В самолета: Как да „оцелеем“ на средната седалка

0 коментара0/5

Полезни съвети, които ще ви помогнат да преодолеете по-лесно часовете полет, „заклещени“ между двама души

В самолета: Как да „оцелеем“ на средната седалка
 © iStock

Големите самолети, пригодени за по-дълги пътувания между по-далечни дистанции, разполагат с повече седалки на всеки ред. Това автоматично означава, че има вероятност все някога да се озовете в неудобната средна седалка.

Докато човекът от едната ви страна може да се наслаждава на гледките по време на летенето, удобно настанявайки се до прозореца, то другият ви „съсед“ пък разполага с предимството да е по-близо до пътеката в самолета.

И макар че средното място не носи никакви плюсове по време на полет, все пак има вероятност то да бъде „преживяно“ по-лесно.

Достатъчно е само да се вслушате в следващите няколко полезни съвета:

Бъдете подготвени

Опаковайте ръчния си багаж и дамската си чанта методично. Поставете книгата си, телефона, на който може да слушате музика, мокрите кърпички и всичко друго, което ще ви е необходимо най-отгоре или в удобно отделение/джоб. По този начин няма да ви се налага да тествате продължително своето ограничено пространство и ще си спестите нерви, докато ровите, за да си вземете необходимите неща.

Прочетете още:

Познавате ли етикета при пътуване със самолет? >>>

Бъдете от хората, които се качват на самолета първи

Това ще ви даде време да сложите багажа си и да се настаните удобно, без да се налага да вдигате своя съсед по седалка няколко пъти. Приберете всичко, което няма да ви бъде необходимо скоро и отделете само нещата, които няма да ви пречат и които може да оставите под седалката (в краен случай).

Добави описание

"Резервирайте" своите подлакътници

Етикетът сочи, че човекът на средната седалка трябва да получи два подлакътника. Ето защо, поставете двете си ръце върху тях, веднага щом се настаните на своята седалка.

Ограничете ръчния си багаж и го сложете в отделенията над седалките

По този начин ще получите повече свободно пространство по време на полета, където да разположите краката си. Ако заемете с чантата си и мястото под седалката пред вас, това би могло да направи още по-непоносим вашия полет.

Сприятелете се със своите съседи

Кажете „здравей“, опитайте с някоя шега или просто разчупете леда по някакъв друг начин, който умеете. Все пак, не забравяйте, че съседите ви не са ваш враг, независимо, че имат по-хубави от вашите места. А и пътуването ви със самолет ще бъде по-приятно, ако имате компания.

Прочетете още:

5 причини да не пътувате по празниците >>>

Вземете със себе си възглавница за път

Тя ще ви спаси от мъките на неудобното спане, както и от срама да се окажете, заспали върху рамото на своя съсед. Възглавницата за път трябва да бъде едно от основните неща, които взимате със себе си по време на полет.

Вземете си тапи за уши (за всеки случай)

Никога не се знае дали няма да попаднете на словоохотливи съседи или пък на някое плачещо бебе в близост. За да си спестите нервите, най-добре се запасете с тапи за уши, които ще ви позволят да се насладите поне малко на своето пътуване.

Вземете със себе си интересно четиво

Добрата книга може да ви помогне да преодолеете по-лесно часовете полет на най-неудобното място в самолета. Когато историята е увлекателна, времето минава бързо, а вие искате точно това, нали?

Използвайте тоалетната непосредствено преди полета

По този начин няма да ви се налага да ставате поне в следващите няколко часа. Разбира се, тази тактика няма да ви спаси при продължителен полет, но със сигурност не е приятно да вдигате съседа си малко, след като самолетът е излетял.

След като качването на борда е приключило, огледайте се

Има шанс някои седалки да останат незаети и вие да можете да се преместите на по-добро място. Говорете със стюардесата, тя може да ви позволи да се преместите.

10.05.2016/Милена Алексиева

Още от "Полезно и любопитно"

JW Marriott Marquis – новото чудо на Дубай

JW Marriott Marquis – новото чудо на Дубай

Точно преди месец, на 28. 02. 2013 г., врати отвори най-новото архитектурно чудо на Дубай – хотел JW Marriott Marquis. И въпреки че емирството е прочуто с фундаменталните си и „извънземни“ инженерни хрумвания, винаги има с какво да ни изненада. Каним ви на виртуална разходка из коридорите и стаите на най-високия хотел в света с пожеланието някой ден да се превърне в реалност.

Топ 10 на най-красиви ресторанти в света

Топ 10 на най-красивите ресторанти в света

Най-красивият ресторант в света е Ithaa Undersea Restaurant в Малдивите, според класацията на блога The Daily Meal. Вижте кои други попадат в Топ 10 на най-красивите ресторанти в света.

Съвети за безопасност за пътуващи дами

Съвети за безопасност за пътуващи дами

Колкото и удоволствие да носи почивката по женски (или самостоятелно), вие, пътуващи дами, не бива да пренебрегвате мерките за безопасност. Разбира се, това не означава да позволявате на опасенията да обсебят съзнанието ви и да провалите преживяването. Просто следвайте основните правила за сигурност, които всяка разумна жена знае!