Дубай – бъдеще в настоящето

23 коментара4/5

Дестинация:
Дубай - Обединени арабски емирства;

Дубай е част от Обединените Арабски Емирства и най-главният и големият град от тях. За 18 години претърпява най-грандиозната метаморфоза, регистрирана някога.

Този богат на петролни залежи град се превръща от почти безлюдни ширини в най-великото творение от архитектурна, модернистична и естетична гледна точка.

Развитието му е изумително. Всяка следваща крачка граничи с все по-недостижими мечти, които се претворяват в спиращо дъха пътешествие през годините, отпращайки ни далеч в бъдещето.

1.Започваме с 1990 г. Тогава Дубай е просто сухо неприветливо място за живот, нагорещено от жегите, пропито от една различна култура и религия.

dubai1.jpg

2.Само след четири години, през 2003 виждаме находчивият ум и изобретателност, подплатена със солидна сума пари да започва градежа на мечтите ни.

dubai2.jpg


3. С всяка година темпото се ускорява все по-бързо и по-бързо. Проучванията сочат, че за момента на територията на Дубай се намират 25 процента от всички кранове на света.

dubai4.jpg

4. Дубайската брегова линия. Когато проектът е завършен, той ще представлява най-грандиозно развитата брегова линия в света.

dubai5.jpg

5. Всичко това се случва само за последните 5 години, включително и тази островна група, който наподобява палмово дърво. Това са най-големите изкуствено построени острови в света и могат да бъдат забелязани дори от Космоса. Когато е готов, този островен комплекс ще има 2000 луксозни вили, 40 лъскави хотела, молове, кина и много други съоръжения.

dubai-page.jpg

6. Друга впечатляваща островна група е озаглавена „Островите Свят“. Тя представлява 300 изкуствено-създадени острова, подредени във формата на Земята. Всеки от тях е на цена 25-30 млн. долара.

dubai9.jpg

7. Хотел Бурдж Ал-Араб е най-восокият хотел в света, който е обявен за единственият 7 звезден в света. Той е разположен на изкуствен остров във водата.

dubai10.jpg

8. Хидрополис е първият в света подводен хотел. Изцяло е построен в Германия и след това транспортиран до Дубай. По план трябва да е готов до 2009 г.
dubai11.jpg

9. Бурдж Дубай е административна сграда, чиято восочина се предполага да бъде 800 метра, което автоматически ще я превърне в най-високата сграда в света, когато бъде завършена тази година.

dubai12.jpg

10. Около 2008-09 горе долу така ще изглежда центърът на Дубай.

dubai13_1.jpg

11. Ал Бурдж ще бъде разположен в центъра на бреговата линия на Дубай. Когато е готов, ще измести Бурдж Дубай от лидерското място и ще се превърне в най-високата сграда в света.
Височината му ще го издига на 1200 м., което го прави около три пъти по-висока от Импайър Стейт Билдинг в Ню Йорк.

dubai14.jpg


12. Международният хотел и кула Тръмп ще бъде централна част на един от Палмовите острови.

 

 

dubaj15.jpg

 

 

13. Дубайленд ще се простира на площ от 107 кв. мили. На цена горе долу около 20 билиона долара. По настоящем най-големият увеселителен парк в света е Уолт Дисни в Орландо. Дубайленд ще бъде два пъти по-голям.

dubai - page2.jpg

14. Яхтено пристанище Дубай е изцяло построено от човешка ръка. Ще помещава над 200 небостъргача, когато е завършен. Първата фаза на проекта вече е завършена.

dubai20.jpg

15. МОЛ Дубай ще е най-големият мол в света.

dubai21.jpg

16. Дубай Ски ( вече е отворено) е най-големият ски център на затоврени врати в света.

dubai22.jpg

Метро системата в Дубай, веднъж завършена, ще бъде най-голямата изцяло автоматизирана железопътна система в света. Международното летище в Дубай ще е най-голямото летище в света, когато е готово. В момента в Дубай има повече работници-изпълнители от самите жители.

Дубай е грандоманско олицетворение на най-смелите човешки хрумвания, панаир на суетата, съревнование със собствените ни креативност и изпълнителност. То е не просто блян, а доказателство, че мечтите могат да се сбъдват.


03.06. 2008 г. / Радостина Пеева

23 коментарaДобави коментар »

кейси

От кейси08.01.2011, 13:37 ч.

дубьй е гения на човешката мисал и вьэможности !!!

Виж всички коментари за "Дубай – бъдеще в настоящето".

Още от "По света"

Синая – божествена земя в Карпатите

Синая – божествена земя в Карпатите

Вероятно сте чували за планината Синай в Египет, където Мойсей получава 10-те божи заповеди? Тогава нека ви разкажем за Синая – късче божествена земя в сърцето на Карпатите. Каква е връзката? Всичко започва с едно посещение в Синай...

Портофино – пристанището на делфините

Портофино – пристанището на делфините

Мнозина не са чували за Портофино. Но не е така за богатите и известни знаменитости, които избират именно Портофино, за да се поглезят – малък италиански курорт на брега на Лигурско море, който през последните години се превърна в топ дестинация.

Абу Даби – разкошът на арабския свят

Абу Даби – разкошът на арабския свят

Абу Даби е тайната мечта за всеки любител на разкоша и лукса. Абу Даби е перлата на арабския свят, където са реализирани най-необяснимите човешки представи за условия на живот. В Абу Даби престоят е приключение в нереално измерение.