5 града, които да посетите през Април

0 коментара0/5

Април е един от най-приятните и подходящи за екскурзии месеци. Вижте кои 5 града може да разгледате през април и да останете очаровани от тях.

5 града, които да посетите през Април
 © istockphotos.com

Киото, Япония

Ако някога планирате да посетите бившата столица на Япония, то това задължително трябва да е през април. Киото е смятан за най-красивия град в Япония заради множеството вишневи дръвчета, които цъфтят през пролетта. Явлението е познато с името Сакура и обозначава процеса на цъфтеж на вишните, които са от специална разновидност и не дават плод, но пък са изключително красиви.

Добави описание

Сакура започва в края на март, но е в разгара си през първата половина на април. Може да разгледате още императорския дворец, светилището "Шимогамо", някои от местните храмове или да се разходите по крайбрежието на река Камогава.

Вижте също: Киото - най-добрата туристическа дестинация в света

Добави описание

Ко Самуи, Тайланд

Ко Самуи е остров в Тайланд, притегателен център за множество туристи. За разлика от Пукет, където вали повече, тук времето остава сухо по-дълго. През април се отбелязва и тайландската нова година - Сонгкран, а тържествата продължават близо седмица. Едно от забавленията са уличните битки с водни пистолети.

Вижте също: Не правете това в чужбина

Добави описание

Маракеш, Мароко

Мароко е една от топ дестинациите на 2018-та година, а столицата Маракеш е идеално място за малко бягство през април. Причината е, че по това време на годината климатът е най-приятен - дните са топли и слънчеви, почти без валежи, а нощите леко хладни. Затова сега имате възможност да разгледате спокойно множеството пазари на Маракеш, да си направите разходка с камила, да видите редките растения в градината Мажорел или да посетите руините на двореца Бади.

Вижте също: Мароко - ориенталски прелести

Добави описание

Соренто, Италия

Италия е красива по всяко време на годината, но Соренто през април е сбъдната мечта. Разположен на брега на морето, малкият град е близо до дестинации като Неапол и Помпей, предлага същите красиви гледки като Амалфи, но без тълпите от туристи. През април цените на хотелите са по-евтини отколкото в разгара на лятото, а климатът е все така благоприятен за разходки из каменистите плажове. Освен това през пролетта в Соренто се носи уханието на цъфнал жасмин, което ще ви остане скъп спомен.

Добави описание

Истанбул, Турция

Столицата на южната ни съседка е само на няколко часа път с кола, а през април тя е по-красива от всякога. Причината е в ежегодния фестивал на лалетата, който се провежда вече за 12-та година. Лалето е символ на Истанбул, затова му се отдава и такова голямо значение. Тази година фестивалът започва от 9-ти април и продължава до края на месеца. Луковиците са пръснати из целия град, като през 2016-та са били близо 30 милиона. Най-много лалета на едно място обаче ще видите в парка Емирган, градския парк Гюлхане до двореца Топ Капъ и пред Синята джамия.

Вижте също: 5 забележителности от турските сериали

10.04.2018/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "5 града, които да посетите през Април".

Още от "По света"

Корфу – смарагдовият остров

Корфу – смарагдовият остров

Ако искате още малко да се порадвате на слънчевите лъчи, почивка на Корфу ще ви се отрази добре. През септември и октомври температурата на гръцкия остров е около 23-25 градуса, а смарагдовите води са все още топли.

5 дестинации в Европа за месец май

5 дестинации в Европа за месец май

Май месец е идеалното време за пътувани из Европа. Причината - хубавото време и приятните температури ви дават възможност спокойно да се насладите на почивката си. Вижте 5 дестинации в Европа, подходящи за туристическа дестинация през май.

Великата китайска стена

Великата китайска стена

Аз присъединих отделните княжества и обединих Китай, разруших старите стени и застави за да свържа защитните съоръжения на шестте царства. Положението е стабилно, моят народ живее щастливо, мъжете работят в полето, а жените се занимават с тъкане.