4 дестинации за ски маниаци

0 коментара0/5

Ако обичате да карате ски и сноуборд, със сигурност мечтаете да посетите една от дестинациите, които ви предлагаме. А може би вече сте били там. Вижте нашите 4 предложения за ски маниаци.

4 дестинации за ски маниаци
4 дестинации за ски маниаци

Алагна, Италия - Раят за Freeriding

Първата дестинация, която ви предлагаме е малкото курортно селище Алагна в Италия. Наричат го Раят на Freeriding. Мястото предлага перфектните условия за нетрадиционно ски изживяване. Градчето се намира в северната част на Италия в планинския масив Монте Роза, на границата между Италия и Швейцария. Най-лесният начин да стигнете до градчето е със самолет до Милано или Торино. След това придвижването до Алагна е такси или автобус. Понеже Алагна не е голям курорт, съветваме ви да си направите предварително резервация. Цената на нощувка тук, в хотел среден клас, излиза между 150 и 240лв.

Добави описание
В Алагна можете да намерите различни по цени и вид оферти за Freeriding. Предлагат се пакети са един ден, за уикенда или за цяла седмица. Можете на място да си направите различни застраховки и да наемете екипировка.

Съвет: Алагна не е подходящо място за любителите на нощния живот. Тук има малко нощни заведения и барове. Алагна се ефокусирало изцяло върху предлагането на качествено Freeriding изживяване.

Мюрен – родината на ски спусканията

Ако можете да отделите малко повече пари за зимната си ваканция и обичате ски спусканията, посетете Мюрен. Малкото градче се намира в швейцарските Алпи и е родината на ски спусканията. Тук през 1922 са първите състезания по ски-алпийски дисциплини. Градчето се намира над 1000м надморска височина и е сгушено между някои от най-високите върхове на Алпите.

За да стигнете до тук, трябва да се идете до Лаутербрунен. Там трябва да оставите колата си и да продължите с лифт или специална железница, за да стигнете до Мюрен. Подобно на Цермат и други селища в региона, шофирането тук е напълно забранено. Мюрен разполага с над 52км писти и 13 лифта.

Вижте също:  Цермат-перфектната коледна ски ваканция

Както почти всичко останало, цените на нощувките тук не са ниски, особено като се вземе предвид стандартът на живот у нас. За нощувка в Мюрен ще ви трябват поне 200 лв. Не забравяйте обаче, че всичко останало също е на по-високи цени. Отделете повече средства, за да се насладите пълноценно на почивката си.

Свети Антон, Австрия – за ски и забавления

Комбинирайте ски изживяванията с активен нощен живот. Ако си падате по такъв тип ваканции, със сигурност ще ви допадне курортът Свети Антон в Австрия. Районът е подходящ за скиори с опит и е твърде предизвикателен за любителите. Най-бързият начин да стигнете до Свети Антон е като летите със самолет до Цюрих и след това хванете влак до Австрия. Свети Антон е един от най-добрите австрийски курорти, затова и цените тук са малко по-солени. Нощувките започват от 200лв на вечер и стигат до над 700лв.

Регионът предлага много варианти за любителите на вертикалните ски спускания. Свети Антон предлага над 250км писти и достъп до мрежа от 84 лифта.

Авориаз, Франция – най-доброто за сноубордисти

Последното ни европейско предложение е курортното селище Авориаз във Франция. Авориаз всъщност е едно от местата в Европа, където сноубордът прави своя дебют. Цените за нощувка тук са между 280 и 400 лв.

В курорта има и специална халф-пайп платформа за по-напредналите сноубордисти, която всъщност е първата такава в Европа. Пистите в района са с обща дължина 130 км, като най-дългата от тях е 6 км.

Голям плюс на Авориаз е, че се намира много близо до Женева, Швейцария, така че винаги можете да отскочите за еднодневна екскурзия.

Добави описание

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "4 дестинации за ски маниаци".

Още от "Полезно и любопитно"

Бременна на път – съвети и идеи

Бременна на път – съвети и идеи

Това, че сте бременна, не означава, че не можете да пътувате. Напротив, тръгвайки бременна на път, вие „рисувате“ първите общи спомени с вашата рожба. Затова се отпуснете и им се наслаждавайте пълноценно. Просто помислете за комфорта си.

Свети Валентин / Трифон Зарезан може да се прекара и скромно – важна е компанията на любимия.

Как да планирате пътуване за Свети Валентин?

Дори да не сте почитатели на празника на влюбените Свети Валентин, 14-ти февруари е чудесен повод да организирате едно малко бягство от реалността с любимия човек. Само, за да се откъснете от дома и работата. Ето няколко съвета, които ще улеснят планирането на едно романтично-идилично пътуване за Свети Валентин.

Нискотарифни авиокомпании в България

Нискотарифни авиокомпании в България

В последните години пътуването с нискотарифни авиокомпании стана модерно и дори засенчи услугите на големите въздушни превозвачи. Защото нискотарифните авиокомпании залагат на цената, а не на комфорта. И това им носи успех.