Новите тенденции в туризма през 2017

0 коментара0/5

Какво ще се промени през настоящата 2017 година по отношение на пътуването и туризма? Промени има както в някои от хотелите, така и при самолетите. Вижте новите тенденции в туризма през 2017 година.

Новите тенденции в туризма през 2017
 © iStock

С всяка изминала година светът се променя. В това чисто и туризмът. И макар че дестинациите в различните държави като цяло остават непроменени, новости има по отношение на хотелите, самолетните пътувания, летищата и различните уебсайтове и приложения в помощ на туристите. Разберете кои ще бъдат новите тенденции в туризма през 2017 година:

Хотели

  • Ще изключваме осветлението с гласова команда

Хотелските стаи с гласово активиране вече са реалност, макар и не особено разпространени. В тях човек не само може да изключи осветлението само с една гласова команда, но и ще може да регулира температурата и музиката само чрез говорене.

  • Картата ключ ще остане в миналото

Хотелските методи за сигурност стават все по-високотехнологични. В бутиковия хотел Alma в Барселона, например, гостите използват своите пръстови отпечатъци, за да влязат в стаята. В Бостънския хотел Kimpton Nine Zero пък гостите трябва да се подложат на сканиране на ириса преди да отворят вратата на своя луксозен апартамент.

Транспорт

  • По-добри самолети

Съвременните самолети имат по-свеж въздух в кабините, както и по-добро осветление, което според някои специалисти е много важно за по-лесното приспособяване към друга часова зона. До края на 2017 година безжичният интернет пък трябва да се превърне в стандарт за много авиокомпании.

Прочетете още:

8 съвета как да купувате най-изгодните самолетни билети

  • Летищата ще започнат да идентифицират бавните пътници

От Великден летище Хийтроу ще започне да използва нова технология за пътническо профилиране. Чрез нея ще се определят кои пътници са най-бавни и кои е най-вероятно да пропуснат своя следващ полет. Системата ще събира различен вид информация като например тип на самолета, с който ще се пътува, икономическа/първа или бизнес класа е пътуването, националност и други. Идентифицираните като бавни ще бъдат превозвани с автобус или прехвърляни в по-късен полет при такава опция.

Добави описание

Уебсайтове и приложения

  • Ново приложение със снимки и видеа

Приложението Hypit е смесица между Snapchat и TripAdvisor, тоест то позволява на потребителите да разглеждат ресторанти, барове и места със снимки и видеоклипове, вместо с дълъг текст. Потребителят може да следва други потребители, като по този начин препоръките идват от познати хора.

10-те най-посещавани града по света през 2016 >>>

  • Ще можете да резервирате повече от стая с Airbnb

Популярният сайт Airbnb предлага нова услуга, позволяваща на потребителите да си поръчат „потапяне” в туристически преживявания. Тези преживявания са навигирани от местни и включват най-доброто от съответния район. В бъдеще сайтът планира да разшири дейността си, включвайки други услуги.

24.01.2017/Милена Алексиева

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Новите тенденции в туризма през 2017".

Още от "Полезно и любопитно"

С дете в самолета – какво трябва да знаете?

С дете в самолета – какво трябва да знаете?

Пътуването с дете в самолет изглежда стресиращо преживяване, без значение дали е в първите месеци след раждането му или вече в съзнателна възраст. Но децата не са толкова крехки, колкото родителите мислят, така че след 3-месечна възраст малчуганът може спокойно да ви придружава. Вижте какво трябва да знаете за пътуването с дете в самолета.

7-звездните хотели – (не)нужен лукс

7-звездните хотели – (не)нужен лукс

7-звездните хотели са същински приказни дворци, където гостите се чувстват богове, а животът изглежда рай.

Коледни традиции в Скандинавия

Коледни традиции в Скандинавия

Коледните традиции по света са част от народопсихологията на всеки народ.  Коледните традиции в Скандинавия са колкото сходни, толкова и различни помежду си, представяйки ви един съвършено нов, вълнуващ дух на най-християнския празник – Коледа.