Най-атрактивните зимни пързалки в Европа

2 коментара2/5

Дестинация:
Виена - Австрия;
Лондон - Великобритания;
Копенхаген - Дания;
Хелзинки - Финландия;
Париж - Франция;

Има ли зимна пързалка във вашия град? А карали сте зимни кънки в чужбина? Е, вероятно се досещате каква е разликата. Най-атрактивните зимни пързалки в света привличат със зрелищни декори и с магическа атмосфера. Да се попързаляме заедно!

Най-атрактивните зимни пързалки в Европа
В студените месеци карането на зимни кънки на открито се превръща в любимо занимание за деца и възрастни. Малките се забавляват, дамите ваят секси фигура, а силният пол „ловува“. Никой не се притеснява от нивото на уменията си, нито се опитва да демонстрира превъзходство. На ледената пързалка всички са равни, защото всички се забавляват – обхванати от ентусиазма и адреналина на едно от най-старите и най-релаксиращи спортни занимания.
 
Само един час на зимната пързалка е достатъчен да повдигне тонуса ви, да оправи настроението ви и да разнообрази почивката ви. А ако имате възможност да посетите някоя от най-атрактивните зимни пързалки в Европа, удоволствието ви е гарантирано. Ето кои са те и какво ги прави толкова неустоимо привлекателни.
 
Зимната пързалка под Айфеловата кула в Париж
 
Най-атрактивните зимни пързалки в ЕвропаПредставете си само да карате кънки под една от най-емблематичните забележителности в света – Айфеловата кула в Париж. Да, перфектно оформената зимна пързалка се разполага на наблюдателната палуба на първия етаж на френския символ, в основата на два от гигантските му стоманени крака.Макар и доста малка, с размер на тенис корт и побираща не повече от 80 души, потокът от посетители тук не спира. Достатъчно е да си вземете билет за самата Айфелова кула и ще се пързаляте на воля през целия ден. На специален леден бар се предлагат закуски и напитки, встрани се издигат две огромни ледени скулптури (умалено копие на кулата и коледна елха), а по залез слънце цялата атракция блясва от многоцветните светлини, отразяващи се в ледената повърхност. Типичната френска изтънченост.
 
Зимната пързалка пред Кметството във Виена
 
Откритата ледена пързалка пред Кметсвото във Виена е емблематична атракция за туристите, решили да посетят австрийската столица по това време на годината. Като в същинска зимна приказка, кънкьорите се плъзгат по идеално гладката повърхност, оформена като лъкатушещи пътеки и между дърветата. Наоколо звучи музика от Щраус и ехти смехът на онези, предпочели да останат на твърдя земя и вместо това да пийнат чаша греяно вино или да опитат някой вкусен специалитет от кокетните дървени къщички, заобикалящи пързалката. Да не забравяме пъстрите светлини, с които е украсена сградата на Кметството.
 
Всъщност, карането на кънки във Виена е традиция. Именно тук, на покрива на една от сградите в града, се намира първата открита изкуствена ледена пързалка – Енгелман, открита преди повече от 100 години. Изкуствени ледени пързаки има и на още няколко ключови места. А ако искате да се пързаляте върху естествен лед, то цялата река Дунав е на ваше разположение. Удоволствие е да се карат зимни кънки във Виена.
Най-атрактивните зимни пързалки в Европа
Зимната пързалка в двора на Съмърсет Хаус, Лондон
 
Съмърсет хаус е огромна сграда от XVIII в, построена в неокласически стил и издигаща се в центъра на Лондон. Днес тя е грандиозен център по изкуства и култура, в който ежегодно се провеждат изложби и обществени мероприятия. Във вътрешния й двор обаче, през зимата се открива огромна зимна пързалка, побираща над 200 кънкьори на час. На тяхно разположение са училище по зимни кънки с квалифицирани инструктури за начинаещите, музикални петъчни вечери с DJ-и, сладкарница с неустоимо вкусни тарталети, горещ шоколад и традиционни сладкиши, а вечер всичко това се осветява от пъстроцветно светлинно шоу. Поне заради това си залсужава да посетите Лондон през зимата.
 
Зимната пързалка в парка Тиволи в Копенхаген
 
Най-атрактивните зимни пързалки в ЕвропаКогато зимата скове Дания, градините на известния увеселителен парк Тиволи в столицата Копенхаген, се превръщат в гигантска зимна пързалка. Пищно осветени дървета и фантастични декори обграждат замръзналото езеро в центъра на парка – или по-точно на половината от него (изкуствено замразена), тъй като останалата е предвидена за дивите обитатели на парка. Тъй като за съжаление тя затваря преди края на сезона, в Копенхаген има друго място, където да карате кънки на лед – на Главния площад. Под открито небе можете да се пързаляте до Операта, до най-голямата пешеходна шопинг зона в света или до пристанището.
 
Зимната пързалка на Главния площад в Хелзинки
 
Като вземем предвид, че във Финландия зимата почти не си отива, не е учудващо, че местните правят всичко възможно да оползотворят условията за зимни спортове. В столицата има над 50 зимни пързалки, като най-известната и най-голяма е тази в квартал Калио. Макар да са подходили прагматично, а не естетично, тук винаги е много оживено. От близкото кафене можете да си вземете топли напитки или традиционни десерти, а ако се уморите, просто поседнете на някое от огражденията и наблюдавайте как се забавляват местните. Със сигурност енергията съвсем скоро ще се върне в тялото ви за още няколко обиколки под открито небе.

Други атрактивни зимни пързалки в Европа и по света:
 
  • Зимната пързалкана Потсдамер Плац в Берлин
  • Зимната пързалка на Червения площад в Москва
  • Зимните пързалки в Рокфелер център и в Сентрал парк в Ню Йорк
  • Зимната пързалка на площад Нейтън Филипс в Торонто

Е, коя от тези зимни пързалки бихте избрали за няколко часа добро настроение? Или може би знаете други, които не сме споменали?
 
13. 01. 2012 / Цвети Тошева

2 коментарaДобави коментар »

sweet_escape76

От sweet_escape7614.01.2012, 16:01 ч.

Тук във всеки квартал има ледани пързалки. Пързалките в Торонто и пред Рокфелер център не са нищо особено. особено тази пред Рокфелер център е толкова малка, друг е въпросът как я дават по филмите. Но това няма значение,...

Виж всички коментари за "Най-атрактивните зимни пързалки в Европа".

Още от "Полезно и любопитно"

Отношението към бакшиша е много различно в различните части на света.

Какъв бакшиш се оставя в различните държави?

Оставянето на бакшиш се е превърнало в международен израз на благодарност към представител от сферата на обществените услуги и на практика се явява своебразна оценка за свършената от него работа. Но какъв бакшиш е приемливо да се оставя в различните държави и необходимо ли е да се спазва определен етикет? Сега ще разберете.

3 идеи за екскурзия през уикенда

3 идеи за екскурзия през уикенда

Ако още се чудите къде да прекарате уикенда, вижте нашите 3 идеи за екскурзия, на които трудно ще устоите.

100 туристически идеи за празниците

100 туристически идеи за празниците

Задават се четири почивни дни и може би в съзнанието ви се оформят планове за кратко пътешествие.