Най-красивите ледени пещери по света

От 0 коментара0/5

Дестинация:
Австрия;
Исландия;
Руска федерация;
САЩ;
Словакия;
Швейцария;

Зимата, снегът и ледът могат да създадат доста впечатляващи природни забележителности. Затова днес решихме да се разходим до някои от най-красивите ледени пещери по света.

Най-красивите ледени пещери по света

Експедициите до тези ледени пещери са опасни и винаги трябва да бъдете придружавани от обучени специалисти и хора с опит. Някои от тези красиви пещери се намират в Европа, което ги прави достижима природна забележителност.

 

Ледената пещера Айсрийзенвелт, Австрия

Айсрийзенвелт е най-голямата ледена пещера в света. Най-подходящият вариант е да тръгнете за пещерата от Залцбург и да се наслаждавате на красивата гледка по пътя.

Предимството на Айсрийзенвелт е че е лесно достъпна дори за неопитни туристи. Пещерата е отворена от 1 май до 26 септември.

Най-красивите ледени пещери по света

 

Големите четири пещери, САЩ

Големите четири пещери са ледени пещери около Вашингтон, САЩ. Мястото е много популярно за туристите, особено през лятото и есента. Районът си заслужава да попадне в списъка ви със забележителности, защото наоколо има и други ледени пещери, които можете да посетите.

Най-красивите ледени пещери по света

 

Ледените пещери на глетчера Менденхол, Аляска, САЩ

Глетчерът Менденхол е една от най-популярните атракции на Аляска. Особено впечатляващи са ледените пещери. Понеже се топи, водите му образуват красиви ледени образувания. Предимството на тези ледени пещери е, че са лесно достъпни за туристи. Можете да посетите ледените пещери на Менденхол по всяко време на годината.

Най-красивите ледени пещери по света

 

Ледената пещера Скафтафел, Исландия

Скафтафел е популярен национален парк в Исландия. Тук можете да видите и една от най-красивите ледени пещери в света. Гледката си заслужава, защото на всяка крачка можете да се насладите на дивата природа на Исландия. Най-подходящото време за посещение е зимата, когато пещерата е напълно замръзнала. Можете да се включите към организирана екскурзия от Рейкявик за Скафтафел.

Най-красивите ледени пещери по света

 

Ледената пещера Добшинска, Словакия

Ледената пещера Добшинска е една от най-популярните атракции в Словакия. Тук ледовете достигат дебелина от почти 27 м., а красивите ледени образувания правят пещерата топ забележителност в Европа. Добшинската ледена пещера дори е част от Световното наследство на ЮНЕСКО. Достъпна е за туристи. Ледената пещера Добшинска е отворена за посетители от 15 май до 30 септември.

Най-красивите ледени пещери по света

 

Ледената пещера на Камчатка, Русия

Почитателите на дивата природа със сигурност ще се насладят на ледената пещера на Камчатка в Русия. Тази ледена пещера сама по себе си е красива. Впечатляваща обаче е и заобикалящата я местност с активни вулкани. Тънкият лед е красив особено когато слънчевите лъчи минават през него и образуват цветни отблясъци. Най-подходящото време за посещение за масовия турист е от юли до септември.

Най-красивите ледени пещери по света

 

Ледените пещери на глетчера Горнер, Швейцария

Горнер е вторият по големина ледник в Швейцария. Тук можете да откриете и някои от най-красивите ледени пещери. Макар пещерите да не са достъпни за туристи, заслужава си да се разходите до ледника за разходка. Най-удобното място за тръгване е курортът Цермат.

Най-красивите ледени пещери по света

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Най-красивите ледени пещери по света".

Още от "По света"

7 романтични острова по света

7 романтични острова по света

Какво по-романтично от седмица на отдалечен романтичен остров с половинката? Има места на планетата, които ще ви накарат да забравите всичко освен за половинката. Подбрахме за вас няколко от най-романтичните острови по света.

Тадж Махал – храмът на вечната любовта

Тадж Махал – храмът на вечната любовта

Любовта ще спаси света! Ако не света, то увековечава за поколенията едно вечно чувство. Всички казват, че историята за императора и императрицата е като приказка. Приказката за Тадж Махал

Любляна – дух и култура

Любляна – дух и култура

Казват, че Любляна е една от най-красивите европейски столици, чийто младежки дух и многолика култура привличат стотици хиляди туристи годишно. Тук новото и старото са в абсолютен синхрон, приятелското отношение е визитна картичка за местното население, а над всичко сякаш властва достолепната древност на „любящия” град. Посетете Любляна веднъж и със сигурност ще се върнете отново!