5 места, които да посетите в Загреб

0 коментара0/5

Загреб - столицата на Хърватска, е един от най-приятните и уютни градове, подходящ за разходка за цялото семейство. Вижте 5 места, които задължително да посетите в Загреб.

5 места, които да посетите в Загреб
 © istockphotos

Катедралата "Света Богородица"

Катедралата "Света Богородица" е може би най-емблематичната  и посещавана забележителност в Загреб. Двете й кули се издигат на 108 метра височина и това я прави най-високата сграда в града. Издържана в готически стил, катедралата е построена през 1906-та година и е с капацитет от 5000 души. Отворена е всеки ден от 10 до 17ч.

Добави описание

Музей на разбитите сърца

Единственият музей в света, който прави изложба на символите от провалените връзки, се намира в хърватската столица. Музеят на разбитите сърца разказва трагични любовни истории, показва счупени рамки и съдове, скъсани снимки, играчки и сувенири, които влюбените са си подарявали, разбити телефони и още много други експонати, овековечили края на една връзка.

Вижте още за Музея на разбитите сърца

Добави описание

Кулата Лотршак

Всеки ден, точно в 12 на обяд, в Загреб се чува гърмеж от оръдие, който идва именно от кулата Лотршак. Оръдието е завещано от крал Бела IV с уговорката всеки ден да бъде използвано от местните. Традицията е въведена през 1877г. и до днес не е прекъсвана. Самата кула е създадена още през 13-ти век, намира се в Горни град и днес е дом на художествена галерия. След като платите входна такса, може да се изкачите до върха й, където има панорамна площадка, на която да си направите снимки. Кулата е отворена всеки ден от 9 до 21 часа.

Добави описание

Парк "Максимир"

Най-големият градски парк в Загреб е "Максимир". Създаден е през 1784-та година и е издържан в староанглийски стил. Просторните зелени площи и различните атракциони, кафенета и ресторанти го правят подходящ за разходка с малки деца. В него се помещава и зоологическата градина на Загреб, която работи всеки ден от 9 до 17 часа.

Добави описание

Ботаническата градина

Отново в центъра на Загреб може да се насладите на приятната атмосфера в градската ботаническа градина. Мястото е подходящо за разходка, по време на която ще имате възможност да разгледате уникални растителни видове, да се снимате край красивите водни лилии и дори да срещнете някоя от костенурките, които живеят там. Входът е свободен, а ботаническата градина работи от неделя до вторник с работно време 9-14:30 часа и от сряда до събота с работно време от 9 до 19 часа.

25.03.2018/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "5 места, които да посетите в Загреб".

Още от "По света"

Флорида - „Слънчевият щат“

Флорида - „Слънчевият щат“

Несъмнено на Земята има безброй райски кътчета. Приказни местности, на чиято красота не може да се наситим; сред атмосферата, на които се чувстваме пълноценни и заредени с енергия и настроение.

Крит – пазител на Минойската култура

Крит – пазител на Минойската култура

Крит е една от топ дестинациите за почивка в Гърция и един от най-красивите острови в света. Но Крит е и пазител на наследството на една от най-могъщите и развити древни цивилизации – Минойската. Крит ще ви поведе на пътешествие във времето.

Великден по света

Великден по света

Великден отново дойде. За пореден път християнският свят ще отпразнува Възкресение Господне и триумфа на живота над смъртта. И за пореден път традициите и тържествата на Великден ще направят света по-светъл и по-пъстър.