Трикове, с които по-лесно ще опаковате багажа си

0 коментара0/5

Всеки път преди пътуване се питате как да поберете толкова много неща? Предлагаме ви няколко лесни трика, с които да направите ваканцията си по-приятна.

Трикове, с които по-лесно ще опаковате багажа си
 © iStock

Независимо дали ще пътувате само за уикенда или пък се готвите за някое по-продължително пътуване, пред вас винаги стои задачата да вземете всички необходими неща и най-вече – да ги съберете в едно ограничено пространство.

Всеки сантиметър е важен, защото вие не искате нито да намачкате дрехите си, така че да станат неузнаваеми, нито пък да счупите любимия си парфюм. За щастие, има няколко лесни трика, с чиято помощ ще направите приготвянето на багажа по-малко стресиращо и много по-лесно.

Ето ги и тях:

Навивайте, не прегъвайте дрехите

Това е по-бърз начин, а и ще спестите от така важното пространство на вашия куфар. Сгъвайте само дрехите, които са от по-деликатни материи, като внимателно ги слагате една върху друга.

Добави описание

Снимка: KARL JUENGEL

Пирамидални сутиени

За да си спестите още място, сложете сутиените си един върху друг. Между чашките им дори бихте могли да съхранявате долното си бельо.

Сложете обувките си в пликове

Може да използвате дори шапките за коса, които са предназначени за под душа. По този начин не само няма да намърсите останалия си багаж, а и ще го предпазите от евентуална неприятна миризма.

Добави описание

Снимка: KARL JUENGEL

Използвайте формулата 2 към 1

За да се застраховате от взимането на прекалено много дрехи, използвайте формулата 2 към 1. Това ще рече, че за всеки чифт дънки или панталон – взимате по два броя блузи/топове/ризи. Обикновено човек сменя повече горната част на облеклото си, така че отчетете това.

Добави описание

Снимка: KARL JUENGEL

Опаковайте дрехите си с лице от вътрешната страна

За да избегнете евентуално замърсяване на дрехите, които взимате за вашето пътуване, най-добре ги навийте или загънете, след като сте ги обърнали с вътрешната страна навън. По този начин може да предпазите любимите си дрехи в светли цветове.

Прочетете още:

В самолета: Как да „оцелеем“ на средната седалка >>>

Как да бъдете турист за пример? >>>

Сложете най-тежките неща в дъното на куфара – до колелата

Това е правило, което ще ви помогне да разпределите тежината на багажа си равномерно и по-лесно да го придвижвате.

Добави описание

Опаковайте всички тоалетни принадлежности в прозрачен несесер

По този начин не само ще сте предпазени при евентуален „теч” на някои продукти, но и лесно ще се ориентирате, когато нещо ви трябва, без да се налага да ровите дълго време в несесера.

Сложете зарядното за телефона и слушалките в калъф на слънчеви очила

С този трик ще ги предпазите от оплитане. Можете да съхраните бижутата си по време на пътуване по същия начин, избягвайки тяхното нараняване.

Добави описание

Снимка: KARL JUENGEL

Чупливите предмети – в чорапите

Ако искате да запазите цял своя любим парфюм, най-добре го сложете в чорапи. Същото може да направите и с други предмети, чиято повърхност може да се надраска.

Вземете няколко свободни плика

Те ще ви послужат за прибирането на вече мръсните дрехи, бельо и други по време на пътуването.

Добави описание

Снимка: KARL JUENGEL

Изберете класически куфар със забелязващи се детайли

И не на последно място – помислете за възможността да загубите своя багаж. Това е може би едно от най-лошите неща, които човек може да преживее по време на пътуване! Изберете си куфар, който да се отличава от останалите – по този начин не само ще покажете своя стил, а и ще избегнете възможността друг човек да обърка куфара ви със своя.

Какви трикове бихте споделили вие?

07.06.2016/Милена Алексиева

Още от "Полезно и любопитно"

Магията на коледните базари в Европа

Магията на коледните базари в Европа

Топъл пунш, аромат на канела и ванилия, пищна украса и множество развлечения – това е визитната картичка на традиционните за края на годината коледни базари в Европа. Подчинете се на празничното настроение и усетете магията на Коледа по-рано.

Великолепието на скритите градини

Великолепието на скритите градини

Вдъхновени от слънчевото  време, предразполагащо към разходка на открито, ви каним да се насладите на великолепието на скритите градини – същински оазиси, красящи вътрешните дворове на едни от най-известните туристически атракции в света.

Ваканционни съвети за майки

Ваканционни съвети за майки

Ако сте майка, вероятно повечето домакински отговорности лежат на вашите плещи. Особено при организиране на семейната почивка. Предлагаме ви няколко ваканционни съвета за майки, с които се надяваме да улесним подготовката ви за нея.