На къмпинг с любимия – романтика под звездите

9 коментара3/5

Може да не успявате да вместите почивката в графика си или пък вече да сте се възползвали от отпуската си, но за един уикенд на къмпинг с любимия винаги ще се намери време. Подарете си доза вълнуващи емоции с малко романтика под звездите.

На къмпинг с любимия - романтика под звездите
Спането в палатка и примитивните условия на пребиваване може да не ви се струват най-романтичната атмосфера, в която да се обяснявате в любов с партньора, но всъщност в нея се крие много очарование.
 
Защото планирането и реализирането на къмпинг ваканция с любимия ще ви даде възможност да заздравите връзката помежду си като прекарате качествено време само двамата. Освен това, този вариант за отмора е особено изгоден от финансова гледна точка и е наситен с множество предизвикателства, които нямата да изживеете на друго място. Просто трябва да планирате внимателно всички детайли, за да не ви липсва нищо, когато се уедините.
 
На къмпинг с любимия - романтика под звездитеОсобено важен фактор за една истинска романтична почивка под звездите е нагласата. Може и да сте свикнали с удобствата на хотелите, но ако никога не сте ходили с любимия на палатка, сега ви се отдава чудесна възможност да преживеете заедно нещо ново и непознато. Бъдете позитивни и не се страхувайте.

Да, ще има буболечки, ще се поизцапате малко и вероятно ще ви  липсва комфорта на мекото легло, но какво пък – нима нашите прадеди са познавали удобствата на днешната действителност? Докажете на себе си и на половинката си (и без това всеобщото мъжко мнение е, че жените са „принцеси“), че можете да оцелеете при всякакви условия щом сте заедно. И си представете всички прекрасни неща, които можете да правите под звездите – да се наслаждавате на залеза, да се печете и къпете голи, да се разхождате из гората хванати за ръце или просто да се гушкате пред огъня. Не е ли именно това романтика?
 
Ето за какво още трябва да помислите:
 
Мястото – изборът на дестинация зависи от преживяването, което търсите. И тъй като в случая романтиката е основната цел, препоръчително е да подберете някое спокойно и уединено кътче, където освен един на друг, ще можете да се наслаждавате и на изобилие от природни блага. Идеалният вариант ще е да сте в близост до водоем, за да можете да плувате, да ловите риба или просто да се разхлаждате от време на време. Или пък да опънете палаткинасред някой Национален парк?! Консултирайте се с приятели, потърсете в интернет или просто импровизирайте.
На къмпинг с любимия - романтика под звездите
Багажът – най-важното за една успешна къмпинг – почивка е правилното оборудване. Това включва палатка, достатъчно одеяла и дрехи (вечер става доста хладно), възглавници, барбекю или метална скара, прибори и съдове за хранене. Ако не ви се нрави идеята да спите увити като пашкули в спалните чували, а вместо това искате да се гушкате с любимия, осигурете си надуваем матрак, който да превърнете в импровизирана спалня в палатката. Не забравяйте също слънцезащитната козметика, спрея против насекоми, банските и аптечката за първа помощ, а ако имате хладилна чанта, не пропускайте да заредите охлаждащите платки.
 
На къмпинг с любимия - романтика под звездитеХраната – Приготвянето на обяд или вечеря под открито небе е може би едно от най-романтичните и приятни занимания по време на къмпинг с любимия. Да не говорим за разнообразното меню, с което разполагате, без значение дали ще накладете огън или ще разпалите барбекюто. Можете да опечете всякакъв вид месо, риба, зеленчуци, да заровите няколко картофа в жарта или просто да въртите над пламъците филийка хляб, забучена на клечка.  Не забравяйте да вземете и някакви плодове, десерт и напитки.
 
Романтичното настроение -  романтиката идва с настроението и подходящата атмосфера. Дори да сте се зарекли, че отивате на къмпинг с любимия, за да се насладите един за друг, погрижете се да пренесете частица от уюта и на поляната. Запалете няколко чаени свещи, отворете бутилка хубаво вино и специално аранжиран от дома пакет с любими лакомства и помолете половинката си да изсвири нещо на китарата (ако умее). Ако не, просто слушайте песента на щурците.
 
Къмпингът с любимия е идеалният момент да си кажете и споделете всичко, за което не ви остава време в ежедневието. Оставете стреса и грижите, преглътнете изтънчеността си и опознайте дивата страна на живота в компанията на най-близкия ви човек.
 
Можете ли?
 
03. 08. 2012 / Цвети Тошева

9 коментарaДобави коментар »

Promotcia

От Promotcia22.08.2012, 21:18 ч.

Не бих ходила на къмпинг но на разходка край река с приготвена храна от вкъщи с удоволствие Правили сме такива разходки и сме се чуствали много добре

Виж всички коментари за "На къмпинг с любимия – романтика под звездите".

Още от "Полезно и любопитно"

Проблеми в рая по време на почивка

Проблеми в рая по време на почивка

Почивката предполага райско спокойствие, любов и разбирателство в компанията на любими хора. Вместо да й се наслаждават обаче, много двойки пропиляват малкото време насаме в спорове, при това провокирани от съвсем незначителни причини. Вижте защо най-често възникват проблеми в рая по време на почивка и как да ги предотвратите.

Подарете света за Коледа!

Подарете света за Коледа!

KLM подарява на своите клиенти възможността да преоткрият целия свят за Коледните празници

Мечтани пътувания на мечтани цени от KLM!

Мечтани пътувания на мечтани цени от KLM!

Благодарение на KLM екзотичните далечни дестинации и култури са изключително близо до вас през септември.