Не правете това в Португалия: 5 правила

2 коментара0/5

Мечтаете да посетите Португалия? Вероятно вече имате избрани дестинации, но няколко допълнителни съвета винаги ще са ви в помощ. Вижте какво не трябва да правите в Португалия – 5 правила, които най-добре да прочетете с усмивка.

Лисабон, Португалия
Лисабон, Португалия © iStock

Португалия е донякъде пренебрегвана европейска дестинация, а истината е, че страната очарова всеки, решил да я посети и да усети от нейния неповторим дух. Ако вие самите планирате да посетите Португалия, вероятно сте изчели много по темата какво трябва да видите и къде точно да отидете по време на своя португалски престой. А осведомили ли сте се какво не трябва да правите в Португалия?

Следващите 5 правила трябва да приемете с хумор и усмивка. Всъщност в Португалия не съществуват някакви строги правила по отношение на туристите – човек трябва да се държи възпитано и с уважение, както на всяко друго място по света.

Не носете обувки на високи токчета

Дами, направете си сами услуга и оставете обувките с високи токчета вкъщи. Вашият престой и обиколки в Португалия ще бъдат много по-приятни, ако заложите на удобни обувки. Традиционната португалска настилка е смес от черно-бели базалтови и варовикови камъни, които се срещат из цялата страна.

Трикове, с които по-лесно ще опаковате багажа си >>>

Не бройте калориите

Ако сте обсебени от калориите и броите всички калории, които приемате с храната, най-добре се откажете от посещението си в Португалия. И в Италия! И в Испания! Средиземноморската храна е невероятна вкусна, а кухнята в Португалия – много вкусна (особено ако сте почитатели на рибата). Португалия може да ви изкуши и със своите сладкиши, така че наистина не бройте калориите, докато сте в тази страна.

Добави описание

Португалски сладкиши; Снимка: iStock

Поръчайте си малка бира

Макар че бирата в Португалия не е на такава почит както в Германия, Ирландия или Чехия например, малка чаша бира винаги е добра освежаваща идея. На много места в Португалия има ирландски пъбове, където може да се насладите на малка чаша бира. А защо малка? Обикновено в Португалия е горещо и голямата халба бира би се стоплила много време преди да я изпиете. В Португалия освен това може да опитате невероятни и разнообразни вина - нещо, което не трябва да пропускате.

Вижте още:

Синтра – португалското наследство

Не ходете само в Алгарве

Алгарве е най-южната провинция в Португалия и известна туристическа дестинация в тази страна. Алгарве е зашеметяващо красиво място, но ако човек посещава Португалия, той трябва да разгледа повече места. Освен това Алгарве има два недостатъка и това са по-скъпите цени в сравнение с другите части на Португалия и пренаселеността по време на летните месеци.

Не говорете на испански език

Това правило изглежда очевидно, но ще се изненадате да разберете, че много туристи се опитват да говорят на испански език в Португалия. Португалският език не е вид диалект на испанския език, а съвсем различен език с германски, келтски, латински и арабски влияния.

11.04.2017/Милена Алексиева

2 коментарaДобави коментар »

ЕvaMedneSs

От ЕvaMedneSs04.07.2017, 15:19 ч.

Da, Porto i Lisabon sa mi lubimi: [Линк]

Виж всички коментари за "Не правете това в Португалия: 5 правила".

Още от "Полезно и любопитно"

На дълъг път с кола – 7 безценни съвета

На дълъг път с кола – 7 безценни съвета

Ако ви предстои пътуване с кола до някоя по-далечна дестинация, трябва да бъдете максимално подготвени за него. Научете някои полезни съвети, които ще ви бъдат от полза и с които ще направите изживяването по-приятно.

Ниско-тарифните авиокомпании -  какво трябва да знаем?

Ниско-тарифните авиокомпании - какво трябва да знаем?

Ниско-тарифните авиокомпании заемат все по-голям дял от Българският авиационен пазар.

7 странни ресторанта по света

Бихте ли вечеряли 50м над земята? А можете ли да понесете храна, сервирана в чиния с формата на тоалетна? Вижте нашите 7 предложения за ресторанти, към които няма как да останете равнодушни.