Париж – градът на мечтите

38 коментара5/5

Дестинация:
Париж - Франция;

Париж – градът на светлините, градът на кулинарното изкуство, градът на архитектурните постижения, градът на любовта, градът на дългите разходки и приказни мечти ...

Париж има милион места, които да предизвикат интереса ни и да попречат на скуката да се загнезди в изкарването ни в този прекрасен град.

Разположение

Париж е столица и най-голям град на Франция. Река Сена преминава през него, като го разделя на две части. Реката е известна с кейовете, в голямата част озеленени и запазени за разходка,с букинистите - продавачи на книги на открито и с историческите мостове, свързващи северната и южната част на Париж.

paris4.jpg

Пътуване

Разбира се най-удачния начин да стигнем до Париж е със самолет, но нищо не ни пречи да го направим с автобус или с личерн автомобил.
Ако сте на летищата, за да спестите пари и време – най-добре вземете шътъл, който може да ви откара близо до Tриумфалната арка. Оттам вече може да си вземете такси до хотела, който предвидливо би трябвало да сте си резервирали в близост до центъра, защото разстоянията в Париж са доста големи. А, и още нещо, таксиметровите шофьори мразят големи куфари, така че не прекалявайте с багажа.

paris_night.JPG

Забележителности

В Париж може да се видят толкова много неща. За да е по-систематизиран тура ви из Париж, ви предлагаме един доста добър маршрут с начална точка Триумфалната арка. От там може да се спуснете по популярната улица „Шанз-Елизе“, която се смята за най-голямата и красива улица в цял свят.

Когато стигнете до площад „Concorde“, пред вас ще се разкрие голяма градина, наречена Тюйлери ( Jardin des Tuilleries). Тя ще ви отведе до Лувъра – най-известния музей в света. Там се помещават световно-известните шедьоври на най-прочутите художници.

arc-paris.jpg

Самото разстояние от Триумфалната арка до Лувъра е осеяно с толкова забележителни места, архитектурни постижения, прекрасни градини, бутици и паметници, че няма да скучаете.
От Лувъра тръгнете посока течението на р. Сена. Там художници показват прекрасните си картини. По този маршрут бързо ще се отзовете на Ile de la Cité - историческото ядро на Париж , което представлява малък остров, до голяма степен зает от институции (Съдебната палата, катедралата Нотр' Дам и Префектурата).

Близо до Нотр' Дам се намира улица St. Michel Street - оживена и окъпана в светлина, тя ще ви отведе до Сорбоната – най-важният университет във Франция, малко по-надолу по същия път е и парка Jardins du Luxembourg – прекрасна градина, на чиято територия се издига и старинен дворец;

Улица St. Germain също е в близост и, ако тръгнете по нея ще стигнете до Айфеловата кула.

Това далеч не са всички забележителности, които могат да изчерпат този прекрасен град. Има още музеи, градини, постройки, църкви и др. В Париж се намира и увеселителния парк на Уолт Дисни, за който е хубаво да си отделите поне ден.

paris-louvre-pyramid.jpg

Заведения

Не може да не се поглезите в ресторант в Париж. Храната навсякъде е прекраснса, а обстановката романтична и приятна.
След като приключите с вечерята, ориентирайте се към някое от многото нощни заведения на Париж. Според вкуса на всеки, Париж предлага по малко от всичко ( с близо 10 млн жители, има по нещо за всеки.)
Облеклото е задължително по-изискано и в тъмни цветове. Бъдете любезни и се забавлявайте до насита!

Париж не е като останалите известни градове. Там витае един друг по различен дух, който ви омагьосва и никога няма да ви позволи да го забравите.


17. 06. 2008 г./ Радостина Пеева

38 коментарaДобави коментар »

Tq

От Tq28.01.2011, 20:23 ч.

Jiveq v Paris,i bi mi haresalo tuk , AKO gi nqmashe francetata.

Виж всички коментари за "Париж – градът на мечтите".

Още от "По света"

Най-романтичните градове в света

Най-романтичните градове в света

С наближаването на Свети Валентин любовта все повече витае във въздуха. В някои кътчета по света обаче романтиката се усеща постоянно.

Анталия – лицето на Турската ривиера

Анталия – лицето на Турската ривиера

Анталия е далеч от представата за ориенталската кичозност на Турската ривиера. Древен град с богато културно-историческото наследство, днес Анталия е един от най-модерните екзотични курорти, превърнали се в пример за образцова дестинация.

Порто – град с харизма

Порто – град с харизма

Порто е един от най - харизматичните европейски градове, който крие безброй неопознати съкровища, тъй като често остава в сянката на португалската столица. Всеки посетил го обаче е категоричен, че с жизнената си атмосфера и мултиепохален облик, Порто е достоен да бъде първенец. Преценете сами!