франция;

Париж – градът на светлините, градът на кулинарното изкуство, градът на архитектурните постижения, градът на любовта, градът на дългите разходки и приказни мечти ...

Париж има милион места, които да предизвикат интереса ни и да попречат на скуката да се загнезди в изкарването ни в този прекрасен град.

Разположение

Париж е столица и най-голям град на Франция. Река Сена преминава през него, като го разделя на две части. Реката е известна с кейовете, в голямата част озеленени и запазени за разходка,с букинистите - продавачи на книги на открито и с историческите мостове, свързващи северната и южната част на Париж.

paris4.jpg

Пътуване

Разбира се най-удачния начин да стигнем до Париж е със самолет, но нищо не ни пречи да го направим с автобус или с личерн автомобил.
Ако сте на летищата, за да спестите пари и време – най-добре вземете шътъл, който може да ви откара близо до Tриумфалната арка. Оттам вече може да си вземете такси до хотела, който предвидливо би трябвало да сте си резервирали в близост до центъра, защото разстоянията в Париж са доста големи. А, и още нещо, таксиметровите шофьори мразят големи куфари, така че не прекалявайте с багажа.

paris_night.JPG

Забележителности

В Париж може да се видят толкова много неща. За да е по-систематизиран тура ви из Париж, ви предлагаме един доста добър маршрут с начална точка Триумфалната арка. От там може да се спуснете по популярната улица „Шанз-Елизе“, която се смята за най-голямата и красива улица в цял свят.

Когато стигнете до площад „Concorde“, пред вас ще се разкрие голяма градина, наречена Тюйлери ( Jardin des Tuilleries). Тя ще ви отведе до Лувъра – най-известния музей в света. Там се помещават световно-известните шедьоври на най-прочутите художници.

arc-paris.jpg

Самото разстояние от Триумфалната арка до Лувъра е осеяно с толкова забележителни места, архитектурни постижения, прекрасни градини, бутици и паметници, че няма да скучаете.
От Лувъра тръгнете посока течението на р. Сена. Там художници показват прекрасните си картини. По този маршрут бързо ще се отзовете на Ile de la Cité - историческото ядро на Париж , което представлява малък остров, до голяма степен зает от институции (Съдебната палата, катедралата Нотр' Дам и Префектурата).

Близо до Нотр' Дам се намира улица St. Michel Street - оживена и окъпана в светлина, тя ще ви отведе до Сорбоната – най-важният университет във Франция, малко по-надолу по същия път е и парка Jardins du Luxembourg – прекрасна градина, на чиято територия се издига и старинен дворец;

Улица St. Germain също е в близост и, ако тръгнете по нея ще стигнете до Айфеловата кула.

Това далеч не са всички забележителности, които могат да изчерпат този прекрасен град. Има още музеи, градини, постройки, църкви и др. В Париж се намира и увеселителния парк на Уолт Дисни, за който е хубаво да си отделите поне ден.

paris-louvre-pyramid.jpg

Заведения

Не може да не се поглезите в ресторант в Париж. Храната навсякъде е прекраснса, а обстановката романтична и приятна.
След като приключите с вечерята, ориентирайте се към някое от многото нощни заведения на Париж. Според вкуса на всеки, Париж предлага по малко от всичко ( с близо 10 млн жители, има по нещо за всеки.)
Облеклото е задължително по-изискано и в тъмни цветове. Бъдете любезни и се забавлявайте до насита!

Париж не е като останалите известни градове. Там витае един друг по различен дух, който ви омагьосва и никога няма да ви позволи да го забравите.


17. 06. 2008 г./ Радостина Пеева

38 коментарaДобави коментар »

Tq

От Tq28.01.2011, 20:23 ч.

Jiveq v Paris,i bi mi haresalo tuk , AKO gi nqmashe francetata.

Виж всички коментари за "Париж – градът на мечтите".

Още от "По света"

Даманхур – Храмовете на човечеството

Даманхур – Храмовете на човечеството

Скрита в недрата на Алпите в сърцето на Северна Италия ви очаква една магическа композиция–съвременната катедрала Даманхур. Място,където намирате себе си чрез  духовно пътуване из една по-съвършена реалност–из Храмовете на човечеството.

Бора Бора

15 от най-забележителните острова в света

Те са разпръснати на различни места по света, но всички си заслужават да бъдат видени. Щастливци сте, ако вече сте посетили някой от тях

Едно от превъплъщенията на Снежния замък в Кеми, Финландия

Снежният замък в Кеми - зимна магия

Ако искате да почувствате същинската магия на зимата, ако минусовите температури не ви плашат и ако приключенията са в кръвта ви, подарете си почивка в Снежния замък в Кеми - най-големият замък от сняг в света. Вижте какво ви очаква там и при първа възможност му се насладете лично.