Пътуваш по света икономично: Историята на една жена

0 коментара0/5

Искате ли да обикаляте света и това да се превърне във вашия начин на живот? Една жена решава да загърби всичко познато, за да преследва детската си мечта и да опознае всяко кътче по света. Научете необикновената история на Нора Дън.

Пътуваш по света икономично: Историята на една жена
 © iStock, Facebook/Nora Dunn

Пътуването до близки и далечни места е мечта за много хора и начин на живот за други, които могат да си го позволят. За никого не е тайна, че пътуванията изискват не само свободно време и желание, но и достатъчно финанси. Дори да отсядате в скромни хотели и да отскачате само за няколко дни до близка страна – отново ще ви е необходим определен бюджет.

По тази причина едва ли ще повярвате, че е възможно човек да пътува по света икономично и в същото време да спестява пари! За да се убедите в истинността на това твърдение, запознайте се с историята на Нора Дън.

В последните 10 години тя е видяла и е живяла в над 50 страни. Всъщност 40-годишната Нора Дън не само пътува по света, тя живее на различни точки и в различни континенти.

Добави описание

Снимка: Facebook/Nora Dunn

Всичко започва през 2006 година, когато Нора Дън продава всичко, което има, за да следва мечтата си за пътуване като начин на живот. Самата тя споделя, че още от дете искала да пътува по света, но не само под формата на ваканции. И макар че Нора Дън няма постоянна и „нормална” работа като по-голяма част от хората, тя е автор на няколко книги с финансови съвети относно пътуванията, както и притежава блог, което ѝ стига, за да се издържа.

Нора споделя, че за тези 10 години пътешествия по света е спестила 100 000 долара разходи за настаняване, защото е намирала безплатни места за отсядане по целия свят.

Тя открила, че всъщност животът ѝ на постоянна пътешественичка ѝ струва по-малко, отколкото предишната ѝ издръжка на едно място.

Добави описание

Снимка: Facebook/Nora Dunn

Дън забравила за хотели, хостели, вили и апартаменти под наем, за да се отдаде на повече завладяващи културни преживявания. Според нея по този начин човек дори може да усети по-добре атмосферата на страната, в която се намира.

Въпреки наглед идиличния начин на живот, Нора споделя, че при всяко свое местене, тя има редица задачи: да намери ново място, където да отседне безплатно, да се снабди с достатъчно информация за локацията и най-вече – да разбере как да живее като местните, което определено спестява пари. За да опознае най-добре всяко място, пътешественичката отделя достатъчно време.

Прочетете още:

28 интересни факта, заради които ще обикнете пътуването

Новите тенденции в туризма през 2017

„Това ми позволява да се „ровя” много по-дълбоко в тънкостите на различната култура, на мястото, където живея, на езика, на темпото на живот, на храната и да усетя наистина какво означава да живееш на това място”, разкрива Нора Дън.

В момента пътешественичката подготвя най-новата си книга, в която разказва за трите природни бедствия, които е преживяла, както и за болестите, на които е ставала жертва по време на своите пътувания. Разбира се, в книгата Нора ще опише и всичко прекрасно, което ѝ се е случило през изминалите 10 години. Проектът носи заглавието: „Това не е блог за пътуване: Истории от 10 години живот в чужбина, които никой блогър никога няма да публикува” и със сигурност ще бъде много интересен.

Добави описание

Снимка: Facebook/Nora Dunn

А на вас иска ли ви се да се впуснете в подобен авантюристичен начин на живот?

04.04.2017/Милена Алексиева

Още от "Полезно и любопитно"

Шопинг обиколка из Европа

Шопинг обиколка из Европа

Няма нищо по-хубаво от една шопинг обиколка из Европа. Дори само веднъж да посетите някоя топ дестинация, със сигурност ще се заразите с шопинг треската, характерна за всички туристи. И няма да се излекувате, докато не си тръгнете.

Почивка за двама в Гърция от „СИНГЕР БЪЛГАРИЯ”!

Почивка за двама в Гърция от „СИНГЕР БЪЛГАРИЯ”!

Спечели седем-дневна почивка за двама в Гърция от „СИНГЕР БЪЛГАРИЯ”!

Круизен туризъм – пътешествие от класа

Круизен туризъм – пътешествие от класа

Идеята за круизен туризъм звучи интригуващо, звучи екзотично и все пак – някак непознато. Или поне в България. По света, круизният туризъм отдавна се е утвърдил като популярен начин за почивка и като успешна финансова инвестиция.