На къмпинг с любимия – романтика под звездите

9 коментара3/5

Може да не успявате да вместите почивката в графика си или пък вече да сте се възползвали от отпуската си, но за един уикенд на къмпинг с любимия винаги ще се намери време. Подарете си доза вълнуващи емоции с малко романтика под звездите.

На къмпинг с любимия - романтика под звездите
Спането в палатка и примитивните условия на пребиваване може да не ви се струват най-романтичната атмосфера, в която да се обяснявате в любов с партньора, но всъщност в нея се крие много очарование.
 
Защото планирането и реализирането на къмпинг ваканция с любимия ще ви даде възможност да заздравите връзката помежду си като прекарате качествено време само двамата. Освен това, този вариант за отмора е особено изгоден от финансова гледна точка и е наситен с множество предизвикателства, които нямата да изживеете на друго място. Просто трябва да планирате внимателно всички детайли, за да не ви липсва нищо, когато се уедините.
 
На къмпинг с любимия - романтика под звездитеОсобено важен фактор за една истинска романтична почивка под звездите е нагласата. Може и да сте свикнали с удобствата на хотелите, но ако никога не сте ходили с любимия на палатка, сега ви се отдава чудесна възможност да преживеете заедно нещо ново и непознато. Бъдете позитивни и не се страхувайте.

Да, ще има буболечки, ще се поизцапате малко и вероятно ще ви  липсва комфорта на мекото легло, но какво пък – нима нашите прадеди са познавали удобствата на днешната действителност? Докажете на себе си и на половинката си (и без това всеобщото мъжко мнение е, че жените са „принцеси“), че можете да оцелеете при всякакви условия щом сте заедно. И си представете всички прекрасни неща, които можете да правите под звездите – да се наслаждавате на залеза, да се печете и къпете голи, да се разхождате из гората хванати за ръце или просто да се гушкате пред огъня. Не е ли именно това романтика?
 
Ето за какво още трябва да помислите:
 
Мястото – изборът на дестинация зависи от преживяването, което търсите. И тъй като в случая романтиката е основната цел, препоръчително е да подберете някое спокойно и уединено кътче, където освен един на друг, ще можете да се наслаждавате и на изобилие от природни блага. Идеалният вариант ще е да сте в близост до водоем, за да можете да плувате, да ловите риба или просто да се разхлаждате от време на време. Или пък да опънете палаткинасред някой Национален парк?! Консултирайте се с приятели, потърсете в интернет или просто импровизирайте.
На къмпинг с любимия - романтика под звездите
Багажът – най-важното за една успешна къмпинг – почивка е правилното оборудване. Това включва палатка, достатъчно одеяла и дрехи (вечер става доста хладно), възглавници, барбекю или метална скара, прибори и съдове за хранене. Ако не ви се нрави идеята да спите увити като пашкули в спалните чували, а вместо това искате да се гушкате с любимия, осигурете си надуваем матрак, който да превърнете в импровизирана спалня в палатката. Не забравяйте също слънцезащитната козметика, спрея против насекоми, банските и аптечката за първа помощ, а ако имате хладилна чанта, не пропускайте да заредите охлаждащите платки.
 
На къмпинг с любимия - романтика под звездитеХраната – Приготвянето на обяд или вечеря под открито небе е може би едно от най-романтичните и приятни занимания по време на къмпинг с любимия. Да не говорим за разнообразното меню, с което разполагате, без значение дали ще накладете огън или ще разпалите барбекюто. Можете да опечете всякакъв вид месо, риба, зеленчуци, да заровите няколко картофа в жарта или просто да въртите над пламъците филийка хляб, забучена на клечка.  Не забравяйте да вземете и някакви плодове, десерт и напитки.
 
Романтичното настроение -  романтиката идва с настроението и подходящата атмосфера. Дори да сте се зарекли, че отивате на къмпинг с любимия, за да се насладите един за друг, погрижете се да пренесете частица от уюта и на поляната. Запалете няколко чаени свещи, отворете бутилка хубаво вино и специално аранжиран от дома пакет с любими лакомства и помолете половинката си да изсвири нещо на китарата (ако умее). Ако не, просто слушайте песента на щурците.
 
Къмпингът с любимия е идеалният момент да си кажете и споделете всичко, за което не ви остава време в ежедневието. Оставете стреса и грижите, преглътнете изтънчеността си и опознайте дивата страна на живота в компанията на най-близкия ви човек.
 
Можете ли?
 
03. 08. 2012 / Цвети Тошева

9 коментарaДобави коментар »

Promotcia

От Promotcia22.08.2012, 21:18 ч.

Не бих ходила на къмпинг но на разходка край река с приготвена храна от вкъщи с удоволствие Правили сме такива разходки и сме се чуствали много добре

Виж всички коментари за "На къмпинг с любимия – романтика под звездите".

Още от "Полезно и любопитно"

Десет неща, които стюардесите пазят в тайна

Десет неща, които стюардесите пазят в тайна

Стюардесите на борда на самолета пазят в тайна всякакви неща и дори често използващите въздушния транспорт хора не знаят какво става на борда

Пролетни уикенд идеи

Пролетни уикенд идеи

С първите слънчеви лъчи и разцъфващата природа се заражда и непреодолимо желание за всякакви дейности на открито. А пролетните уикенд идеи, които могат да задоволят това желание, са толкова много, че би било неразумно да си останете у дома.

Почивка и спорт – добра комбинация

Почивка и спорт – добра комбинация

Обикновено почивката предполага замяна на фитнес-тренировките с абсолютния релакс и безразборното хранене. Но ако включите някои двигателни дейности във ваканционната си програма, ще се убедите, че почивката и спортът са добра комбинация.