9 интересни факта за Москва

0 коментара0/5

Дестинация:
Москва - Руска федерация;

През следващия един месец Русия е домакин на Световното първенство по футбол, а Москва е градът, където се състоя официалното откриване и където ще бъде финалът. Вижте 9 интересни факта за Москва и Русия.

9 интересни факта за Москва

 

1. Подгответе се за големи тълпи - Москва е един от най-големите мегаполиси в света с близо 17 милиона души, включвайки предградията на руската столица. Имайки предвид туристическия поток покрай Световното по футбол, опашките и тълпите няма да са рядкост.

2. Оставете GPS-a - винаги носете със себе си традиционна туристическа карта, защото само на нея са включени всички улички и забележителности в централната част на града. На електронните устройства някои от тях умишлено не присъстват.

3. Ползвайте метрото - Московското метро е едно от най-красивите в света, а всяка станция е уникална по рода си. Освен това се слави с изключителна точност - и в най-натоварените часове се чака по не повече от 3 минути за влакче.


Метрото в Москва – един уникален шедьовър


 

4. Внимавайте какво снимате - по добре не правете снимки около правителствени сгради, защото е забранено и не е изключено да ви арестуват. 

5. Сверете си часовника - Русия е страната с най-много часови зони, затова внимавайте на какво часово време е настроен часовника ви, докато сте в Москва. Трябва да е на +3 часа от универсалното часово време.


 

6. Носете повече пари във вас - Мосва е един от най-скъпите градове, както за живеене, така и за туризъм. Имайте предвид, че цените около Световното по футбол са още по-завишени и такси от центъра до летището вече е повече от 70 евро.

7. Ползвайте градски транспорт - обявено е, че в дните, когато има мач, ако билетът е с вас, може да ползвате градския транспорт на града, без да плащате.


 

8. Обръщайте внимание на облеклото - в Москва добрият външен вид е особено ценен. На опера или театър се ходи с официално облекло. На бар също е прието да сте по-издокарани - токчета и рокля или пола за жените, тъмни цветове за мъжете.

9. Стадион "Лужники" - това е стадионът, който е домакин на откриването и на финала на Световното по футбол. Капацитетът му е до 81 хиляди души, има над 100 VIP ложи, а през годините е бил домакин на над 3000 мача. Построен е през 1956г., но е реновиран през последните 4 години именно заради Световната купа по футбол.

 

15.06.2018/ Христина Спасова

 

 

 

Още за: Москва, Русия

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "9 интересни факта за Москва".

Още от "По света"

Великата синя дупка

10-те най-красиви острова в света

Най-красивият остров в света, според TripAdvisor, е Амбергрис Кайе в Белиз.

10 от най-добрите горещи извори в Европа

10 от най-добрите горещи извори в Европа

Няма нищо по-хубаво от това да се потопим в горещ извор, докато навън е студено. С наближаването на зимата и падащите температури, ни се прииска да се постоплим. Вижте кои са най-добрите горещи извори в Европа.

Разходка из Болоня под звуците на диджериду

Разходка из Болоня под звуците на диджериду

На една от пешеходните зони в Болоня, водеща към централния площад двама младежи омайват хората излезли да отморят привечер след жегата през деня със странна музика, произведена от дълги магически инструменти, приличащи на тибетските.