На дълъг път с кола – 7 безценни съвета

0 коментара0/5

Ако ви предстои пътуване с кола до някоя по-далечна дестинация, трябва да бъдете максимално подготвени за него. Научете някои полезни съвети, които ще ви бъдат от полза и с които ще направите изживяването по-приятно.

На дълъг път с кола – 7 безценни съвета
 © iStock

Лятото вече е факт и всички имат планове по какъв начин да го прекарат. За да бъде всичко наред и да се сдобиете с незабравими спомени, трябва да помислите за всеки детайл от почивката си – дори и за пътуването.

В случай, че сте решили да достигнете до желаната по-далечна дестинация с кола, необходимо е да съобразите някои основни неща. Няма нужда да изпадате в тих ужас, свързан с дългите часове, които ще прекарате в автомобила.

Не забравяйте, че именно вие разполагате със силата да направите така, че пътуването ви на дълъг път с кола да бъде максимално приятно.

Вижте 7 безценни съвета, които ще ви помогнат:

Погрижете се за гърба си

Или за гърба на човека, който ще управлява автомобила (ако това не сте вие). За да си спестите излишни схващания и болки, загрейте преди да се качите в колата. Направете няколко бързи упражнения за гърба и кръста, както и за разтягане на прасците. Ще се изненадате да научите, че всъщност прасците могат да бъдат отговорни за болките в гърба. Постарайте се да седите максимално изправени в колата, а ако е необходимо в някакъв момент облекчете дискомфорта с помощта на малка възглавничка между гърба и облегалката.

С кола из Европа – шофирайте по правилата >>>

Не прекалявайте с кофеина

По време на дълги пътувания с кола хората често избират да се тонизират с помощта на кафе. Ако смятате, че чаша кафе ще ви даде енергия за няколко часа до следващата доза кофеин, трябва да ви разочароваме. Твърде голямо количество кафе (както и други енергийни напитки, съдържащи кофеин) по време на път в действителност може да попречи на вашия фокус. А никой не иска това по време на път, нали? Най-подходящата напитка за дълго пътуване е водата с лимон. Не забравяйте и достатъчното количество сън преди дълъг път.

Добави описание

Уверете се, че децата имат достатъчно занимания

Знаете какви са децата, когато им доскучае - започват да питат през 5 минути: „Стигнахме ли вече?”. Така че, ако ви предстоят дълги часове пътуване с кола заедно с малчуганите, погрижете се за техните занимания. Вземете любимите им играчки, книжки или пък устройство, на което могат да гледат детски филмчета.

Здрави по време на пътуване - бързи съвети >>>

Помислете за храната

Както автомобилът не трябва да остава без гориво, така и тялото ви не бива да остава без храна. Предварително помислете за това какво ще ядете по време на дългото пътуване. Забравете за нездравословните продукти като вафли, чипсове и така нататък, защото те няма да ви дадат нужната енергия. Хранете се по малко, но често. Ако е необходимо, предварително набележете крайпътни заведения, в които може да хапнете. Вземете и храна, приготвена от вас.

Добави описание

Пийте вода, но не прекалено

Когато пътувате през лятото, тялото ви се дехидратира по-лесно, заради горещините. Бутилка с вода е задължителна, но и не бива да прекалявате с консумацията на тази или други течности. Все пак не искате да се налага да спирате на всяка бензиностанция – това само ще ви забави и ще попречи на вашето пътуване. Достатъчно е да пиете между 150 и 200 милилитра вода на час.

11 признака, че не пиете достатъчно вода >>>

Подгответе любимата си музика

Нищо не може да направи едно пътуване по-приятно от любимите ни песни. Без значение какъв е вашият музикален вкус, подгответе много предпочитани мелодии за предстоящото пътуване. Те ще поддържат вашето добро настроение и ще карат времето да минава по-неусетно.

Добави описание

Правете редовни почивки

Те са необходими не само за хората, които пътуват със своите деца. Дори 10-минутната почивка ще ви помогне да се раздвижите и да се отърсите от инерцията на безкрайния път. Веднага, щом се почувствате  отегчени и раздразнени – значи задължително е време за почивка.

Трикове, с които по-лесно ще опаковате багажа си >>>

26.07.2016/Милена Алексиева

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "На дълъг път с кола – 7 безценни съвета".

Още от "Полезно и любопитно"

Свети Валентин за двама - споделено удоволствие

Свети Валентин за двама - споделено удоволствие

Ако все още не сте решили как да прекарате един незабравимо влюбен Свети Валентин, специално за вас имаме две вълнуващи предложения!

На почивка по женски

На почивка по женски

Търсите ефективна терапия срещу еднообразието и ежедневния стрес? Отидете на почивка по женски. След няколко дни на приключения с близките ви приятелки ще се върнете отпочинали, заредени с добро настроение и готови за нови предизвикателства. 

Не забравяйте - отношението поражда отношение

На почивка с НЕГОВИТЕ родители – наръчник по оцеляване

Почивката с роднини, особено ако са Неговите родители, може да се окаже същинско изпитание за нервите на всички, ако предварително не сте си изготвили наръчник по оцеляване.