Топ 10 на невероятните места на Балканите

От 0 коментара0/5

Дестинация:
Саранда - Албания;
Мостар - Босна и Херцеговина;
Несебър - България;
Метеора - Гърция;
Охрид - Македония;
Бран - Румъния;
Блед - Словения;
Ниш - Сърбия;
Хърватска;
Черна гора;

Несебър е сред 10-те невероятни места на Балканите, които според сайта "Пулс 24" трябва задължително да се посетят от туристите.

Топ 10 на невероятните места на Балканите

Плитвички езера, Хърватска

Както в известните туристически дестинации по света, така и на Балканския полуостров са скрити райски кътчета, някои от тях създадени от природата, а други от хората.

  • На първо място в списъка на "Пулс 24" е Бледското езеро в Словения. Блед е разположено в билото на планината, а в средата му се намира и единственият остров в страната. Съвсем близо до брега е замъкът Блед, който е един от най-старите средновековни замъци в Словения.

Топ 10 на невероятните места на Балканите

Езерото Блед, Словения

  • На второ място са Плитвичките езера в Хърватия. Плитвички езера стават национален парк през 1949 година, а 1979 година парка е бил включен в списъка на организацията ЮНЕСКО за Световното културно наследство.

Топ 10 на невероятните места на Балканите

Плитвички езера от птичи поглед, Хърватска

  • На трето място е един от най-ценните дарове на природата в Черна гора - полуостров Свети Стефан.

Будва - метрополисът на Черна гора >>>

Топ 10 на невероятните места на Балканите

Полуостров Свети Стефан, Черна гора

  • Четвърто място е за Метеора в Гърция. Един от най-големите манастирски комплекси в Гърция, прославен с уникално разположените си манастири на върховете на огромни скали. От някогащните 24 манастира в Метеора днес действащи са само 7.

Скалните манастири на Метеора >>>

  • На пето място е босненският Мостар - великолепен град, разпрострял се живописно на двата бряга на река Неретва. Най-известната му забележителност е Стари мост, който е под закрилата на ЮНЕСКО и се смята, че е изграден през 16 век.

Топ 10 на невероятните места на Балканите

Град Мостар, Босна и Херцеговина

  • Шесто място е за Охрид в Македония. Ще ви впечатли стария град с красиви църкви, с древната крепост на върха на хълма, от която се разкрива невероятна гледка към 34-километровото Охридско езеро.

Охрид - приказка без край >>>

Скопие - перлата на Македония >>>

  • България е на седмо място с Несебър, който е един от най-древните градове на Европа, основан преди 3200 години. През античността градът е наричан Месамбрия, през Средновековието Месемврия, а по-късно - Несебър. За вековната история на Стария Несебър свидетелстват множеството археологически находки.

  • Следва замъкът на граф Дракула в Бран, Румъния. Замъкът е построен през 1212 г. от рицарите на Тевтонския орден. Повечето хора вярват, че граф Дракула е живял там, а днес замъкът е превърнат в музей, в който може да се видят различни експонати, свързани с румънската култура.

  • На девето място е една от най-важните туристически атракции на Албанската ривиера. Град Саранда е разположен на открит морски залив на Йонийско море и се намира на две морски мили от гръцкия остров Корфу.

Корфу - смарагдовият остров >>>

Добави описание

Град Саранда, Албанската ривиера

  • Класацията завършва със сръбския град Ниш, един от най-старите градове на Балканите, наричан "Портата между Изтока и Запада"

Добави описание

Град Ниш, съседна Сърбия/ фото: Charles Cather

/БГНЕС/

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Топ 10 на невероятните места на Балканите".

Още от "По света"

Остров Тавеуни – Градината на Фиджи

Остров Тавеуни – Градината на Фиджи

Тавеуни е истински природен шедьовър – рай за авантюристите, романтиците и идеалистите. С неподправената си красота, богат растителен и животински свят и магнетично пасторално излъчване, остров Тавеуни е вечно цъфтящата градина на Фиджи.

Лодж в Танзания

Най-впечатляващите сафари лоджове в Африка

Черният континент е известен със своята невероятна природа и разбира се – с разнообразието на животинския си свят. Най-добрият начин човек да се докосне и до двете, е като отседне в сафари лодж. Вижте 10-те най-впечатляващи сафари лоджове в Африка.

Флаам – живописна хармония

Флаам – живописна хармония

Норвежкото градче Флаам е райска дестинация за всеки пътешественик. Цветните къщурки, пръснати по тучната трева, прелестните фиорди, образувани между величествените планини, водопадите, разтърсващи с грохота си цялата земя и фантастичното трасе на панорамната железница съжителстват в такава живописна хармония, че приличат на същинска пощенска картичка. Да се насладим заедно на тази красота!