Кулинарен туризъм: Какво закусват по света?

1 коментар0/5

Чуждестранната кухня е част от преживяването, когато сте на почивка. Понякога обаче типичните за страната ястия се оказва твърде екзотични. Вижте какво закусват по света.

Кулинарен туризъм: Какво закусват по света?
Кулинарен туризъм: Какво закусват по света?

Какво закусват в Европа?

Европейската кухня като че ли ни е по-близка. Затова и храната не ни се вижда толкова странна. В Полша например закусват бъркани яйца, с парчета наденица и картофени палачинки.

Добави описание

В Италия за закуска е най-добре да опитате просто чаша кафе, а защо не и френски кроасан към нея.
Най-стабилна е закуската в Обединеното кралство, където стартирате деня с бекон, яйца, наденичка, печени домати, боб, гъби и хляб.

Кулинарен туризъм: Какво закусват по света?

Ако случайно пътувате за Холандия, опитайте традиционната им закуска - ябълкови палачинки. Сервират се с тъмен сладък сироп, наречен "строоп".

Добави описание

Какво закусват в Африка?

Екзотичният африкански континент е по-непознат за европейския турист. Тук малцина се осмеляват да се отдадат на кулинарни експерименти. Подправките са непознати, имената са сложни и неразбираеми. В Гана например най-популярната закуска се нарича уааки и представлява варен ориз с фасул и много подправки.

Добави описание

В Мароко пък сервират различни видове хляб  с масло, чътни или меки сирена за намазване.

Интересно име има една традиционна египетска закуска. „Глупавите госпожи“ е ястие, приготвяно от зелен боб, нахут, лимон и чесън. Като гарнитура към него се сервират твърдо сварено яйце, пресни зеленчуци (краставица и зелен лук). Всичко това обилно се поръсва с лют червен пипер.

Добави описание

Какво закусват в  Америка

Макар Южна и Северна Америка да са доста далеч от Европа, всички добре познаваме кухнята на този континент. Ето и някои по-любопитни закуски от Америка. В Боливия например за закуска ядат салтенас – питки, пълнени със зеленчуци и месо. Любопитното е, че при приготвянето на плънката се добавя малко захар, което добавя интересна нотка във вкуса.

Добави описание

Типичната закуска за Аржентина пък се нарича фактурас и представлява бутер тесто, пълно с пюре от дюли, яйчен крем или дулсе де лече. Типичната закуска за Куба пък е хляб, приготвен от маслено тесто и чаша черно кафе.

Какво закусват в Азия?

От азиатския континент добре познаваме арабската, японската и китайска кухня. Има обаче закуски от някои части на Азия, които са любопитни и заслужават внимание. Типичната тайландска закуска е странна комбинация между овесена каша, гарнирана със свинско сърце, шкембе и месо, гарнирани с бобени кълнове.

Добави описание

Продължаваме да сме на месна вълна с монголската закуска, която е варено овнешко месо с варен ориз отстрани.

Далеч по-апетитна е закуската в Пакистан. Нарича се Алоо Парата и представлява хляб, приготвен без квас, пълен със зеленчуци. Пече се на пещ и се сервира с чътни, масло и подправки. Звучи, апетитно, нали?

Добави описание

30.05.2014г./ Радослава Михайлова

1 коментарДобави коментар »

zenata

От zenata30.05.2014, 13:24 ч.

мда, кроасаните са типична италианска закуска ;-)

Виж всички коментари за "Кулинарен туризъм: Какво закусват по света?".

Още от "Полезно и любопитно"

Известни сгради, приети с омраза при откриването си

Известни сгради, приети с омраза при откриването си

Макар и превърнали се в емблематични за страната и града, в който са построени, някои от най-известните сгради в света никак не са били радушно приети при откриването си.

Трикове, с които по-лесно ще опаковате багажа си

Трикове, с които по-лесно ще опаковате багажа си

Всеки път преди пътуване се питате как да поберете толкова много неща? Предлагаме ви няколко лесни трика, с които да направите ваканцията си по-приятна.

4 дестинации за ски маниаци

4 дестинации за ски маниаци

Ако обичате да карате ски и сноуборд, със сигурност мечтаете да посетите една от дестинациите, които ви предлагаме. А може би вече сте били там. Вижте нашите 4 предложения за ски маниаци.