10-те най-снимани града в Европа

0 коментара0/5

Дестинация:
Лондон - Великобритания;
Барселона, Мадрид - Испания;
Венеция, Рим, Флоренция - Италия;
Будапеща - Унгария;
Париж - Франция;

Няколко държави и техните градове попадат в списъка на 10-те най-снимани града в Европа. Кои са те, научете в следващите градове, където от 10 до 1 са представени най-сниманите градове в Европа.

Въпреки че е Европа е вторият най-малък континент в света, тя посреща повече от половината от всички туристи в световен мащаб. Европа може да се похвали и с числено превъзходство по отношение на най-посещаваните страни в света, като 7 от 10 са разположени в пределите на европейския континент.

Рим

Всъщност тези факти едва ли са изненада за някого – Европа има добре запазено културно наследство, богата история, като цяло е безопасна за туристите и изключително разнообразна по отношение на държави, градове и курорти.

И така – кои са най-сниманите градове в Европа? Започваме отброяването от 10 до върха на класацията.

10. Лондон

Лондон е очарователен и космополитен град с много музеи, художествени галерии, красиви зелени паркове, много възможности за пазаруване, театрална сцена и разбира се, кралски особи. Лондон е град, който има от всичко и който е един от най-сниманите в цяла Европа.

Добави описание

 

9. Мадрид

Испанската столица Мадрид е и най-големият град в страната. Той е известен и със своя интензивен нощен живот, множество забележителности и прекрасна архитектура.

Добави описание

 

8. Прага

В Прага пък туристите се наслаждават на зашеметяващи катедрали със средновековна архитектура, които заслужават да бъдат увековечени със снимка. Изискана кухня и енергична атмосфера са още две неща, с които Прага привлича хора от целия свят.

Добави описание

 

 

7. Будапеща

Столицата на Унгария често е наричана „Париж на Изтока”. В Будапеща могат да се видят архитектурни забележителности, които със сигурност ще ви предизвикат да ги заснемете.

Добави описание

 

6. Флоренция

Столицата на Тоскана – Флоренция, често е опасвана като колосален музей на открито, заради изкуството и архитектурните съкровища, които крие. Неслучайно Флоренция е един от най-сниманите градове в Еропа.

Добави описание

 

5. Монако

В Монако може да се видят много луксозни яхти, коли, скъпи хотели и заведения. Като цяло Монако е едно от любимите места на богатите туристи, които не се притесняват колко пари ще им се наложи да изхарчат.

Добави описание

 

4. Венеция

Венеция е един от най-красивите градове в цяла Италия и щеше да е изненада, ако не попадаше сред 10-те най-снимани града в Европа. Красиви мостове и живописни канали – така може да се опише Венеция, известна още като един от най-романтичните градове в света.

Добави описание

 

 

3. Париж

Париж привлича повече от 45 милиона туристи годишно и е една от най-популярните туристически дестинации в света. Ето защо без съмнение Париж попада и в класацията на 10-те най-снимани града в Европа. Столицата на Франция е известна със своята романтична атмосфера, култура, изкуство, развлечения и мода.

Добави описание

 

2. Барселона

Барселона е една от най-добрите испански дестинации, защото предлага всичко в едно – от историческа архитектура до оживен нощен живот. Катедралата Саграда Фамилия е една от иконите на Барселона, която няма как да бъде пропусната от всеки турист.

Добави описание

 

1. Рим

Столицата на Италия – Рим, е най-сниманият град в цяла Европа. Той е едновременно исторически и модерен и завладява с неповторимата си атмосфера.

Добави описание

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "10-те най-снимани града в Европа".

Още от "По света"

Хавана – страст, пури и салса

Хавана – страст, пури и салса

Едно от най-вълнуващите кътчета на света това е Куба – страната, която никога не спи и безспир се забавлява под жарките лъчи на слънцето и веселите ритми на латино-танците.

Ситжес – дестинация за всички

Ситжес – дестинация за всички

Ако търсите толерантност и свобода на избора, идете в Ситжес – един динамичен плажен град, в който има място за всички - млади и стари, хомо- и хетеросексуални, семейства и приятели. Ситжес ви очаква – 24 / 7 и без никакви предразсъдъци!

Шест чудотворни места в Италия

Шест чудотворни места в Италия

Многобройни места в Италия се славят като притежаващи особена лековита сила.