Как да се грижите за своя куфар: 5 съвета

0 коментара0/5

Как да запазите по-дълго време своя куфар здрав? Вижте 5 съвета, с чиято помощ може да се погрижите по-добре за своя куфар.

Как да се грижите за своя куфар: 5 съвета
 © iStock

Независимо дали пътувате често или пък успявате да се измъкнете само няколко пъти в годината, важно е да знаете как да се грижите правилно за своя куфар. Това ще осигури по-дълъг живот на куфара, ще запази неговия външен вид и ще ви гарантира едно добро място, в което да съхранявате ценния си багаж по време на път.

Независимо дали става въпрос за малък куфар или пък за голям, има няколко прости правила, с чиято помощ успешно ще се грижите за своя куфар.

Използвайте правилния куфар за вашите нужди

Ако обикновено пътувате за една седмица, ясно е, че няма как да поберете всичко необходимо в куфар с размерите на ръчен багаж. На пазара има голямо разнообразие – от меки куфари до твърди такива, едноцветни или пък с креативни шарки, с две или пък четири колела. Изборът ви трябва да бъде съобразен с вашите лични предпочитания, както и с характера на повечето ви пътувания.

Не слагайте повече, отколкото може да побере куфара

Точно както не бива да претоварвате асансьора или пък колата си, това не трябва да се случва и с вашия куфар. Куфарът просто няма да „функционира” правилно, ако е претрупан. Има опасност да повредите циповете му или някоя друга част, ако редовно слагате повече багаж, отколкото нормално може да побере един куфар. В никакъв случай също така не сядайте върху своя куфар, дори той да е с твърда повърхност. Тя не е предназначена да понася голяма тежест, а и рискувате да причините вреди на колелата, както и да отслабите уплътненията на основната част.

Прочетете още по темата:

Трикове, с които по-лесно ще опаковате багажа си

Почиствайте куфара си

За да запазите плъзгането своя куфар максимално гладко, трябва редовно да почиствате неговите колела. Мръсотията от летищата, хотелите и пътя може да навредят на механизмите, което прави плъзгането на куфара по-трудно. Необходимо е просто редовно почистване с малко вода със сапун. Хубаво е също така да почиствате и останалата външна част от куфара, което може да направите дори с мокри кърпи или пък гъбичка.

Добави описание

Проветрявайте куфара преди пътуване

Ако не пътувате често, то има опасност дрехите ви да поемат миризмата на застояло, ако разбира се, не проветрите куфара си преди това. Една седмица преди пътуването почистете отново куфара си и сложете в него малко сода за готвене, която идеално неутрализира всички неприятни миризми (ако има такива). След това ден преди пътуването, отворете куфара и го оставете да „диша”.

Как да съхраняваме снимките от почивката >>>

Съхранявайте куфара на подходящо място

След като се върнете от пътуването си, винаги почиствайте набързо куфара си отвътре и отвън. Важно е да го съхранявате на подходящо място, където няма да се повреди. Кожените и твърдите куфари е най-добре да се поставят в ленена торба. Друг вариант е гумено покритие.

Съвет: При пътуване със самолет по възможност винаги увивайте своя куфар, за да го предпазите по-добре.

29.11.2016/Милена Алексиева

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Как да се грижите за своя куфар: 5 съвета".

Още от "Полезно и любопитно"

С кола из Европа – шофирайте по правилата

С кола из Европа – шофирайте по правилата

Пътуването с кола из Европа е практичен, удобен и вълнуващ начин да стигнете от точка А до точка Б, без да се съобразявате с часовника, климата или багажа, който носите със себе си. Но за да не помрачите почивката си, шофирайте по правилата!

3 идеи за екскурзия през уикенда

3 идеи за екскурзия през уикенда

Ако още се чудите къде да прекарате уикенда, вижте нашите 3 идеи за екскурзия, на които трудно ще устоите.

Страх от летене? Преодолейте го!

Страх от летене? Преодолейте го!

За мнозина страхът от летене със самолет звучи абсурдно. Но онези, които го имат, преживяват истински кошмар всеки път, когато се наложи да пътуват. Ако и вие имате страх от летене, намерете начин да го преодолеете преди да е разрушил живота ви.