3 идеи за екскурзия през уикенда

4 коментара0/5

Дестинация:
Охрид, Скопие - Македония;
Бран, Брашов, Букурещ, Синая - Румъния;

Ако още се чудите къде да прекарате уикенда, вижте нашите 3 идеи за екскурзия, на които трудно ще устоите.

З идеи за екскурзия през уикенда

 

1. Уикенд- екскурзия до Румъния: Букурещ, Синая, Бран и Брашов

Всеки Петък -  Автобусна екскурзия до Румъния 2015- Екскурзия до страната на Дракула: Букурещ - Синая - Бран - Брашов
Възможност за отпътуване от следните градове: София, Плевен, Русе, Пловдив, Велико Търново, Габрово, Казанлък, Стара Загора; Варна, Шумен, Разград.

Ден 1: Преминаване на границата с Румъния и потегляне към столицата на Румъния – Букурещ. Посещение на Двореца “Пелеш”- построен в периода 1873-1883г. като лятна резиденция на румънския крал Карол І.

замъкът “Бран”

Ден 2: Екскурзия до Бран и Брашов. Посещение на замъка “Бран”, известен още като замъка на “Дракула”- ловната резиденция на граф Влад Дракула (впечатляваща средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м.).

Посещение на центъра на българската емиграция през Възраждането - град Брашов, където Петър Берон издава Рибния буквар. Живописният град е известен също с факта, че разделя Източните и Южните Карпати. Пешеходна разходка – разглеждане на Черната църква, Старото кметство, църквата “Св. Бартоломей” и др.
Ден 3: Посещение на  Букурещ, град на контрастите, един от най-големите градове в Централна и Източна Европа, известен още като малкия Париж. Може да посетите етнографски музей „Румънско село”, Триумфалната арка, Атене, Народния театър, Патриархалната катедрала, Университета, площада на Революцията, площада на Победата и др. Не пропускайте Двореца на Чаушеску, в момента държавния парламент, втората по големина сграда в света.

Научете повече за офертата ШОК уикенд до Румъния 2015 - Букурещ, Синая, Бран и Брашов 3 дни, 2 нощувки, 2 закуски и 2 вечери от София, Варна, Пловдив, Стара Загора, Казанлък, Габрово, Велико Търново, Шумен, Разград, Ботевград, Луковит, Плевен, Бяла и Русе на Караджъ Турс>>>

 

2. Уикенд-екскурзия до Охрид

екскурзия до Охрид

Топ Оферта за автобусна екскурзия до Охрид - Македония 2015 с 2 нощувки, 2 закуски и 1 вечеря със посещение на Скопие, Охрид с възможност за посещение на Билянините извори, манастира Свети Наум, Струга и Калище

Ден 1: Пристигане в Скопие. Не пропускайте да разгледате Старият квартал “Вароша”; крепостта “Скопско кале” и църквата “Свети Спас” със саркофага на Гоце Делчев, Каменния мост и къщата музей на майка Тереза.

Ден 2: Пристигане в Охрид. Пешеходна разходка из стария град Охрид. Какво трябва да видите: паметника на Кирил и Методий, паметника на Климент Охридски,къщата на братя Робеви,църквата "Света Богородица Перивлепта"от ХII в,която автентична архитектура и стенописи е обявена за паметник на световното историческо наследство под закрилата на ЮНЕСКО; Самуиловата крепост; църквата "Свети Панталеймон", където се съхраняват мощите на Св. Климент; църквата "Свети Йоан Канео", разположена на висока и стръмна скала, откъдето се разкрива живописна гледка към езерото и града; църквата "Света София", посветена на Христовата мъдрост и служила като катедрален храм по времето на цар Самуил; античният театър и градската чаршия.

Ден 3: Посещение на Билянините извори и екскурзия до манастира "Свети Наум",разположен на югоизточния бряг на Охридското езеро сред местност с рядка природна красота. По пътя спиране на известните Билянини извори. Минаване покрай националния парк “Галичица”, разделящ Охридското и Преспанското езеро. Посещение на църквата "Св.Св Архангел Михаил и Гавраил, където се намира гробницата на лечителя чудотворец свети Наум. Посещение и на параклиса „Св. Петка” с извора за лековита вода.

Научете повече за Топ Оферта за автобусна екскурзия до Охрид - Македония на Караджъ Турс>>>  


3. Уикенд-екскурзия до Гърция и Македония

„Св. Преображение” - Големия метеор

Автобусна екскурзия до Гърция и Македония с 2 нощувки с потегляне от София 2015  

Ден 1:  Пристигане в Солун около обяд. Панорамна обиколка на града. Бялата кула, Националния театър, паметника на Александър Македонски, Арката на Галерий, посещение на църквата „Св. Димитър” - солунският чудотворец и покровител на града. След обяд  отпътуване за Олимпийска Ривиера.

Ден 2:  Еднодневна екскурзия до природния феномен Метеора с уникалните скални манастири. Посещение на манастира „Св. Преображение” - Големия метеор, и на работилница за изработка на автентични икони и сувенири. На връщане - посещение на лековитите извори с параклиса „Св. Параскева”.

Ден 3: Отпътуване от Паралия Катерини. Посещение на Скопие. Живописно разположена на двата бряга на река Вардар, столицата на Македония е събрала в себе си, както богато историческо минало така и съвременни архитектурни постижения.

Научете повече за Автобусна екскурзия до Гърция и Македония с 2 нощувки с потегляне от София 2015  на Караджъ Турс>>> 

4 коментарaДобави коментар »

Penmar

От Penmar11.03.2017, 17:33 ч.

И аз посетих двете от изброените три екскурзии- до Румъния и до Гърция и съм изключително доволна! Има какво да се види, няма да съжалявате, ако изберете тези дестинации!

Виж всички коментари за "3 идеи за екскурзия през уикенда".

Още от "Полезно и любопитно"

Каучсърфинг – плюсове и минуси

Каучсърфинг – плюсове и минуси

Запознати ли сте с идеята за каучсърфинг – забавен начин да се запознаете с нови хора, запалени по пътешествията и удобен вариант да спестите малко пари по време на пътуване. Вижте какво е каучсърфинг, както и плюсовете и минусите му.

Най-високите „чудеса” в света

Най-високите „чудеса” в света

Най-високите чудеса в света са онези, пред които се прекланяме с благоговение и които са мерило за възможностите-човешки и природни.Но кой е по-велик в делата и може ли изобщо да се прави сравнение?Вижте кои са най-високите чудеса от двата свята.

Франция

Как хората по света празнуват Свети Валентин - част I

С наближаването на Денят на влюбените всички магазини са препълнени с шоколадови сърца, бонбони и плюшени играчки.