Къде да почиваме за Великден – 5 идеи

1 коментар0/5

Дестинация:
Рио де Жанейро - Бразилия;
Атина, Кавала - Гърция;
Севиля - Испания;
Рим - Италия;
Токио - Япония;

Ако сте решили да празнувате Великден извън уюта на дома, но още не знаете къде, ви предлагаме 5 нестандартни идеи за почивка през празничните дни.

Къде да почиваме за Великден – 5 идеи

Всяка християнска страна има своите обичайни не необичайни начини да празнува Великден. И докато у нас празникът се отбелязва обикновено у дома сред семейството, с кратки посещения до църквата, на други места Великден е предшестван от пищни паради, които всеки трябва да види поне веднъж в живота си. Ето кои 5 места ви предлагаме, за да прекарате един нестандартен Великден.

Страстната седмица в Севиля

В Севиля, столицата на Каталония, Страстната седмица е съпътствана от многолюдни тържества по улиците. По време на подобните на паради шествия, местните носят дървени скулптури и изображения на Дева Мария и Иисус. Тези шествия са едни от най-важните в Испания и са важни за местното католическо население. Любопитно е да се наблюдават жените, които в четвъртък обличат традиционна рокля, наречена La Mantilla.

Рим - центърът на католическата вяра

Рим и Ватиканът са центърът на католическия цвят. Затова това е идеалният избор за почивка по Великден. По време на Страстната седмица тук се стичат вярващи от цял свят. Освен традиционите популярни забележителности на Рим и Ватикана, ще имате шанса да чуете речта на папа Франциск.

Добави описание

Празненствата в Рио - цветни както винаги

Рио де Жанейро е градът на цветовете. Тук всяко голямо събитие се отбелязва с парад. Така е и по време на Страстната седмица. Улиците са украсени с цветя, пълно е с танцьори на самба. Когато слънцето залезе, можете да се отправите към Копакабана за цветен коктейл и нощно плуване.

Забележителностите на Рио де Жанейро >>>

Гърция - Великден наблизо

Ако бюджетът не ви позволява да отлетите надалеч, заложете на екзотичната и далеч по-достъпна Гърция. Гърците са силно вярващи, също като нас източноправославни християни. Което и място в Гърция да изберете, атмосферата ще е еднакво празнична. Можете да изберете по-нискобюджетни дестинации като Кавала, Драма, Сидерокастро или Ксанти, или по-скъпите им алтернативи - Атина, Халкигики, Крит, Корфу.

Не правете това в Гърция - 10 правила >>>

Крит - пазител на Минойската култура >>>

Атина - узо и сиртаки до сутринта! >>>

Цъфналите череши в Токио - пролетна приказка

Април е идеалното време да посетите Токио. По това време в района са цъфнали всички черешови дървета, символ на японската култура. Гледката и ароматна са незабравими и дори за секунда няма да съжалявате, че сте избрали Токио пред уюта на дома.

Добави описание

Насладете се на традиционните пикници под черешовите дървета, но си осигурете място от рано сутринта заради натовареността.

15.04.2014/ Радослава Михайлова

Още от "Полезно и любопитно"

Устойчив туризъм – българската утопия

Устойчив туризъм – българската утопия

Замисляли ли сте се защо чуждестранните туристически дестинации са винаги популярни и в крак с времето, сравнени с България? Защото там съществува едно понятие – устойчив туризъм, което е все още утопия за родната туристическа индустрия.

Познавате ли етикета при пътуване със самолет?

Познавате ли етикета при пътуване със самолет?

Да, точно така! Колкото и абсурдно да звучи, при пътуване със самолет пътниците трябва да спазват определен етикет на поведение, така че да не пречат на комфорта на останалите пасажери. Е, познавате ли етикета при пътуване със самолет?

7-те подземни чудеса на света

7-те подземни чудеса на света

В света има природни чудеса,архитектурни чудеса и антични чудеса. Защо тогава да няма и подземни чудеса?! Мистериозни и впечатляващи, те са добре скрити от любопитните погледи. Затаете дъх и изследвайте дебрите на 7-те подземни чудеса на света.