Внимание, духове! - 5 забележителности

0 коментара0/5

Забележителностите, обитавани от духове, са интересна форма на екстремен туризъм. Най-често обитавани от духове, са лудници, замъци и изоставени болници по целия свят. Вижте кои забележителности попаднаха в нашата зловеща класация. Внимание, духове! - 5 забележителности

Внимание, духове! - 5 забележителности
Внимание, духове! - 5 забележителности

Душите на 9 000 душевно болни

Лудницата Бийчуърт, позната още като Мейдей Хилс е една от най-популярните забележителности в Австралия. Тук в продължение на 130 години са живели хора с психически проблеми, лекувани по различни, понякога жестоки начини. Използвали са ледени бани, електрически ток и т.н., за да подобрят състоянието им. В резултат на това в Бийчуърт са регистрирани над 9 000 смъртни случая. Местните вярват, че душите на починалите обитават сградата.

4 призрачни места в България >>>

Внимание, духове! - 5 забележителности

Любопитно: Лудницата Бийчуърт е популярна туристическа дестинация и е отворена за дневни и нощни туристически обиколки

Кафявата дама

Замъкът Рейнхам Хол в Норфолк, Англия, е обитаван от дух, наречен Кафявата дама. Наричат я така заради кафявата брокатена рокля, с която е облечена. Смята се, че това е духът на Дороти Таунзенд, омъжена за висконт Таунзенд. Лейди Дороти обаче имала извънбрачна връзка с британския лорд Уартън. Когато съпругът й научил за аферата, я заключил в една от стаите, където Кафявата дама останала до смъртта си. 

Добави описание

Любопитно: През 1936 г. фотограф улавя Кафявата дама на едно от стълбищата в замъка. Предвид липсата на фото обработващи прграми по онова време, склонни сме да му повярваме.

Добави описание

     Кафявата дама, уловена от фотообектив

Духът, който свири на пиано

Една от забележителностите, обитавани от духове, е замъкът на Юлия Хашдеу в Румъния. Юлия Хашдеу е румънска поетеса, която умира много млада. Баща й, Богдан Хашдеу, страдал от ненавременната загуба и построил замък в нейна чест. По-късно той се увлякъл по спиритуализма и извикал духа на дъщеря си сред живите. До днес Юлия Хашдеу се разхожда из замъка и носи в ръка букет от любимите си маргаритки. Посетители на замъка разказват, че са чували духа на Юлия да свири на пиано любимите си мелодии.

Внимание, духове! - 5 забележителности

Проклятието над Бхангхар

Бхангхар е стара крепост в Раджастан, Индия, около която има много легенди. Най-популярната е за магьосник, влюбил се в принцесата, която живеела тук. Тя не отвръщала на любовта му. Магьосникът опитал да я омае с отвара, но принцесата открила замисъла му. В яда си пуснала по склона голям камък, за да убие магьосника. Точно преди да го премаже, магьосникът проклел крепостта и всички, живеещи в него. Скоро след това след военно нападение и безредици, всички жители и принцесата са избити. До днес обаче духовете им обитават крепостта и руините.

Любопитно: Властите в Индия забраняват влизането в Бхангхар след залез слънце

Добави описание

Призраците на войниците

Замък Добра надежда в Кейптаун, Южна Африка, също е сред забележителностите, обитавани от духове. Смята се, че единият от духовете е на Питър Гисбърт ван Ноот. Той бил командир в армията на европейските колонизатори  и осъдил на смърт няколко войници, опитали да дезертират. Няколко часа след екзекуцията Гисбърт е намерен мъртъв с ужасен израз на лицето. Няма видими причини за смърта.

Внимание, духове! - 5 забележителности

Има няколко регистрирани случая, в които хора твърдят, че видели духовете на войниците и на Гисбърт да бродят из замъка.

20.05.2014/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Внимание, духове! - 5 забележителности".

Още от "По света"

Розовото езеро Хилиър - красиво и загадъчно

Розовото езеро Хилиър - красиво и загадъчно

Ако предприемете екскурзия до далечна Австралия, няма как да не включите в програмата си розовото езеро Хилиър.

Сингапур – екзотичното цвете на Азия

Сингапур – екзотичното цвете на Азия

Остров Сингапур е колкото екзотичен, толкова и главозомайващ. Сингапур е перла в короната на Азия и ароматното цвете на Изтока. Пътешествието до Сингапур вече не е мираж, а мерило за страстта към приключенията и екзотиката. Сингапур ви очаква.

Люксембург – "Малката Швейцария"

Люксембург – "Малката Швейцария"

Люксембург е малка, но славна държава, разположена на границата между Римска и Западна Европа. Взел сякаш най-доброто от двете цивилизации, с времето Люксембург е изградил собствен облик на политическа и икономическа мощ.