Пролетни уикенд идеи

4 коментара4/5

С първите слънчеви лъчи и разцъфващата природа се заражда и непреодолимо желание за всякакви дейности на открито. А пролетните уикенд идеи, които могат да задоволят това желание, са толкова много, че би било неразумно да си останете у дома.

Пролетни уикенд идеи
 
Пролетта е сезонът на птичките, пчеличките и разходките сред природата. Но увлечени в динамичното ежедневие, работата, училището и домашните задължения, мнозина не успяват да организират ефективно уикенда си, чудейки се какво най-напред да направят през двата свободни дни. И си остават у дома, изгаряни от вътрешно неудовлетворение и до болка позната рутина. Затова, без да губите повече време, грабвайте децата, любимия или просто една хубава книга и се отдайте на няколко пълноценни и наистина релаксиращи часа на открито.

Пролетните уикенд идеи не изискват особена организация. Нито голям бюджет. Достатъчно е да изберете приятно, спокойно и зареждащо ви с енергия място, което да върне хармонията в душата ви и да възстанови връзката между вас и най-близките ви хора. Дори децата да са във ваканция, а вие да сте всеки ден на работа, или пък двамата с любимия постоянно да се разминавате заради служебните си графици, в повечето случаи уикендът е времето, което ви събира заедно. Затова го използвайте ефективно.

Уикенд идея 1 - Пролетта е време за планински преходи.

А в България има толкова знайни и незнайни кътчета, които чакат да бъдат опознати. Поинтересувайте се кои са популярните туристически маршрути и екопътеки, които можете да изследвате, както и хижите, в които да изпиете по чаша билков чай за кратка почивка. Или пък оставете автомобила си в най-близкото населено място и си направете пешеходна разходка до езерото, язовира или природния феномен, за които толкова много сте слушали. Която и планина да изберете, ще бъдете заобиколени от неповторимата и уникална красота на родната природа и от дъхавия аромат на пролетна свежест.

Пролетни уикенд идеи

Уикенд идея 2 - Пролетта е време за палатка.

А колкото по-топло става, толкова повече любители на примитивното лагеруване ще срещнете. Опънете палатки на брега на някое езеро, ловете риба, слушайте стъпките и шумоленето на горските обитатели, събирайте гъби и цветя. Ако пък искате да се смесите с други авантюристи, установете се на някое от популярните за целта места (Широка поляна, Батулия, поречието на река Искър). Палатката може да не ви дава комфорта на луксозния хотел, но със сигурност покачва адреналина ви и разнообразява живота ви.

Уикенд идея 3 - Пролетта е време за рафтинг


През април реките са най-пълноводни и всички любители на екстремните изживявания се спускат да покоряват бързеите. Групови спускания се правят почти всеки уикенд, при това не се налага да разполагате със собствена екипировка. А безопасността при организирания рафтинг е гарантирана. Ако все пак предпочитате по-спокойни изживявания, опитайте по-леката алтернатива – каяк. С тази на пръв поглед нестабилна лодка можете да плавате и в спокойни води. Важното е да поддържате равновесие, да носите спасителна жилетка и да не губите самообладание.

Уикенд идея 4 - Пролетта е време за пикник

Пикник край водопад, пикник на слънчева поляна или пикник край планинско езеро. Вариациите на това идилично и романтично изживявания са много и зависят единствено от личните ви предпочитания. Онова от което се нуждаете е слънчево време без вятър, кошница с храна и приятна компания. Един чудесен начин да възродите романтиката във връзката си или близостта в семейството си.

Пролетни уикенд идеи

Уикенд идея 5 – Пролетта е време за разходка


Това може да е разходка в близкия парк. След като се наситите на глъчката и оживлението, изберете си някоя слънчева пейка или поляна и просто поседнете. Същото можете да направите и в зоопарка. Там със сигурност ще ви е по-интересно, а ако имате деца, бъдете сигурни, че поне за няколко часа те ще се укротят, заинтригувани от обитателите в клетките. А защо не отидете да покарате зимни кънки? В някои градове има закрити бази, които работят чак до юни. Една кратка и безгрижна, но целенасочено предвидена разходка ще ви върне доброто настроение.

Уикенд идея 6 – Пролетта е време за пътешествия

Заминете на пътешествие в Европа преди да бъде атакувана от жадния за атракции туристически поток. Тъй като тази година Великден се празнува доста късно (24 април), можете да се възползвате от примамливите пакетни предложения преди това. Проучете възможностите на нискотарифните авиокомпании, потърсете изгоден хотел, вземете фотоапарата и изключете мобилния си телефон за няколко дни.
Пролетни уикенд идеи

Всъщност, през пролетта дори не е нужно да напускате пределите на страната. Можете да резервирате някой уютен хотел в България и да опознаете предимствата на селския туризъм, SPA туризма или на здравния туризъм. Можете да проучите условията за ски и да се спуснете няколко пъти по пистата преди да се гмурнете в топлия минерален басейн.

Пролетта е времето, в което природата се пробужда и ви припомня колко е хубав животът. Върнете насладата на удоволствието от малките неща и направете уикендите си по-пълноценни и разнообразни.

25. 03. 2011 / Цвети Тошева

4 коментарaДобави коментар »

Kaри

От Kaри28.03.2011, 07:58 ч.

Имаш право,но донякъде.Наистина е ужасно мръсно,но повярвай ми не съм от тези,които хвърлят боклуци,където им падне.Възпитавам и детето си по този начин.Много мило ми става като го видя да играе на вън,хрупкайки...

Виж всички коментари за "Пролетни уикенд идеи".

Още от "Полезно и любопитно"

Втори меден месец? А защо не!

Втори меден месец? А защо не!

Заминаването на втори меден месец е изпитана от двойките с продължителен брак рецепта за щастие.Защо не опитате и вие? Подсладете с втори меден месец дългите години съвместен живот с любимия човек и си припомнете трепетите от зората на брака ви.

Най-чистите плажове в Европа

Най-чистите плажове в Европа

Чистият плаж е задължително условие за комфортна почивка на море. А плажовете по родното Черноморие все повече разочароват туристите и те избират чуждестранните курорти. Вижте кои са най-чистите плажове в Европа и с какво ни превъзхождат.

Непознатото крайбрежие на Средиземно море

Непознатото крайбрежие на Средиземно море

Крайбрежието на Средиземно море е онова свещено място на Земята, където сякаш животът изглежда по-прост и по-красив. Но освен добре познатите скъпарски курорти, там съществуват местенца, за които мнозина дори не са и чували.