Плюсове и минуси на All-inclusive почивката

0 коментара0/5

All-inclusive почивките са предпочитана опция от мнозина. Те изглеждат примамливо и често обещават неограничени възможности. Има ли обаче негативна страна на All-inclusive почивката. Вижте кои са плюсовете и минусите на All-inclusive почивката.

Плюсове и минуси на All-inclusive почивката
Плюсове и минуси на All-inclusive почивката © архив
  • Какво е All-inclusive почивка?

All-inclusive е термин, използван в туризма. Под All-inclusive се разбира, че в пакета, който заплаща туристът, е включено всичко (буквален превод). Това всичко обаче понякога означава само храни и напитки, най-често 3 пъти дневно в неограничено количество. В някои случаи в Плюсове и минуси на All-inclusive влизат и различни активности в комплекса, както и превоз от летището, ако пътувате в чужбина. All-inclusive обаче крие и много подводни камъни. Човек често пропуска да провери какво влиза и най-вече какво не влиза в пакета. Вижте някои плюсове и някои минуси на All-inclusive почивката.

Плюсове и минуси на All-inclusive почивката

  • Плюсове на All-inclusive почивката

Когато сте на All-inclusive не ви се налага да мислите как ще стигнете от летището до хотела, защото е осигурен транспорт. Това ви спестява както разнасянето на багаж, така и евентуални измами с таксиметрови шофьори и неприятни изненади с тарифите, особено в страна , която посещавате за пръв път.

Малките разходи за храна и напитки са най-голямото предимство на All-inclusive почивката. Някои All-inclusive пакети предлагат възможност за хранене дори през целия ден, което означава, че можете да ядете, когато ви е удобно.

Същото важи и за алкохола. И макар някои All-inclusive пакети да предлагат малко разнообразие от алкохол, е по-добре, отколкото нищо.

All-inclusive почивката предлага удобство. Ако желаете да прекарате цялата ваканция в хотела. Там ще ви е осигурено всичко необходимо.

Плюсове и минуси на All-inclusive почивката

  • Минуси на All-inclusive почивката

All-inclusive почивката си заслужава цената, ако прекарвате много време в хотела. Ако обаче сте от хората, които излизат рано сутрин и се прибират късно вечер, може да се окаже, че сте платили повече, отколкото ползвате. Имайте го предвид, преди да си вземете All-inclusive почивка.

Храната и напитките може и да са включени в цената, но това често означава, че менюто ви е доста еднообразно или дори бедно.

Най-голямата клопка в някои All-inclusive пакети е, че всъщност не включват всичко. Често оставате неприятно изненадани, че трябва допълнително да заплащате за някои удоволствия в хотела. Затова поискайте предварително подробно описание на All-inclusive пакета.

А вие какво мислите за All-inclusive почивката?

02.06.2015/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Плюсове и минуси на All-inclusive почивката".

Още от "Полезно и любопитно"

Хайде на сафари!

Хайде на сафари!

За да тръгнете на сафари ви трябват подходяща екипировка, обучен водач и... авантюристичен дух. Едно сафари в необятните африкански земи ще ви срещне с непознати географски ширини, хора, култура и племена. Хайде на сафари! 

Не правете това в Италия! - 7 правила

Не правете това в Италия! - 7 правила

Всяка страна има свой неписан код на поведение. Трябва да познавате този код много добре, преди да посетите страната. И понеже Италия е една от най-популярните туристически дестинации в Европа, решихме да разгледаме някои правила на поведение там. Не правете това в Италия.