4 трика за сладка почивка през септември

0 коментара0/5

Краят на август чука на врата, но за щастие лятото е все още някъде там и ни очаква да му подарим внимание и почивни дни през септември.

Да, усещаме, че денят бавно се отдръпва към по-ранните часове, докато вечерта все по-уверено настъпва с все още приятна хладина. Но това не трябва да ни спира да използваме докрай лятното вдъхновение, натрупано през предните месеци, за да бъде почивката ни през септември още по-незабравимо сладка.

1. Избери място по твой вкус
Докато за някои синьото е истинският цвят на лятото, други предпочитат да почиват свежо и прохладно в планината. Планината обещава приключения и звездобройни нощи, докато морето носи полъх на истински релакс и вълнуващи вечери. Важното е да разбереш от какво се нуждаеш най-много през септември и да се отправиш възможно най-скоро към мечтаната дестинация.

2. Събери свежа компания
Важна съставка на сладката почивка е и свежата компания, която със сигурност ще разведри и раздвижи програмата на ваканцията ти. С приятелите може да играеш на волейбол, например, или да се разхождаш в гората за горски плодове, или пък по плажа за миди и рапани. Или просто да си говорите за нещата от живота. Ако пък търсиш уединение, може да споделиш красивите и сладки моменти на септемврийската почивка само с най-близкия до теб човек.

3. Наслади се на момента!
Звучи почти като „мисията невъзможна“ да се отърсим от забързания си начин на живот, рамкиран от смарт устройства, интернет, лаптопи, и огромно море от информация. Затова - отдръпни се възможно най-далеч от тези елементи на съвременния живот и се отдай на истинска почивка. Не гледай през пет минути телефона си и не се старай да направиш цял фото репортаж за всичките ти профили в социалните медии. Наслади се на момента. Защото именно това прави почивката наистина сладка.  

4. Яж, почивай и обичай
Отърви се от ограниченията, които си налагаш всеки ден. Похапвай от всичко, което обичаш, разбира се, без да прекаляваш с количествата - зелени салатки, свежа риба, скара или картофки със сирене. А ако си падаш по сладкото, не позволявай вечната дилема „шоколад или сладолед“ да те тормози. Можеш да имаш и двете. Просто потърси Ескимо и се остави на заскрежената млечна свежест да направи своята магия. За още по-сладко и незабравимо лято по твой вкус!

Ескимо

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "4 трика за сладка почивка през септември".

Още от "Полезно и любопитно"

10 причини да пътувате

10 причини да пътувате

Всяко пътуване е преоткриване на света. Без значение дали е до нови или до вече посещавани дестинации, пътуването е начин да се докоснете до далечния хоризонт и да изследвате всичко, което ви вълнува. Какви са вашите причини да пътувате? 

Идеи за почивка през септември

Идеи за почивка през септември

Казват, че септември е един от най-хубавите месеци за почивка. Температурите са умерени, туристическият наплив – понамалял, а цените - чувствително по-ниски. Така че, ако ви предстои отпуск, разгледайте нашите идеи за почивка през септември.

Пролетни уикенд идеи

Пролетни уикенд идеи

С първите слънчеви лъчи и разцъфващата природа се заражда и непреодолимо желание за всякакви дейности на открито. А пролетните уикенд идеи, които могат да задоволят това желание, са толкова много, че би било неразумно да си останете у дома.