Дисниленд, Париж - събудете детето в себе си

1 коментар0/5

Дестинация:
Париж - Франция;

Дисниленд е най-посещаваната дестинация в Париж. Дисниленд дори задминава Айфеловата кула по популярност. Елате с нас на виртуална разходка из Дисниленд Париж.

Дисниленд, Париж - събудете детето в себе си

Паркът е създаден така, че да ви накара да забравите, че съществува друг свят. Помислено е за всеки детайл - от сградите, зелените площи, та дори до обслужващия персонал. Фокусът разбира се е върху децата, но и възрастните не са забравени.

Дисниленд Париж е разделен на 3 части - Дисниленд Парк, Дисниленд Студио Парк и Дисниленд Вилидж (частта за пазаруване)

  • Дисниленд Парк

Това е първият построен парк в целия комплекс. Символ на този парк е замъкът от "Спящата красавица". Дисниленд парк е посветен изцяло на героите от приказките на Дисни. Самият Дисниленд парк е разделен на няколко части. Тук има общо 49 различни атракции. Заслужава си да се разходите по главната улица и да разгледате подробно целия парк.

Дисниленд, Париж - събудете детето в себе си

Освен това тук има атракция, която ще ви потопи в Дивия Запад - Frontierland.

Дисниленд, Париж - събудете детето в себе си

В случай, че предпочитате приключенията, отделете повече време на Adventureland. Атракцията пресъздава джунгла и атмосферата тук е малко по-екзотична.

Дисниленд, Париж - събудете детето в себе си

Fantasyland е мястото за любителите на приказките. Тук можете да надникнете в света на любимите си герои - Пинокио, Спящата красавица, Снежанка, Алиса, Дъмбо и други.

Париж - градът на мечтите >>>

Discoveryland е посветен на живота на различни изследователи като Леонардо Да Винчи.  Във всяка отделна подчаст на парка ще откриете различни по вид атракциони. Обещаваме ви, че ще намерите за всекиго по нещо.

Дисниленд, Париж - събудете детето в себе си

  • Дисниленд Студио Парк

Oтваря врати през 2002г. Тук атракционите са посветени повече на различни филми, герои и сюжети. Тук ще намерите атракциони за по-големи деца, тийнейджъри и възрастни

Тази част от Дисниленд Париж е по-слабо популярна и има 2 пъти по-малко посетители. Разделена е на няколко терена, всеки от които със своя тема и уникални атракциони. 

Предна част тук са предимно магазините за сувенири. В предния терен ще ви посрещне огромната водна кула с уши на Мики Маус и фонтанът Фантазия - едни от символите на Дисниленд Париж. Тази част от парка е посветена на Братя Люмиер - основоположниците на киното.

Дисниленд, Париж - събудете детето в себе си

Toon студио е друга част от парка. Този терен е посветен основно на герои от анимационните филми на Дисни и PIXAR. Тук ще откриете най-различни малки и по-големи атракциони, вдъхновени от анимационните герои.

Третият терен се казва Production Courtyard. Тази част е свързана с холивудски филми. Тук се намират едни от най-популярните атракциони. Единият от тях е интерактивно шоу с извънземното Стич (от "Лило и Стич"), в което гостите взимат участие. Другото е The Twilight Zone Tower of Terror. Вижте една видео разходка из този атракцион.

Последният терен е отделен изцяло за процеса на направа на филмите и какво се случва зад камерата. Тази част е най-непопулярната от целия парк. 

  • Дисни Вилидж (Disney Village) 

Това е частта, отделена специално за почивка, пазаруване и заведения за хранене. Можете да избирате между различни тематични заведения и ресторанти. Но внимавайте, цените могат да ви изненадат неприятно. 

Дисниленд, Париж - събудете детето в себе си

09.09.2014/ Радослава Михайлова

1 коментарДобави коментар »

Pi_

От Pi_10.09.2014, 14:06 ч.

Много е красивичко там, обаче с приятелките ми отидохме през август и чакахме по 3 часа за всяка атракция. Уличките са като извадени от приказки, много ми харесват всички сгради, но заведенията за хранене са fast food. И не се...

Виж всички коментари за "Дисниленд, Париж - събудете детето в себе си".

Още от "По света"

Тайните на Операта в Сидни

Тайните на Операта в Сидни

Научете повече за историята на Операта в Сидни – една от най-емблематичните сгради в света. Какви са тайните на Операта в Сидни, разберете в следващите редове.

Синята река в Коста Рика

Рио Селесте – синята река на Коста Рика

Реките могат да бъдат бурни, тихи, неукротими, малки, големи, дълги с километри. Но едва ли сте подозирали, че може да съществува река, чийто цвят е светло син – точно като океанската вода около някой далечен екзотичен остров.

Разходка из Болоня под звуците на диджериду

Разходка из Болоня под звуците на диджериду

На една от пешеходните зони в Болоня, водеща към централния площад двама младежи омайват хората излезли да отморят привечер след жегата през деня със странна музика, произведена от дълги магически инструменти, приличащи на тибетските.