5 горещи летни дестинации

0 коментара0/5

Лятото е време за отпуска и пътуване. Ако още не сте избрали посока, вижте кои са 5-те горещи летни дестинации за лято 2018.

5 горещи летни дестинации
 © istockphotos

Котор, Черна гора

Разположен в тих залив на Адриатическо море, Котор е чудесно място за бягство през летните месеци и алтернатива на по-скъпите хърватски курорти. Крайбрежното градче ще ви впечатли с красотата си, освен това е и един от обектите на световното наследство на Юнеско. Задължително трябва да се разходите по крайбрежната алея и да посетите старото пристанище.

Вижте също: Котор - невестата на Адриатика

Добави описание

Миконос, Гърция

Гръцките острови са актуална дестинация за лятото от дълги години, но Миконос се наложи като топ избор на известните личности. През горещите месеци там може да срещнете модели от ранга на Алесандра Амброзио, актриси като София Вергара и Скарлет Йохансон, и още - Ариана Гранде, Моника Белучи, Кендал Дженър...

Вижте също: Миконос - бисерът на Егейско море

Добави описание

Според легендата островът е основан върху костите на чудовища, които Херкулес е победил. Днес той предлага на своите посетители над 100 ресторанта, близо 50 кафенета, над 35 гръцки таверни и 25 плажа според нуждите на почиващите.

Добави описание

Порто, Португалия

Разположен на северното крайбрежие на Португалия, град Порто впечатлява с архитектура, гледки, култура и микс от вкусове. Освен това е по-икономичната и достъпна алтернатива на Лисабон. Обърнете внимание на по-старите къщи, чиито фасади са покрити с пъстри керамични плочки. Не забравяйте да си поръчате чаша портвайн - вино с тъмнозлатист цвят, което се произвежда в този регион на страната.

Вижте също: Порто- град с харизма

Сицилия, Италия

Няма как да говорим за горещи летни дестинации и да не включим поне едно от красивите кътчета на Италия. За 2018-та сред най-популярните туристически точки е остров Сицилия, на който се намира и най-големият действащ вулкан в Европа - Етна.

Вижте също: Сицилия - душата на Италия

Добави описание

Ако не ви се плажува, може да се разходите из уличките на Палермо - най-големият град на острова или до някоя от винарските изби, разположени в източната част на Сицилия. За любителите на историята островът предлага разходка из античния град Сегеста, който е бил разрушен през 5-ти век, или из Сиракуза, където се намират останки от храма на Аполон.

Тенерифе, Канарските острови

Тенерифе е най-големият и най-гъстонаселеният от Канарските острови. Разположен е в Атлантическия океан и се намира на 300км от Африканския континент и на близо 1300 от Европейския и в частност от Испания. Популярна дестинация е сред туристите заради мекия си климат и многото възможности за почивка. 

Вижте също: Остров Тенерифе - райско кътче

Добави описание

Аквапаркове, барове и популярни дискотеки се намират в град Адехе, до който лесно може да стигнете с кола или автобус. Който иска пък може да се разходи в национален парк Тейде, където се намира и едноименният вулкан, издигащ се на 3718 метра надморска височина. Малко над 2000 метра има лифт, който ви извежда на 3555 метра, откъде може да поемете по някоя от трите пътеки.

08.06.2018/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "5 горещи летни дестинации".

Още от "По света"

Езеро без дъно - туристическа атракция в Албания

Езеро без дъно - туристическа атракция в Албания

Запазено преди време изключително само за албанските туристи, днес езерото без дъно или "Синьото око" както още е известно омайва всеки любител на природни забележителности.

Порто – град с харизма

Порто – град с харизма

Порто е един от най - харизматичните европейски градове, който крие безброй неопознати съкровища, тъй като често остава в сянката на португалската столица. Всеки посетил го обаче е категоричен, че с жизнената си атмосфера и мултиепохален облик, Порто е достоен да бъде първенец. Преценете сами!

Прага - градът на стоте кули

Прага - градът на стоте кули

Прага е един от посещаваните европейски градове днес и една от най-предпочитаните дестинации за изкарване на Коледните и Новогодишните празници.