3 идеи за екскурзия през уикенда

4 коментара0/5

Дестинация:
Охрид, Скопие - Македония;
Бран, Брашов, Букурещ, Синая - Румъния;

Ако още се чудите къде да прекарате уикенда, вижте нашите 3 идеи за екскурзия, на които трудно ще устоите.

З идеи за екскурзия през уикенда

 

1. Уикенд- екскурзия до Румъния: Букурещ, Синая, Бран и Брашов

Всеки Петък -  Автобусна екскурзия до Румъния 2015- Екскурзия до страната на Дракула: Букурещ - Синая - Бран - Брашов
Възможност за отпътуване от следните градове: София, Плевен, Русе, Пловдив, Велико Търново, Габрово, Казанлък, Стара Загора; Варна, Шумен, Разград.

Ден 1: Преминаване на границата с Румъния и потегляне към столицата на Румъния – Букурещ. Посещение на Двореца “Пелеш”- построен в периода 1873-1883г. като лятна резиденция на румънския крал Карол І.

замъкът “Бран”

Ден 2: Екскурзия до Бран и Брашов. Посещение на замъка “Бран”, известен още като замъка на “Дракула”- ловната резиденция на граф Влад Дракула (впечатляваща средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м.).

Посещение на центъра на българската емиграция през Възраждането - град Брашов, където Петър Берон издава Рибния буквар. Живописният град е известен също с факта, че разделя Източните и Южните Карпати. Пешеходна разходка – разглеждане на Черната църква, Старото кметство, църквата “Св. Бартоломей” и др.
Ден 3: Посещение на  Букурещ, град на контрастите, един от най-големите градове в Централна и Източна Европа, известен още като малкия Париж. Може да посетите етнографски музей „Румънско село”, Триумфалната арка, Атене, Народния театър, Патриархалната катедрала, Университета, площада на Революцията, площада на Победата и др. Не пропускайте Двореца на Чаушеску, в момента държавния парламент, втората по големина сграда в света.

Научете повече за офертата ШОК уикенд до Румъния 2015 - Букурещ, Синая, Бран и Брашов 3 дни, 2 нощувки, 2 закуски и 2 вечери от София, Варна, Пловдив, Стара Загора, Казанлък, Габрово, Велико Търново, Шумен, Разград, Ботевград, Луковит, Плевен, Бяла и Русе на Караджъ Турс>>>

 

2. Уикенд-екскурзия до Охрид

екскурзия до Охрид

Топ Оферта за автобусна екскурзия до Охрид - Македония 2015 с 2 нощувки, 2 закуски и 1 вечеря със посещение на Скопие, Охрид с възможност за посещение на Билянините извори, манастира Свети Наум, Струга и Калище

Ден 1: Пристигане в Скопие. Не пропускайте да разгледате Старият квартал “Вароша”; крепостта “Скопско кале” и църквата “Свети Спас” със саркофага на Гоце Делчев, Каменния мост и къщата музей на майка Тереза.

Ден 2: Пристигане в Охрид. Пешеходна разходка из стария град Охрид. Какво трябва да видите: паметника на Кирил и Методий, паметника на Климент Охридски,къщата на братя Робеви,църквата "Света Богородица Перивлепта"от ХII в,която автентична архитектура и стенописи е обявена за паметник на световното историческо наследство под закрилата на ЮНЕСКО; Самуиловата крепост; църквата "Свети Панталеймон", където се съхраняват мощите на Св. Климент; църквата "Свети Йоан Канео", разположена на висока и стръмна скала, откъдето се разкрива живописна гледка към езерото и града; църквата "Света София", посветена на Христовата мъдрост и служила като катедрален храм по времето на цар Самуил; античният театър и градската чаршия.

Ден 3: Посещение на Билянините извори и екскурзия до манастира "Свети Наум",разположен на югоизточния бряг на Охридското езеро сред местност с рядка природна красота. По пътя спиране на известните Билянини извори. Минаване покрай националния парк “Галичица”, разделящ Охридското и Преспанското езеро. Посещение на църквата "Св.Св Архангел Михаил и Гавраил, където се намира гробницата на лечителя чудотворец свети Наум. Посещение и на параклиса „Св. Петка” с извора за лековита вода.

Научете повече за Топ Оферта за автобусна екскурзия до Охрид - Македония на Караджъ Турс>>>  


3. Уикенд-екскурзия до Гърция и Македония

„Св. Преображение” - Големия метеор

Автобусна екскурзия до Гърция и Македония с 2 нощувки с потегляне от София 2015  

Ден 1:  Пристигане в Солун около обяд. Панорамна обиколка на града. Бялата кула, Националния театър, паметника на Александър Македонски, Арката на Галерий, посещение на църквата „Св. Димитър” - солунският чудотворец и покровител на града. След обяд  отпътуване за Олимпийска Ривиера.

Ден 2:  Еднодневна екскурзия до природния феномен Метеора с уникалните скални манастири. Посещение на манастира „Св. Преображение” - Големия метеор, и на работилница за изработка на автентични икони и сувенири. На връщане - посещение на лековитите извори с параклиса „Св. Параскева”.

Ден 3: Отпътуване от Паралия Катерини. Посещение на Скопие. Живописно разположена на двата бряга на река Вардар, столицата на Македония е събрала в себе си, както богато историческо минало така и съвременни архитектурни постижения.

Научете повече за Автобусна екскурзия до Гърция и Македония с 2 нощувки с потегляне от София 2015  на Караджъ Турс>>> 

4 коментарaДобави коментар »

Penmar

От Penmar11.03.2017, 17:33 ч.

И аз посетих двете от изброените три екскурзии- до Румъния и до Гърция и съм изключително доволна! Има какво да се види, няма да съжалявате, ако изберете тези дестинации!

Виж всички коментари за "3 идеи за екскурзия през уикенда".

Още от "Полезно и любопитно"

Кататумбо - световна столица на мълниите

Кататумбо - световна столица на мълниите

Всяка година около Кататумбо могат да се видят повече от един милион светкавици, повече от което и да е друго място по света.

Занзибар

Как да правите снимки като професионални фотографи

Независимо от това къде се намирате и какво искате да заснемете, съществуват някои тънкости, които ще ви помогнат да се сдобиете със страхотни снимки. Разберете как да правите снимки като професионални фотографи.

Любопитни факти за Олимпийските игри

Любопитни факти за Олимпийските игри

Олимпийските игри са едно от най-зрелищните и вълнуващи събития в света на спорта. И тъй като сме на прага на нова олимпийска вълна, подбрахме някои от най-любопитните факти за Олимпийските игри, с които да направим изживяването пълноценно.