Новите тенденции в туризма през 2017

0 коментара0/5

Какво ще се промени през настоящата 2017 година по отношение на пътуването и туризма? Промени има както в някои от хотелите, така и при самолетите. Вижте новите тенденции в туризма през 2017 година.

Новите тенденции в туризма през 2017
 © iStock

С всяка изминала година светът се променя. В това чисто и туризмът. И макар че дестинациите в различните държави като цяло остават непроменени, новости има по отношение на хотелите, самолетните пътувания, летищата и различните уебсайтове и приложения в помощ на туристите. Разберете кои ще бъдат новите тенденции в туризма през 2017 година:

Хотели

  • Ще изключваме осветлението с гласова команда

Хотелските стаи с гласово активиране вече са реалност, макар и не особено разпространени. В тях човек не само може да изключи осветлението само с една гласова команда, но и ще може да регулира температурата и музиката само чрез говорене.

  • Картата ключ ще остане в миналото

Хотелските методи за сигурност стават все по-високотехнологични. В бутиковия хотел Alma в Барселона, например, гостите използват своите пръстови отпечатъци, за да влязат в стаята. В Бостънския хотел Kimpton Nine Zero пък гостите трябва да се подложат на сканиране на ириса преди да отворят вратата на своя луксозен апартамент.

Транспорт

  • По-добри самолети

Съвременните самолети имат по-свеж въздух в кабините, както и по-добро осветление, което според някои специалисти е много важно за по-лесното приспособяване към друга часова зона. До края на 2017 година безжичният интернет пък трябва да се превърне в стандарт за много авиокомпании.

Прочетете още:

8 съвета как да купувате най-изгодните самолетни билети

  • Летищата ще започнат да идентифицират бавните пътници

От Великден летище Хийтроу ще започне да използва нова технология за пътническо профилиране. Чрез нея ще се определят кои пътници са най-бавни и кои е най-вероятно да пропуснат своя следващ полет. Системата ще събира различен вид информация като например тип на самолета, с който ще се пътува, икономическа/първа или бизнес класа е пътуването, националност и други. Идентифицираните като бавни ще бъдат превозвани с автобус или прехвърляни в по-късен полет при такава опция.

Добави описание

Уебсайтове и приложения

  • Ново приложение със снимки и видеа

Приложението Hypit е смесица между Snapchat и TripAdvisor, тоест то позволява на потребителите да разглеждат ресторанти, барове и места със снимки и видеоклипове, вместо с дълъг текст. Потребителят може да следва други потребители, като по този начин препоръките идват от познати хора.

10-те най-посещавани града по света през 2016 >>>

  • Ще можете да резервирате повече от стая с Airbnb

Популярният сайт Airbnb предлага нова услуга, позволяваща на потребителите да си поръчат „потапяне” в туристически преживявания. Тези преживявания са навигирани от местни и включват най-доброто от съответния район. В бъдеще сайтът планира да разшири дейността си, включвайки други услуги.

24.01.2017/Милена Алексиева

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Новите тенденции в туризма през 2017".

Още от "Полезно и любопитно"

10 причини да посетите Тайланд

10 причини да посетите Тайланд

Тайланд е едно от най-екзотичните кътчета на земята. Времето няма да ви стигне да се насладите на божествените му плажове и живописни острови, на многобройните културни забележителности и на контакта с местната култура, но дори няколко дни престой ще оставят незаличима следа от удоволствие в душата ви. Да далеч е, но пътуването си залсужава. И за да ви убедим ви даваме още 10 причини да посетите Тайланд!

Трикове, с които по-лесно ще опаковате багажа си

Трикове, с които по-лесно ще опаковате багажа си

Всеки път преди пътуване се питате как да поберете толкова много неща? Предлагаме ви няколко лесни трика, с които да направите ваканцията си по-приятна.

Културни обичаи, за които да внимавате при пътуване в чужбина

Културни обичаи, за които да внимавате при пътуване в чужбина

Опознаването на различни културни обичаи при пътуване в чужбина е вълнуващо преживяване, но крие риск самите вие да станете жертва на културните различия. И въпреки че най-разумно би било предварително да се информирате за обществените порядки на мястото, където отивате, ние ще ви услесним с няколко културни обичая, за които да внимавате при пътуване в чужбина. Други можете да добавите вие!