10-те най-снимани града в Европа

1 коментар0/5

Няколко държави и техните градове попадат в списъка на 10-те най-снимани града в Европа. Кои са те, научете в следващите градове, където от 10 до 1 са представени най-сниманите градове в Европа.

Рим
Рим © iStock

Въпреки че е Европа е вторият най-малък континент в света, тя посреща повече от половината от всички туристи в световен мащаб. Европа може да се похвали и с числено превъзходство по отношение на най-посещаваните страни в света, като 7 от 10 са разположени в пределите на европейския континент.

Всъщност тези факти едва ли са изненада за някого – Европа има добре запазено културно наследство, богата история, като цяло е безопасна за туристите и изключително разнообразна по отношение на държави, градове и курорти.

Вижте още:

5-те най-щастливи страни в света за 2016 >>>

И така – кои са най-сниманите градове в Европа? Започваме отброяването от 10 до върха на класацията.

10. Лондон

Лондон е очарователен и космополитен град с много музеи, художествени галерии, красиви зелени паркове, много възможности за пазаруване, театрална сцена и разбира се, кралски особи. Лондон е град, който има от всичко и който е един от най-сниманите в цяла Европа.

Добави описание

9. Мадрид

Испанската столица Мадрид е и най-големият град в страната. Той е известен и със своя интензивен нощен живот, множество забележителности и прекрасна архитектура.

Добави описание

8. Прага

В Прага пък туристите се наслаждават на зашеметяващи катедрали със средновековна архитектура, които заслужават да бъдат увековечени със снимка. Изискана кухня и енергична атмосфера са още две неща, с които Прага привлича хора от целия свят.

Добави описание

Прочетете също:

Как да правите снимки като професионални фотографи

7. Будапеща

Столицата на Унгария често е наричана „Париж на Изтока”. В Будапеща могат да се видят архитектурни забележителности, които със сигурност ще ви предизвикат да ги заснемете.

Добави описание

6. Флоренция

Столицата на Тоскана – Флоренция, често е опасвана като колосален музей на открито, заради изкуството и архитектурните съкровища, които крие. Неслучайно Флоренция е един от най-сниманите градове в Еропа.

Добави описание

5. Монако

В Монако може да се видят много луксозни яхти, коли, скъпи хотели и заведения. Като цяло Монако е едно от любимите места на богатите туристи, които не се притесняват колко пари ще им се наложи да изхарчат.

Добави описание

4. Венеция

Венеция е един от най-красивите градове в цяла Италия и щеше да е изненада, ако не попадаше сред 10-те най-снимани града в Европа. Красиви мостове и живописни канали – така може да се опише Венеция, известна още като един от най-романтичните градове в света.

Добави описание

10-те най-посещавани града по света през 2016 >>>

3. Париж

Париж привлича повече от 45 милиона туристи годишно и е една от най-популярните туристически дестинации в света. Ето защо без съмнение Париж попада и в класацията на 10-те най-снимани града в Европа. Столицата на Франция е известна със своята романтична атмосфера, култура, изкуство, развлечения и мода.

Добави описание

2. Барселона

Барселона е една от най-добрите испански дестинации, защото предлага всичко в едно – от историческа архитектура до оживен нощен живот. Катедралата Саграда Фамилия е една от иконите на Барселона, която няма как да бъде пропусната от всеки турист.

Добави описание

1. Рим

Столицата на Италия – Рим, е най-сниманият град в цяла Европа. Той е едновременно исторически и модерен и завладява с неповторимата си атмосфера.

Добави описание

18.04.2017/Милена Алексиева

Още от "Полезно и любопитно"

На дълъг път с кола – 7 безценни съвета

На дълъг път с кола – 7 безценни съвета

Ако ви предстои пътуване с кола до някоя по-далечна дестинация, трябва да бъдете максимално подготвени за него. Научете някои полезни съвети, които ще ви бъдат от полза и с които ще направите изживяването по-приятно.

Чувствайте се у дома докато пътувате

Чувствайте се у дома докато пътувате

Част от вълнението на пътуването е новата обстановка далеч от дома. И когато сте във ваканция с компания, това ви се струва приключение. Но ако ви се налага да пътувате често по работа, и то сами, приключението се превръща по-скоро в мъчение. Предлагаме ви няколко съвета, с които винаги ще се чувствате у дома докато пътувате.

Вино и любов в новооткрития ресторант „Виктория”

Вино и любов в новооткрития ресторант „Виктория”

Февруари винаги носи особения аромат на вино и любов. Стилни дегустации или романтични вечери на свещи изпълват с празничност 14 февруари, карат ни да мечтаем, да обичаме, да бъдем по-добри.