10 невероятни ледени хотела по света

0 коментара0/5

Дестинация:
Канада;
Норвегия;
Румъния;
Словения;
Финландия;
Швеция;

Бихте ли прекарали една нощ в хотел, направен изцяло от лед и сняг? Ледените хотели са интересен и разнообразен начин да прекарате почивката си. За щастие някои от най-хубавите ледени хотели се намират в Европа, само на няколко часа със самолет. Вижте 10 невероятни ледени хотела по света

10 невероятни ледени хотела по света

Всеки от тези ледени хотели предлага нещо уникално на своите гости, с което се отличава от конкурентите си, макар и имената им да са доста сходни. Хотелите в нашата класация са предимно в Европа, като има няколко изключения, които са в Канада. Нощувката за двама души в тези хотели е средно около 1 000 долара. Цената е малко висока, но нормална предвид усилията и средствата, които са нужни за поддръжката на тези ледени хотели.

 

Снежният замък в Кеми, Финландия

Снежният замък е леден хотел във Финландия, който всяка година се строи наново. Нужни са 6 седмици, за да се изгради снежната сграда, която всяка година е с различна архитектура. В хотела ще ви поднесат куп вкусни местни ястия, ще опитате вкусно еленско месо и топли местни напитки.

10 невероятни ледени хотела по света

Ако сте романтици, можете да сключите брак в ледения параклис към хотела

 

Леденият хотел, Кируна, Швеция

Леденият хотел край Кируна, Швеция, е един от най-красивите в нашата класация. Целият е изграден от ледени блокове, образували се от водите на близката река Торн. Леглата тук представляват огромни ледени блокове, покрити с еленски кожи, за да ви е топло, докато спите. Не пропускайте ресторанта на Ледения хотел, в който ще ви сервират ароматно ястие в прозрачни ледени чинии.

10 невероятни ледени хотела по света

 

 

Ескимоското село в Словения

Ескимоското село е чудесен вариант за леден хотел, сравнително близо до България. Тук можете да спите на ледени блокове, покрити с плътна овча кожа. Ескимоското село предлага много добри възможности за авантюристите – катерене и каране на снежно колело. Снежното колело прилича на обикновеното колело, но има ски вместо колела.

10 невероятни ледени хотела по света

 

Иглу хотел Сориснива в Алта, Норвегия

Иглу хотелът Сориснива предлага два основни варианта за гостите си. Единият е да спите в ледена стая, другият е – да се приютите под звездите. Нощта под звездите включва нощувка  в палатка, наречена Явво, която в миналото е била използвана от местното население. Освен това иглу хотелът Сориснава предлага възможности за снежно сафари, за да огледате местността подробно.

10 невероятни ледени хотела по света

 

Снежното село в Монреал, Канада

Няма как да говорим за снежни хотели и да не споменем Канада. Снежното село е комплекс от иглута с много забавление за възрастните и за децата. Можете да се подложите на специални ледени спа процедури, а децата да се спуснат по ледената пързалка. На разположение са също така леден ресторант и леден бар. Поне веднъж в седмицата има фойерверки, които изглеждат особено красиви на снежния фон наоколо.

10 невероятни ледени хотела по света

 

Хотелът от лед в Балеа, Румъния

Хотелът от лед в Балеа е построен върху замръзнало езеро в планинска долина. Предлага нормални стаи и ледени стаи. Ресторантът на Хотела от лед предлага местни ястия от трансилванската кухня. Към хотела има и зимен парк, в който можете да карате ски, сноуборд или да играете леден боулинг. Има забавления и за децата – спускане с шейни и терен за бой със снежни топки.

 

Снежен хотел в Киркенес, Норвегия

Всяка стая на този леден хотел в Норвегия е украсена със снежни и ледени скулптури. Хотелът предлага изцяло местни ястия, най-вече с еленско месо. В свободното си време можете да се разходите наоколо и да се порадвате на хъскитата и елените, които са домашни любимци на Снежния хотел. Сред уникалните преживявания тук е еднодневната екскурзия за лов на кралски краб.

10 невероятни ледени хотела по света

 

Снежното село в Китиле, Финландия

Снежното село е плетеница от тунели, осветени с цветни светлини и украсени със скулптури. Снежното село предлага възможности за нощувка в ледена стая. За по-консервативните има топли хижи в близост до селото. В свободното си време тук можете да се повозите на пейка, дърпана от хъски, или да карате картинг на лед.

10 невероятни ледени хотела по света

Уникално изживяване е возенето в сауна лифтът. Радвате се на топлата пара, докато междувременно се радвате на природните красоти.

10 невероятни ледени хотела по света

 

Леденият хотел в Квебек, Канада

Леденият хотел се намира съвсем близо до центъра на Квебек. Хотелът е като произведение на изкуството. Всичко е направено от лед – включително чашите с коктейли, които ви поднасят за добре дошли. Всеки гости има възможност да си направи собствена ледена чаша в едно от ателиетата на Ледения хотел. Едва ли обаче е нещо, което можете да си занесете за спомен у дома.

10 невероятни ледени хотела по света

 

Селото на иглутата в Какслаутанен, Финландия

Селото на иглутата предлага два варианта за нощувка. Единият е да спите в снежно иглу, а другият в стъклено иглу, през чийто покрив можете да наблюдавате звездите. Селото на иглутата също така предлага галерия с ледени скулптури, а за децата има посещение  до селото на Дядо Коледа и възможности за разходка с шейна, теглена от елени.

10 невероятни ледени хотела по света

 

05.12.2017/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "10 невероятни ледени хотела по света".

Още от "По света"

Ню Йорк, Ню Йорк!

Ню Йорк, Ню Йорк!

Грандиозен, различен, уникален, този град е същинска империя, сътворена от цветове, светлини, небостъргачи и помпозност.

Пунта Кана – намереният рай

Пунта Кана – намереният рай

Пунта Кана е една от онези екзотични дестинации, за които започваме да мечтаем в мразовитите зимни дни. Там е горещо не само времето. Гореща е и атмосферата. Всеки отдал се на магията на Пунта Кана, остава в нейн плен завинаги.

Най-странният остров в света – като пръстов отпечатък

Най-странният остров в света – като пръстов отпечатък

С какво един малък остров край Хърватска си печели названието „най-странния остров в света”? Дали неговата странност се дължи на природата или пък е дело на човека? Прочетете повече за най-странния остро в света, който прилича на пръстов отпечатък.